Wallenbehandeling

Wallen onder ogen zijn een veelvoorkomend probleem. De meeste mensen denken dat wallen onder de ogen alleen maar chirurgisch te verwijderen zijn. Dit is echter niet waar. Wallen onder ogen zijn ook heel goed te behandelen met een hyaluronzuurfiller. Hoe? Kliniek Dokter Frodo legt het uit. Een wal onder het oog lijkt vaak een overschot aan volume te zijn, waarbij de logische gedachte is om dit weg te laten snijden. Maar een wal onder het oog ontstaat juist door het tegenovergestelde: een tekort aan volume. Door dit volume onder het oog terug aan te vullen met een hyaluronzuurfiller, zal de wal zichtbaar minder worden en in veel gevallen zelfs helemaal verdwijnen.

Donkere kringen onder oog behandelen

Donkere kringen onder de ogen worden ook vaak wallen genoemd. Een donkere kring kan twee oorzaken hebben:

1. Een slechte doorbloeding
2. Volumeverlies.

In het geval van volumeverlies is een hyaluronzuurfiller de oplossing. In het geval van doorbloeding kan de eye regen-behandeling of carboxytherapie een oplossing zijn. Soms worden deze behandelingen ook gecombineerd voor een optimaal resultaat. Een moeilijkere kring om te behandelen is een pigmentkring onder het oog. In dit geval kunnen carboxytherapie, de eye regen-behandeling en verschillende crèmes zeker voor een verbetering zorgen, maar pigmentkringen zullen nooit helemaal verdwijnen.

Wallen behandelen met fillers

Voor en na een wallenbehandeling
Voor en na een wallenbehandeling

Veel mensen vinden het gevaarlijk om zo vlak onder de ogen een filler te plaatsen, maar met de juiste techniek en materialen is dit niet het geval. Kliniek Dokter Frodo gebruikt een canule en zal niet met een naald vlak onder het oog prikken. Met een canule wordt via een klein gat op een veilige afstand van het oog, de behandeling uitgevoerd. Op deze manier voorkom je blauwe plekken en zwelling onder het oog. Er is hierdoor maar een hele korte down-time. Je zou bij wijze van spreken meteen na de behandeling de stad in kunnen. Dit is niet te vergelijken met een ooglidcorrectie; dan ben je al snel 1 tot 2 weken onder de pannen. Hyaluronzuurfillers blijven onder het oog zo’n 1,5 tot 2 jaar zichtbaar zitten. Na deze periode is de filler zeker nog niet helemaal weg, maar zie je wel dat het iets minder wordt. Wij raden in dat geval vaak een top-up aan.

Behandeling wallen onder ogen

Kortom, wallen en donkere kringen zijn op verschillende manieren te behandelen. De meest voorkomende manier is het gebruik van hyaluronzuurfillers. Dit is een zeer veilige en langdurige oplossing, mits de juiste techniek en materialen worden gebruikt.

3 gedachten over “Wallenbehandeling

 1. Ik heb de laatste tijd enorm veel last van donkere kringen en wallen onder mijn ogen. Het lijkt met de tijd steeds erger te worden en met consealer en foundation valt er niet tegenop te smeren! Ik zou graag volume willen opvullen maar ik twijfel heel erg over de mogelijkheden omdat ik van Indiase afkomst ben. Ik heb, zoals jullie aangaven in de film, enorm donkere pigmentvlekken onder mijn ogen. Geldt ook voor mijn huid dat de fillers 1,5 tot 2 jaar blijven zitten? Ik ben benieuwd!

 2. Hoi Anshu,
  Ik heb eigenlijk precies dezelfde vraag, alleen ben ik van Indonesische afkomst. Ik heb tot nu toe een slechte ervaring met een behandeling voor mijn huid. Ik heb wel eens eerder een talgkliertje op mijn schouder (in de vorm van een bobbeltje) weg laten halen door een dokter. In het begin leek het litteken er mooi en goed uit te zien maar na verloop van tijd begon het steeds meer op de groei van wildvlees te lijken, zo afschuwelijk!
  Nu ben ik naar de plastische chirurg geweest in het ziekenhuis en die is zelfs met botox aan de slag gegaan om het wildvlees en het lidtekenweefsel te laten afnemen. Helaas is het nooit meer geworden zoals bij mijn oude huid.
  Nu loop ik tegen hetzelfde probleem aan als Anshu: ik ben van Aziatische afkomst, heb dus een slechte ervaring met huidoperaties en vroeg me af of ook voor mij de fillers blijven zitten voor 1,5 tot 2 jaar en of een ingreep met mijn huid hier wel voor geschikt is.
  Alvast bedankt voor jullie antwoord!

 3. Hoi Dokter Frodo,
  Ik ben 22 jaar en heb enorm last van wallen onder mijn ogen. Rimpels heb ik verder geen last van, maar ik heb hier wel een tijdje creme voor gekocht omdat ik dacht dat mijn wallen dan weg zouden gaan. De verkoopster in de drogerij vroeg of die creme voor mijn moeder was, omdat ik het zelf nog niet nodig had. Maar stiekem was het gewoon voor mezelf. Waar ik het meeste last van heb is de kleur van mijn wallen. Het zou me niet uitmaken als het gedeelte onder mijn ogen iets dikker is, dat heeft namelijk iedereen wel eens. Maar bij mij is het gewoon echt een blauw/groene kleur. Ik baal er zo erg van en heb er al veel smeerseltjes voor gebruikt. Het lijkt constant of ik moe ben of ongezond leef maar dat is absoluut niet het geval want ik let heel goed op mijn slaap en gezondheid. Ik ben zelfs een tijdje gestopt met het dragen van mascara omdat ik dacht dat het verwijderen van mascara met een watje ervoor zou zorgen dat het erger werd. Volgensmij is dat een fabel, maar ik heb echt alles al geprobeerd. Nu lees ik hier dat een behandeling met hyaluronfillers wellicht een oplossing is of de eye regenbehandeling als ik last heb van een slechte doorbloeding onder mijn ogen. Een filler blijft wel lang zitten zie ik, maar hoe zit dat met die andere behandeling (eye regen)? Moet deze vaak worden herhaald of is het na 1 keer voldoende? En hoe gaat zo’n behandeling voor wallen verder in zijn werk? Bekijken jullie dat per geval? Wat een hoop vragen zo in 1 keer, maar ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken