phone icon
email icon
Maak een afspraak
NVCG gecertificeerd
9,6 / 10 klantbeoordeling
Altijd een natuurlijk resultaat
Internationaal trainer Juvéderm en Botox

Donkere kringen onder ogen

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Kringen onder ogen verwijderen of verminderen

Donkere kringen onder de ogen ontstaan niet alleen bij mensen die niet genoeg slapen of ongezond zijn. Ook mensen die gezond leven en voldoende rusten, krijgen soms donkere kringen of vlekken onder de ogen. Dit komt door opgehoopt pigment of het verlies van vet- en bindweefsel.

We onderscheiden 2 soorten donkere kringen die beide een ander soort behandeling nodig hebben. Bij de eerste is er sprake van overtollig pigment in de onderoogleden. Dit behandelen we met huidtherapie waarbij we pigmentvorming stabiliseren en overmatig pigment afbreken. Bij de tweede is er sprake van een te dunne huid waardoor er onderliggende structuren doorschemeren. Dit behandelen we met de C-ooglift en huidtherapie. Daarbij maken we de huid steviger en strakker, waardoor de huid minder doorschemert.

 • Voorbereiding Consult met de arts
 • Verdoving Mogelijk, indien gewenst
 • Duur behandeling Vanaf 30 minuten
 • Product Carboxytherapie, laser, peeling, fillers
 • Veiligheid Uiterst veilig
 • Duur resultaat Moet onderhouden worden

Onze behandelingen tegen donkere kringen onder ogen

Bij Kliniek Dokter Frodo bieden we verschillende behandelingen aan voor het verminderen van donkere of blauwe kringen onder de ogen. Omdat er niet één behandeling is die universeel het beste is voor het behandelen van kringen onder de ogen, bespreken we tijdens een consult uw indicaties en analiseren we uw gezicht. We kijken naar het geheel om het meest natuurlijke resultaat te behalen.

De behandelingen die we bij Kliniek Dokter Frodo aanbieden tegen kringen onder de ogen, zijn:

 1. Fillers onder ogen of de C-ooglift
 2. Carboxytherapie onder de ogen
 3. RF-microneedling rondom de ogen
 4. IPL- laser behandeling rondom de ogen
 5. Peeling rondom de ogen
 6. Combinatiebehandeling

Voor en na de behandeling

Donkere kringen onder ogen behandeling voor na

Prijzen van een behandeling tegen donkere kringen onder ogen

Hier vindt u de prijslijst van de soorten behandelingen tegen blauwe plekken of donkere kringen onder de ogen. Behandelingen voor wallen onder de ogen zijn ook opgenomen, omdat ze regelmatig een oplossing zijn tegen donkere kringen.

Wallen en donkere kringenPrijs
Fillers
Wallenbehandeling light€ 500,-
Wallenbehandeling medium€ 850 - € 1350,-
Wallenbehandeling intens€ 1.700,-
Carboxytherapie
Losse behandeling€ 150,-
3 behandelingen€ 400,-
6 behandelingen€ 600,-
Eye Regen
Eye Regen behandeling€ 850,-
C-ooglift behandeling met hyaluronzuur(gehele gebied rondom ogen)
C-ooglift light€ 1.700 - € 2.250,-
C-ooglift basis€ 2.550 - € 3.400,-
C-ooglift PLUS € 3.400 - € 5.100,-
RF Microneedling
Hele gelaat€ 550,-
Pakket van 3 RF Microneedling behandelingen € 1.400,-
IPL Photo Facial
Hele gelaat € 230,-
Pakket van 4 IPL-behandelingen€ 800,-

Fillers rondom de ogen

Donkere kringen onder de ogen worden vaak veroorzaakt door een volumetekort rondom de ogen. Er ontstaat dan een schaduw onder de ogen die u lastig kunt wegwerken met make-up of  camoufleren met een concealer (huidkleurige crème). Als het volumetekort alleen in de ooghoek en rand te zien is, herstellen we dit volledig door middel van fillers. Wij behandelen het gebied rondom de ogen door de essentiële punten te behandelen met hyaluronzuur fillers.

Dit noemen wij de C-ooglift: we behandelen de essentiële punten rondom de ogen. Door het gebied rondom de ogen te behandelen, en niet het gebied direct onder de ogen, bieden we de meest veilige behandeling tegen wallen met een natuurlijk resultaat garantie.

De kringen onder de ogen verdwijnen doordat de contouren van de wangen naar de ogen weer in elkaar overlopen. In sommige gevallen is het volumetekort meer verspreid en loopt de vermoeidheidsschaduw door in de wang. Het jukbeen ligt dan vlak achter het onderooglid. Om een goed effect te krijgen, moeten de jukbeenderen of de wangen ook worden gevuld met behulp van de X-ooglift, een liftvorm die de zwaartekracht tegengaat en zich richt op het herstel van de vorm en jeugdigheid van het gezicht.

carboxytherapie tegen donkere kringen onder ogen

Carboxytherapie en laserbehandeling

Carboxytherapie bestaat uit het injecteren van de huid met kooldioxide en wordt ingezet voor het verwijderen van donkere kringen onder ogen. Een reeks van drie carboxybehandelingen is vaak voldoende. Hiermee werken we donkere kringen onder de ogen goed weg.
Fijne lijntjes en rimpeltjes onder de ogen verbeteren doordat de huid strakker wordt. Donkere, blauwe kringen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Met een laserbehandeling zijn we in staat om donkere kringen die ontstaan door pigment te verminderen. Er zijn twee soorten laserbehandelingen voor donkere kringen onder de ogen. Onze laserbehandelingen voor donkere kringen kunnen veilig gecombineerd worden met Botox, fillers en carboxytherapie.

Vroeger was het niet veilig om donkere kringen onder de ogen te laseren, omdat we een extern oogkapje gebruikten om de ogen te beschermen. Speciaal voor de behandeling van de oogleden is er een intern oogkapje ontwikkeld dat onder de oogleden geplaatst wordt, waar u bijna niks van voelt.

Bij donkere kringen en huidverslapping onder de ogen kunnen we:

 1. Met de Erbium Pixel laser de huid onder de ogen strakker maken. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met de laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd, waardoor de huid strakker wordt en de kringen onder de ogen verbeteren.
 2. Met IPL (Intense Pulsed Light) het pigment onder de ogen verbeteren. Hiermee kunnen we gericht de pigmentcellen behandelen, waardoor deze verminderen.

Combinatiebehandeling

In sommige gevallen is een combinatie van behandelmethoden de meest effectieve manier om blauwe kringen onder de ogen te laten verdwijnen. Tijdens een (video)consult vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie ontvangen over onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op. We nemen graag de tijd om de methodes en resultaten te bespreken.

De verschillende fases van donkere kringen onder ogen

Donkere kringen onder de ogen kunnen variëren in ernst en karakteristieken, wat betekent dat de beste behandeling voor elk individu kan verschillen. Van beginnende kringvorming tot diepe en donkere kringen, elke fase vereist een specifieke aanpak om optimale resultaten te bereiken. Door inzicht te krijgen in de verschillende fases en bijbehorende behandelingsopties, kunt u beter geïnformeerd beslissen welke route het meest geschikt is voor het verminderen van uw donkere kringen en het herstellen van een jeugdige uitstraling onder uw ogen.

Fase 1: beginnende kringvorming onder ogen

In het beginstadium zijn donkere kringen onder ogen goed te behandelen. De huid onder de ogen wordt na de behandeling meestal helemaal egaal. Het gebruik van een dekkend of camouflerend middel is dan niet meer nodig. In de eerste fase valt het vaak niet op dat u een cosmetische behandeling heeft ondergaan, al zijn de kringen wel verdwenen. In dit stadium is make-up ook een goed middel tegen donkere kringen onder de ogen, maar dit is niet voor iedereen een voor de hand liggende oplossing.

