phone icon
email icon
Maak een afspraak

Carboxytherapie behandeling: kliniek VS schoonheidsspecialist

24 mei 2013

Carboxytherapie behandeling: kliniek VS schoonheidsspecialist

Er is een groot verschil tussen Carboxy therapie bij de schoonheidssalons en bij ons in de kliniek.

Wat is carboxy therapie?
Carboxytherapie is een behandeling met CO2 gas (koolstofdioxide). Het CO2 gas stimuleert de wederopbouw van nieuw gezond weefsel.

Het bevordert de doorbloeding en geeft fibroblasten (belangrijkste cel van het bindweefsel) de mogelijkheid om nieuw collageen aan te maken.

In onze kliniek werken wij al enkele jaren met de RioBlush machine. Frodo Gaymans is de specialist voor carboxytherapie. Rioblush is ontwikkeld door een gespecialiseerd medisch team en heeft zich door door de langdurige expertise bewezen als de beste machine om uw veiligheid en comfort te waarborgen.

Carboxytherapie: injectie of masker?

Carboxytherapie is zeer effectief als het CO2-gas wordt geïnjecteerd. Deze injecties zijn zeer oppervlakkig en het gas verspreid zich onder de huid waardoor het precies op de plek komt waar het de meeste stimulatie geeft. Een injectie van CO2- gas mag alleen onder toezicht van een arts gebeuren.

In schoonheidssalons mag carboxytherapie niet met een injectie uitgevoerd worden. In plaats van injecties gebruikt de schoonheidsspecialist een CO2 masker. Hierbij wordt het CO2 gas op de huid gebracht en over de huid losgelaten. De behandeling met een CO2 masker is een prettige behandeling om de huid een lichte tinteling te geven maar het geeft geen structurele verbetering aan de huid. Het is dus echt niet te vergelijken met het direct inbrengen van het gas door middel van een injectie in de huid waarbij de resultaten echt verbluffend zijn.

Veiligheid carboxytherapie

Jammer genoeg gaan er nog steeds wilde verhalen de rondte over risico’s van carboxytherapie en dat je blind zou kunnen worden van het toepassen van carboxy rond de ogen. Nog nooit is er iemand blind geworden van carboxytherapie of zijn er complicaties gezien/ beschreven in de literatuur terwijl er wereldwijd al miljoenen behandelingen mee zijn gedaan.

Wij voeren meer dan 500 carboxytherapie behandelingen per jaar uit.  Afsluitend wil ik graag vertellen dat Carboxy therapie een geweldige behandeling is voor de behandeling van donkere kringen onder de ogen, verstrakking van de huid en verbeteren van Striae.

Kortom, het een veilige en zeer efficiënte anti aging behandeling voor de huid.

Geplaatst in Anti ageing, StriaeGetagd