Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route
9,0
based on 629 reviews
13.500 +
Clients
35.700 +
Treatments performed

De belangrijkste oorzaken van rode vlekjes

Heb jij last van rode vlekjes, een snel blozende huid of kleine, zichtbare bloedvaatjes in je gezicht? Soms zijn ze het gevolg van een huidaandoening zoals eczeem of psoriasis. Maar er kunnen ook andere oorzaken aan roodheid en rode vlekjes ten grondslag liggen. We zetten de 5 belangrijkste oorzaken voor je op een rij.

1. Allergische reactie

Rode vlekjes als gevolg van een allergische reactie ontstaan bijvoorbeeld na het eten van een bepaald voedingsmiddel of na een insectenbeet. Deze rode vlekjes gaan vaak, zodra de reactie afneemt, vanzelf weer weg.

2. Verkeerd eten of drinken

Met name pittig en gekruid voedsel of voedsel dat veel histamine bevat, zoals sommige kaassoorten of spinazie, kan roodheid veroorzaken. Maar ook zuivelproducten, chocola en bepaalde citrusvruchten kunnen van invloed zijn op je huid. Evenals alcohol en hete dranken. Het kan dan ook nuttig zijn om je eetpatroon goed in de gaten te houden als je last hebt van rode vlekken in je gezicht.

3. Inspanning

Sporten is goed voor je fysieke gestel, maar door een te hevige inspanning kan je lichaam oververhit raken. Wanneer je hoofd knalrood wordt, zorg dan dat je het iets rustiger aan doet en veel water drinkt.

4. Huidverzorgingsproducten

Een gevoelige huid kan sterk reageren op bepaalde huidverzorgingsproducten. Mijd daarom producten die alcohol of parfum bevatten. Bij Kliniek Dokter Frodo adviseren we om de huidverzorgingsproducten van SkinCeuticals te gebruiken.

5. Het weer

rode-vlekken-huid
Roodhuid van de huid kan worden verholpen met een laserbehandeling

Heb je iets te lang in de zon gelegen? Of de koude wind of regen getrotseerd? Beide weersinvloeden zijn een beproeving voor je huid. Voorkom dus dat je huid te lang wordt blootgesteld aan uv-straling en bescherm je huid bij koude weersomstandigheden met een warme muts of sjaal.

Wil je nou van je rode vlekken af, dan kan je overwegen om een IPL couperose behandeling te ondergaan. Hierbij worden de bloedvaten die de rode gloed veroorzaken behandeld en zullen ze minder goed zichtbaar zijn.

Datum

Consult aanvragen