phone icon
email icon
Maak een afspraak

Een cosmetische kliniek kiezen? hier moet je op letten

24 september 2015

Een cosmetische kliniek kiezen? hier moet je op letten

Wanneer je kiest voor een cosmetische behandeling bij een kliniek wil je er zeker van zijn dat de behandeling, zoals een botox- of fillerbehandeling, professioneel en nauwkeurig wordt uitgevoerd. Een goede eerste indruk van een kliniek is dan ook belangrijk. Daarnaast moet er een gevoel van vertrouwen zijn. Je huisarts kan je soms adviseren over de beste Botox kliniek en helpen bij het maken van de juiste keuze. Ook kun je zelf onderzoek doen naar cosmetische klinieken en nagaan of zij bijvoorbeeld aan keurmerken voldoen.

Wat is de beste Botox kliniek?

Een professionele cosmetische kliniek kenmerkt zich door het geven van goede voorlichting over de behandeling die je ondergaat. En uiteraard voert zo’n kliniek de behandeling veilig en zorgvuldig uit. Kwaliteit staat voorop. Maar hoe weet je dat? Professionele cosmetische klinieken herken je ten eerste aan hun keurmerk. Zo is Kliniek Dokter Frodo aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, de NVCG. Deze vereniging waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen die uitgevoerd worden door hun leden. Zo kunnen leden bijscholingen volgen, worden er kwaliteitseisen voor ze opgesteld, is er een klachtencommissie en worden complicaties altijd geregistreerd.

Een cosmetische kliniek waarborgt je veiligheid

Wordt de kliniek waar je behandeld wilt worden op veiligheid gecontroleerd? Check dit en kies alleen voor een cosmetische kliniek die wordt gecontroleerd door de Inspectie voor Volksgezondheid (IVG). Kliniek Dokter Frodo wordt ook in de gaten gehouden door deze inspectie. Wij laten niets aan het toeval over en er staat altijd een gediplomeerd team voor je klaar. Zij houden de risico’s van een cosmetische behandeling zo laag mogelijk. Wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van stoffen die schadelijk zijn voor de huid? Bij Kliniek Dokter Frodo zijn we voorstander van natuurlijke producten en daarom passen we bij fillerbehandelingen altijd tijdelijke fillers toe, zoals fillers met hyaluronzuur. Deze fillers zijn gemaakt van een lichaamseigen stof en daardoor oplosbaar. De kans op complicaties is hierdoor zeer klein.

Het kiezen van een cosmetische kliniek

Ga zorgvuldig te werk als je kiest voor een cosmetische kliniek. Deze korte checklist kan daar handig bij zijn:
– Vraag altijd om goede voorlichting;
– Check of de kliniek is aangesloten bij de NVCG;
– Vraag naar uitleg over de behandeling die je wilt ondergaan;
– Vraag met welke stoffen de kliniek werkt, tijdelijke of permanente fillers bijvoorbeeld;
– Maak kennis met de cosmetische artsen;
– Ga na of de kliniek samenwerkt met gerenommeerde specialisten en/of vakverenigingen.

Meer weten over de kwaliteit van Kliniek Dokter Frodo? Lees er meer over of neem contact met ons op voor een gratis consult.

Geplaatst in Botox