phone icon
email icon
Maak een afspraak

Mannen: voorkom rimpels, eet spinazie!

22 augustus 2013

Mannen: voorkom rimpels, eet spinazie!

Een gezond dieet kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen. Ook kan een gezond dieet het verouderingsproces vertragen. Door het hogere risico van mannen op specifieke gezondheidsproblemen en de unieke manier waarop hun lichaam veroudert, moeten mannen andere voedingsmiddelen opnemen in een anti-aging dieet dan vrouwen.

Spinazie

Het is allesbehalve een mythe dat spinazie mannen helpt sterk te blijven! Dat komt omdat er veel magnesium in zit wat zorgt voor een gezonde spier- en zenuwontwikkeling. Maar vaak spinazie eten helpt niet alleen om je spieren in vorm te houden, het verbetert ook de spijsvertering en zorgt voor antioxidanten die helpen kanker te voorkomen. Sommige van de nitraten in deze groente helpen schade door vrije radicalen te herstellen en de vitamines in spinazie zorgen voor een gezonde teint en voorkomen rimpels.

Zoete aardappelen

Door hun hoge vitamine A-gehalte en omdat ze rijk aan vezels zijn en weinig vetten bevatten, zijn zoete aardappelen het levensmiddel die veroudering van de huid tegengaan. Ze bevorderen bovendien een goede cardiovasculaire gezondheid en dat is iets waar mannen boven de 50 goed op moeten letten. Ze helpen ook de huid gezond te houden en kunnen zelfs schade door de zon voorkomen. Zoete aardappelen zijn bovendien rijk aan antioxidanten. Deze gaan vrije radicalen tegen die prostaat- of andere vormen van kanker kunnen veroorzaken.

Bessen

Bessen zijn ook rijk aan antioxidanten en beschermen tegen verschillende kankersoorten. En dat niet alleen; ze zorgen ook voor een ​​gezonde bloedsomloop wat de bloeddruk kan verlagen en een goede cardiovasculaire gezondheid bevordert. Cranberries worden bovendien al langer aanbevolen voor gezonde urinewegen; regelmatig cranberrysap drinken kan het risico op nier- of blaasontstekingen verminderen.

Gember

Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen wat het ideaal maakt voor het verlichten van pijn door artritis. Ook verbetert het de circulatie, versterkt het het immuunsysteem en stimuleert het de spijsvertering. Omdat mannen als ze ouder worden last kunnen krijgen van een slechte circulatie en een trage stofwisseling, is gember een uitstekend middel om meerdere gezondheidsproblemen tegelijk te tackelen. Je kunt een aftreksel maken van gemberwortel en dat als thee drinken, of het gemalen als specerij toevoegen aan vlees of groenten.

Druivensap

Druivensap heeft een aantal gunstige effecten op de gezondheid. Het belangrijkste daarvan is het verlagen van de kans op een hartaanval en een beroerte. Het sap bevat veel polyfenolen die het verouderingsproces vertragen en je geheugen verbeteren. Het heeft ook eigenschappen die de huid goed doen, zoals een slappe huid voorkomen en vrije radicalen tegengaan. In druivenschillen zit veel resveratrol. Wanneer de schillen ook zijn gebruikt voor het sap, kun je bij de gezondheidsvoordelen ook minder kans op ontstekingen en gewrichtspijn tellen.

Hoewel deze anti-aging voedingsmiddelen allemaal unieke kwaliteiten en positieve gezondheidseffecten op mannen hebben, zijn het geen wondermiddelen tegen elke ziekte of aandoening. Maar ze regelmatig consumeren kan in veel gevallen wel het verouderingsproces vertragen. De juiste voeding in combinatie met een gezonde levensstijl, regelmatig bewegen en een goede huidverzorging is de beste manier om elegant en stijlvol ouder te worden.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over liquid facelift