phone icon
email icon
Maak een afspraak

Uw kind bij de cosmetische arts?

11 februari 2012

Uw kind bij de cosmetische arts?

Op welke leeftijd stemt u ermee in als uw kind een cosmetische behandeling wil?

Wat als het kind het zelf kan betalen of als het een bepaalde leeftijd heeft bereikt?

Ik denk dat de meeste onder ons meteen zullen zeggen: “nee, nooit!”. Maar wat als uw kind wordt gepest om zijn of haar uiterlijk?

In de Verenigde Staten, voorlopers op het gebied van alle cosmetische trends, wordt al volop gediscussieerd over op welke leeftijd een cosmetische behandeling aanvaardbaar wordt. Vooral op het gebied van pesten is dit een veelbesproken onderwerp. We zullen hier in Nederland over een paar jaar waarschijnlijk meer mee te maken krijgen, maar het gebeurt al wel, bijvoorbeeld bij het verhelpen van flaporen.

Moet u uw kind leren om te gaan met een zeer moeilijke situatie en om trots te zijn op zijn of haar uiterlijk, in plaats van naar een cosmetische arts te stappen? Ook als de behandeling niet ingrijpend is? Moeilijke vragen, die wellicht niet op u van toepassing zijn. Maar het antwoord daarop zegt wel iets over hoe we omgaan met schoonheid in onze maatschappij. Mijn eigen mening hierover? Uit principe behandel ik geen kinderen.

Het is bij kinderen zeer moeilijk te zeggen hoe het gezicht zich zal ontwikkelen. Om daar al op vroege leeftijd invloed op uit te oefenen, lijkt mij geen verstandige ontwikkeling. Want waar ligt de grens? Als uw kind wordt gepest of graag een cosmetische behandeling wil, helpen wij u graag verder met het vinden van een alternatieve oplossing.

Geplaatst in Anti ageing