Tips: mooi (gezond) ouder worden

Is het ooit te vroeg om preventieve maatregelen te nemen om veroudering in het gezicht te voorkomen? Ik denk dat het nooit te vroeg is, zolang je kiest voor een goede en veilige aanpak.

Tegenwoordig houd men zich steeds meer bezig met preventieve maatregelen om de huid fris en gezond te houden. We worden overspoeld met informatie.
Ik heb echter toch een aantal tips die je kunnen helpen je huid goed te houden.

 • Het is erg belangrijk om je gezicht goed te hydrateren, vooral s‘nachts tijdens de slaap. Gebruik daarom altijd een crème of moisturizer.
 • Drink genoeg water zeker 6 tot 9 glazen per dag. Dit houd je huid gehydrateerd en verminderd de kans op rimpels.
 • Beweging is erg belangrijk, het zorgt ervoor dat de lichaamscellen regenereren en actief blijven waardoor de huid jeugdig en strak blijft. Zo houdt yoga het lichaam (en geest) flexibel en sterk.
 • Eet gezond. Groente zoals boerenkool en spinazie zitten bordenvol anti-oxidanten. Dit helpt je lichaam op natuurlijke wijze zichzelf te reinigen van eventuele gifstoffen zorgt voor gezonde huidcellen. Voorkom suiker en eet rood vlees met mate.

De investering die je nu doet in je gezondheid/ huid, zal zich in de komende jaren zeker terugbetalen. Hiermee kunt u een cosmetische behandeling uitstellen of zelfs voorkomen.

3 gedachten over “Tips: mooi (gezond) ouder worden

 1. Te lang zonnebaden,te veel roken, overmatig alcohol consumeren,enz niet regelmatig eten (bijv. ontbijt overslaan)maar ook stress, het moeten van werk of verplichtingen, enz. eisen hun tol als je ouder wordt.
  Aloe Vera kan een goede bijdrage leveren aan een gezonde huid en lifestyle.
  Waarom? Omdat Aloe Vera Gel (sap) bevat 200 verschillende voedingsstoffen, waaronder 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitaminen, het ontslakt de darmen en brengt en houdt het lichaam in balans.
  Tip: heb je een opendag of receptie, verjaardag iets te vieren? Schenk eens een glaasje Aloe Vera sap.

 2. Ook tomaten (vooral pulp, zoals sap en puree) zitten vol oxidanten. Bovendien bieden zij van binnenuit een goede bescherming tegen de zon, al moet je natuurlijk wel blijven smeren met een hoge factor. Verder zijn bosbessen en frambozen en bramen ook erg goed voor de huid. En van sojamelk wordt beweerd dat het de aanmaak van collageen stimuleert.

Reacties zijn gesloten.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken