phone icon
email icon
Maak een afspraak

Wallen onder de ogen: fillers VS. operatie

16 april 2015

ooglift Wallen onder de ogen: fillers VS. operatie

Wallen en donkere kringen onder de ogen kunnen leiden tot veel onzekerheid. Gelukkig is er makkelijk wat aan wallen en donkere kringen te doen. En daar hoeft zeker niet altijd een operatie bij aan te pas te komen. Met behulp van fillers kunnen wallen bijvoorbeeld worden verwijderd, zonder dat er gesneden hoeft te worden.

Oorzaken van wallen

wallen onder de ogen behandelen met filler[/caption]

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot wallen onder de ogen. De belangrijkste oorzaak voor wallen is erfelijke aanleg voor volumetekort onder de ogen! Het jukbeen onder de ogen kan bijvoorbeeld eenstukje naar achter liggen waardoor er minder ‘support’ voor de huid is. Hierdoor kan de wal of kring onder de ogen ontstaan. Heeft je vader of moeder wallen? Grote kans dat jij ze ook krijgt. Ook speelt een dunne huid hierin een belangrijke rol.

Daarnaast zijn er een aantal factoren die kunnen bijdragen bij het versneld verergeren van wallen. Een bijvoorbeeld hiervan is slechte voeding. Te weinig vitaminen en mineralen, zoals vitamine C of ijzer, kunnen zorgen dat wallen meer opvallen. Je huid wordt bleker en de doorbloeding neemt af. Door voldoende fruit en groente te eten, voorkom je dan ook wallen. Daarnaast hebben alcohol, roken en drugs een negatieve invloed op de huid. Maar de allerbekendste oorzaken van wallen en donkere kringen zijn toch wel vermoeidheid en stress. Vermoeidheid zorgt ervoor dat de huid bleker wordt en bloedvaatjes duidelijker erdoor schijnen.
Heeft u wallen of donkere kringe? De wallen vs donkere kringen test

Wallen onder ogen laten opereren.

Heb je diepe vochtwallen en ben je het zat om telkens op je vermoeide uiterlijk te worden aangesproken? Dan kan een onderooglidcorrectie uitkomst bieden. Diepe vochtwallen worden veroorzaakt door vochtophopingen of plaatselijk overtollig vet onder de ogen. Je kan diepe vochtwallen wel wat verbeteren met fillers maar voor het beste resultaat ontkom je niet aan een (onder) ooglidcorrectie. Deze operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Vetpockets kunnen met een wallenoperatie worden verwijderd of verschoven. Er zijn verschillende technieken om ooglidcorrecties uit te voeren. Denk aan het maken van een incisie (sneetje) waardoor het vetweefsel of overtollig vel kan worden verwijderd. Meestal duurt de operatie zo’n anderhalf uur. De eerste dagen is de huid vaak blauw en opgezwollen. Vaak nemen de klachten na twee dagen af. De incisies kunnen echter nog weken tot maanden zichtbaar zijn. Zoals elke operatie is een ooglidcorrectie niet geheel zonder risico’s. Er kunnen infecties ontstaan, maar ook abnormale verkleuringen of geïrriteerde ogen.

Wallen onder de ogen behandelen met injectables fillers.

Beginnende wallen onder ogendiepe wallen onder ogen of vochtallen onder de ogen kan je het beste behandelen met een hyaluronzuur-filler, een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat de wal verdwijnt. De filler wordt ingespoten en zorgt ervoor dat de contouren van de wangen naar de ogen geleidelijker overlopen (zie foto onder).

Het volumetekort wordt hersteld, waardoor van ingevallen ogen, kringen of wallen geen sprake meer kan zijn. Het grote voordeel van hyaluronzuur is dat je meteen resultaat ziet. Het effect blijft zeker anderhalf tot twee jaar zitten. Het inspuiten gebeurt door middel van enkele prikjes die nagenoeg pijnloos zijn. Is er sprake van meer volumeverlies in het gezicht, dan kunnen onder andere de jukbeenderen en/of de wangen worden opgevuld met fillers voor het gewenste resultaat. Dit wordt ook wel de V-lift genoemd. Kliniek Dokter Frodo maakt gebruik van de filler Juvéderm, een natuurlijk hyaluronzuur dat na verloop vhttps://www.dokterfrodo.nl/wallen-onder-ogenan tijd door het lichaam wordt afgebroken.
Meer weten over de behandeling van wallen? Kijk dan hier: dokterfrodo.nl/wallen-onder-ogen

Geplaatst in Blogs over fillers, Onder de ogen