phone icon
email icon
Maak een afspraak

Top 5 complicaties bij botox

5 mei 2015

Top 5 complicaties bij botox

Botox zorgt ervoor dat spieren zich tijdelijk niet kunnen samentrekken.

Naast de vele voordelen van een goed uitgevoerde Botoxbehandeling zijn er ook een aantal complicaties die kunnen optreden indien u niet juist wordt behandeld.

Botox is veilig, mits uitgevoerd door een deskundige arts met de juiste techniek. De veiligheid van Botox valt of staat rondom de werkwijze van de arts. Kliniek Dokter Frodo maakt geen compromis rondom kwaliteit en veiligheid.

 

Veilig Botoxbehandeling bij kliniek Dokter Frodo

 

Een goede arts zal altijd kijken of een behandeling veilig is, klopt en zich afvragen of iemand wel echt geholpen is met een behandeling. De grote zogenaamde budgetklinieken die vragen niet, die draaien.
Helaas zijn veel cliënten zich niet bewust van het feit dat sommige artsen die Botox behandelingen doen, niet opgeleid zijn en niet eens aangesloten zijn bij de beroepsvereniging NVCG. Elke arts heeft een eed afgelegd, maar het evenwicht tussen goed doen en winst maken, lijkt niet altijd in balans. Er zijn veel spanningen tussen de belangen van een kliniek en de arts die de patient écht wilt helpen.

Hangende oogleden

 • Indien de Botox te hoog wordt geplaatst, kan de voorhoofdsspier onbedoeld tot rust gebracht worden waardoor deze de wenkbrauwen niet meer kan optrekken en de oogleden wat kunnen gaan hangen.
 • Indien Botox te laag wordt geplaatst kan het spiertje dat de oogleden optrekt tot rust worden gebracht waardoor er een dropping ooglid ontstaat.
 • Indien er teveel Botox wordt gebruikt treedt er een combinatie van bovenstaande op en dat is niet goed.
  lees: Botox voorhoofd

Kwijlen

 • Indien een spier rondom de mond wordt behandeld met Botox om bijvoorbeeld liplijntjes te verminderen, dan kunt u uw mond minder goed sluiten. Dit kan ertoe leiden dat u gaat kwijlen, maar ook dat het drinken uit een rietje een hilarische vertoning wordt.
  lees: Botox voor lippen

 

Eerlijk advies bij kliniek Dokter Frodo

 

Mephisto = dokter Spock 

 • Kent u dokter Spock nog met zijn hoog opgetrokken wenkbrauwen? Als complicatie van een Botoxbehandeling kan het voorkomen dat er geen goede balans wordt gevonden in de behandeling van het voorhoofd. Hierbij trekt de zijkant van de voorhoofdsspier de wenkbrauw veel verder omhoog dan wenselijk is. Dit is misschien grappig voor een verkleedfeestje, maar u kunt het beter voorkomen door naar een gerenommeerde arts te gaan.

Niet meer kunnen lachen

 • Voor de behandeling van tandenknarsen wordt de Botox diep in de kauwspier geplaatst. Indien de Botox te oppervlakkig wordt geplaatst, of er te veel Botox wordt gebruikt, dan kan de risoriusspier die er in de buurt loopt ook worden aangedaan. Deze spier zorgt er normaal voor dat de mond naar buiten wordt getrokken. Indien deze door een verkeerd uitgevoerde behandeling tot rust wordt gebracht kunt u tijdelijk niet meer goed lachen of lacht u met een scheve mond.
  lees: Botox tegen tandenknarsen

Hangende lip

 • Voor de behandeling van een gummysmile/paardenlach zorgen wij ervoor dat de spier die het tandvlees te veel bloottrekt tot rust wordt gebracht tijdens het lachen. Indien er op een verkeerde plek geprikt wordt of met een verkeerde hoeveelheid, dan kan de lip juist gaan hangen.

Oplossing?

Botox heeft de mooie eigenschap dat het weer uitwerkt. Eventuele complicaties zijn dus van tijdelijke aard en zullen in het slechtste geval na 3 tot 4 maanden uitwerken.
Máár: voorkomen is beter dan genezen (of in de omschreven gevallen ‘afwachten’). Bij een deskundige cosmetische arts komen bijwerkingen of complicaties bij Botox nagenoeg niet voor.

Geen compromis in veiligheid bij kliniek Dokter Frodo

Geplaatst in Botox, Complicaties