phone icon
email icon
Maak een afspraak

Hormonen beïnvloeden je huid. wat doe je er aan?

20 januari 2016

Hormonen beïnvloeden je huid. wat doe je er aan?

Dat hormonen invloed hebben op je huid, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Met name tijdens de puberteit, zwangerschap en menopauze spelen hormonen een belangrijke rol. Maar welke invloed hebben ze op je huid? En wat kun je aan negatieve effecten van hormonen op je huid doen?

De gevolgen van hormonen

Door een verhoogde productie van het mannelijke geslachtshormoon testosteron verandert de talgproductie en wordt de huid dikker, meer talg moet door aan langer kanaaltje naar buiten komen, waardoor acne kan ontstaan.
Terwijl een afname van het vrouwelijke hormoon oestrogeen kan leiden tot het dunner worden van de huid en een vervroegde veroudering van de huid. De invloeden van hormonen op de huid zijn:

  • Dikte van de huid;
  • Talgproducte;
  • Doorbloeding van de huid;
  • pigmentatie;
  • Conditie van de huid

Bestrijd hormoon problemen van de huid met vitamine A

Tretinoine, oftewel vitamine A, is een uitstekend middel om de strijd tegen hormonen mee aan te gaan. Tretinoine/ Retinol werkt huid belanserend omdat het de celdeling stimuleert.
Een te dikke huid door bijvoorbeeld te veel testosteron, wordt de huid dunner doordat de celdeling wordt gestimuleerd.
Bij een te dunne, verouderende huid stimuleert tretinoine de aanmaak van collageen waardoor rimpels verminderen, het verbetert de vochthuishouding zodat de huid stevig blijft en het herstelt eventuele beschadigde cellen die bijvoorbeeld pigmentatie veroorzaken. Niet voor niets wordt dit bestanddeel aan veel anti-verouderingcrèmes toegevoegd.
Vitamine A is verkrijgbaar in verschillende vormen:

Tretinoine (Vitamine A zuur), werkt sterk, maar geeft ook een hoop problemen als het niet goed wordt gebruikt. zie blog over tretinoine
Retinol (vitamine A), werkt ook sterk, maar is veel beter te reguleren.
Wij adviseren onze cliënten meestal om Vitamine A (geen vit A zuur) te gebruiken van SkinCeuticals.
Vitamine A van Skinceuticals is wetenschappelijk bewezen doeltreffend. Zie onderstaand Artikel over Skinceuticals- Vitamine A (Retinol)

Geplaatst in Anti ageing, De huidGetagd , ,