phone icon
email icon
Maak een afspraak

De link tussen botox en gevoel

7 februari 2012

De link tussen botox en gevoel

Misschien heeft u wel eens gehoord dat er een directe link bestaat tussen fronsen en verdriet en tussen glimlachen en geluk.

Zodra we een glimlach op ons gezicht toveren, ook al doen we maar net alsof, denkt ons lichaam dat we gelukkig zijn en maakt het stofjes aan waardoor we ons ook daadwerkelijk gelukkiger voelen.
Het tegenovergestelde is net zo waar.Als we fronsen, ook al hebben we daar geen echte reden toe, voelen we ons fysiek minder gelukkig. Onze mimiek houdt ons lichaam als het ware voor de mal.

Een cosmetische behandeling met Botox voor fronsrimpels heeft een soortgelijk effect. De botuline toxine ontspant de spieren die gebruikt worden tijdens het fronsen.
Het directe resultaat is dat niet alleen het fronsen wordt tegengegaan maar ook de aanmaak van de hormonen die ons een negatief gevoel bezorgen.

Een in 2010 in het tijdschrift Psychological Science gepubliceerde studie heeft aangetoond dat mensen waarvan de fronsspieren met Botox zijn behandeld, langzamer reageren op negatieve impulsen van buitenaf.
Ze worden als het ware minder snel verdrietig. Niet dat dit meteen zaligmakend is.

Wetenschappers hebben namelijk ook beargumenteerd dat langdurig Botox gebruik het algemene vermogen om (zowel negatieve als positieve) emoties te voelen kan belemmeren.

Geplaatst in Blogs over liquid facelift