phone icon
email icon
Maak een afspraak

Wat is restylane?

24 juli 2016

Wat is restylane?

Wat is Restylane? Het antwoord op deze vraag is kort. Restylane is een hyaluronzuurfiller. Het merk Restylane heeft een aantal fillers op de markt gebracht; fillers met verschillende diktes met allemaal een ander doel. Oftewel, elk voor een andere indicatie. Wil je bijvoorbeeld meer de huid behandelen, kies dan voor Vital. En wil je meer volume aanbrengen? Dan is Perlane de beste optie. Bij Kliniek Dokter Frodo kunnen we jou exact vertellen welk soort hyaluronzuur het best bij het door jouw gewenste resultaat past.

Volume met Restylane

Restylane is een hyaluronzuur waarbij gebruik is gemaakt van de NASHA-technologie. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het menselijk lichaam zit. Het heeft een aanzienlijk waterbindend vermogen. Zo trekt hyaluronzuur watermoleculen aan die ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd blijft. Daarnaast zorgt hyaluronzuur voor elasticiteit en stevigheid. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid van ons eigen hyaluronzuur af. Dat kan leiden tot een doffe en/of droge huid, fijne lijntjes en rimpels.

Restylane: een van de eerste fillers


Restylane was een van de eerste fillers op de markt. Het middel wordt geïnjecteerd op de plek waar meer volume dient te worden gecreëerd. De structuur van de filler kun je het beste vergelijken met bouwsteentjes die op elkaar zijn gebouwd. Hiermee kan volume worden gecreëerd. Dat maakt Restylane ideaal voor het verzachten van rimpels in het gezicht. Het effect van Restylane blijft ongeveer een half jaar zichtbaar. Daarna zal de behandeling moeten worden herhaald.

Bijwerkingen Restylane

Net als bij andere fillers, kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Restylane, zoals blauwe plekken en zwellingen. Deze bijwerkingen van Restylane verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Heb je eerder een allergie gehad na het gebruik van Restylane? Dan doe je er verstandig aan dit eerst met de arts die jou behandelt te overleggen.

Geplaatst in Blogs over fillers