Trek in vet = genetisch bepaald

De meeste mensen weten dat de tong heel goed zoet, zout en bitter kan definiëren.. maar vet… Kan de tong dat ook?

Nieuw onderzoek aan de Washington University School of Medicine in St. Louis toont aan dat sommige mensen (degenen die in bezit zijn van een variant van het CD36 gen) meer vet-receptoren op de tong hebben dan anderen. Deze mensen hebben een verhoogde gevoeligheid voor ‘vet’. Deze gevoeligheid zorgt ervoor dat ze sneller hun vet ‘tax’ behalen, waardoor ze geen behoefte hebben aan meer vet. Hier zal dan onbewust hun voedingskeuze dan ook op aangepast worden. Degene die geen variant op het CD36 gen hebben, hebben meer vet nodig om hun ‘honger’ naar vet te dorsten.

Velen zullen denken: “Dat ben ik!! Ik heb vast minder vet-receptoren op mijn tong, waardoor ik zo verlang naar vet voedsel!”
Vet bevat  9 calorien per gram. Ook al zijn er heel veel soorten ‘gezonde’ vetten zoals olijfolie, noten, en omega-3 vetzuren, ze moeten heel bescheiden geconsumeerd worden.

Ongeacht wat je genen je tong dicteren, sta even een moment stil en neem controle over de situatie door ‘gezonde’ vetten te kiezen en in bescheiden hoeveelheden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken