phone icon
email icon
Maak een afspraak

Vlog botox merken

22 januari 2016

Vlog botox merken

Botox is een stof die ervoor zorgt dat spieren tijdelijk hun werking verliezen. Net als Coca-Cola, Volkswagen en Pickwick is Botox een merknaam van Allergan. In de volksmond wordt botox echter voor alle type botuline toxine gebruikt.

Veel artsen kiezen ervoor om andere botuline toxine-soorten boven Botox te gebruiken. Maar wat is hier de reden voor?
Dokter Frodo Gaymans legt uit: “Er zijn verschillende redenen om een ander merk botuline toxine te gebruiken in plaats van Botox, maar de hoofdreden is eigenlijk toch wel het kostenplaatje.”

Merken botuline toxine

Botox is een van de duurste botuline toxine op de markt. Daarnaast zie je ook dat Dysport en Azzalure gebruikt worden. Deze hebben een groter verspreidingsgebied. Wil je dan ook een groter gebied behandelen, dan kan voor een van deze merken worden gekozen. Een andere, nieuwe variant is Bocouture. Hiervan wordt gezegd dat er net wat minder eiwitten, bijstofjes, inzitten, waardoor het minder reactie geeft.

Goedkope Botox

Volgens Dokter Frodo zijn echter de bijwerkingen van botox nihil. “Botox is de meest beproefde variant. Kies hier dan ook voor.” Er is ook een verschil in prijzen; hoe goedkoper de botoxbehandeling is, hoe vaker er een ander merk botuline toxine gebruikt wordt dan Botox. Want als je goedkoper inkoopt, kun je de botoxbehandeling ook goedkoper aanbieden.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten merken botox of weten hoe de prijs van een botoxbehandeling is opgebouwd, neem dan een kijkje op de website van Kliniek Dokter Frodo.

Geplaatst in Blogs over Botox