Fase 2: donkere kringen onder ogen

In de tweede fase zitten de donkere kringen iets dieper in de huid. De beste manier om donkere kringen in deze fase te behandelen is door middel van fillers met hyaluronzuur. Het effect is goed zichtbaar, al zal het niet direct opvallen bij uw omgeving.

Fase 3: diepe en donkere blauwe kringen onder ogen

In de derde fase zijn de donkere kringen een stuk ernstiger. Fillers zorgen ervoor dat de donkere kringen verminderen, maar het zal nooit helemaal verdwijnen. Om de zwelling te reduceren, raden we in sommige gevallen aan om de behandeling in twee keer te doen. Het resultaat is goed zichtbaar en er treedt een duidelijke verbetering op. De kwaliteit van de huid kunnen we verder verbeteren met de combinatie van laser– en carboxytherapie.

Fase 4: bijzonder diepe en donkere zwarte kringen onder de ogen

In de vierde fase zijn de donkere kringen heel ernstig. De zwarte kringen onder de ogen of soms de donkere vlekken onder de ogen zitten diep in de huid en een verbetering is vaak niet mogelijk met alleen fillers. In dit stadium valt een operatieve ooglidcorrectie te overwegen. We verwijzen u dan door.

Hoe ziet een behandeling voor donkere kringen onder de ogen eruit?

Voorafgaand aan elke behandeling

Elke behandeling is anders, maar een aantal zaken komen bij meerdere behandelingen overeen. Zo bespreken we direct van tevoren nogmaals wat er gaat gebeuren, zodat u goed op de behandeling bent voorbereid.

Om blauwe plekken te voorkomen adviseren we het volgende:

 • Start 5 dagen voor de behandeling met Arnica (10 druppels, 3 x per dag).
 • Stop 3 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines en visolie.
 • Drink geen alcohol vanaf 24 uur voor de behandeling.
 • Op de dag van de behandeling kunt u 1 x 10 mg Cetirizine-tablet nemen. Dit werkt tegen zwelling.
 • Gebruik (indien mogelijk) geen bloedverdunnende medicijnen zoals Aspirine, Naproxen of Ibuprofen

Fillerbehandeling tegen kringen onder ogen

De behandeling met fillers duurt ongeveer 15 minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken we een canule (een ultradunne naald), waardoor we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. De hyaluronzuurfiller wordt onder de ogen aangebracht. Dit laat het blauw onder de ogen verdwijnen en werkt oneffenheden weg.

De hersteltijd is zeer kort en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Carboxybehandeling of laserbehandeling tegen donkere kringen

De carboxybehandeling of laserbehandeling duurt slechts enkele minuten. Direct na de behandeling is de huid licht rood en opgezwollen. Na 15 minuten is de zwelling verdwenen en kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten. Het natuurlijke resultaat zorgt ervoor dat de donkere kringen onder de ogen verminderen en dat rimpels onder de ogen zachter worden.

"Ik ben enkele weken geleden weer bij dokter Frodo geweest en ik ben zo blij als een kind. Ik zie er 10 jaar jonger uit. Waar ik nog het meest gelukkig van word, is dat ik me een stuk zekerder voel sinds ik bij hem ben geweest!"
4 / 5
56 reviews
Lees meer op Google
Google
"Ik ben heel fijn geholpen door dokter Desiree, ze geeft mij altijd eerlijk advies en de resultaten zijn daadwerkelijk natuurlijk. Daarnaast is het fijn dat ze altijd na een paar weken een controle afspraak met je inplannen om er zeker van te zijn dat je behandeling een succes was."
4.5 / 5
698 reviews
Meer van kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen wij per jaar meer dan 300 mensen met donkere kringen onder hun ogen. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen rondom de ogen en fillerbehandelingen bij donkere kringen en wallen onder de ogen.

dokter frodo consult

Waarom kiest u voor Kliniek Dokter Frodo?

Kliniek Dokter Frodo heeft een internationale reputatie als absolute specialist op het gebied van filler behandelingen. Naast arts is Dokter Frodo ook opleider en trainer van cosmetisch artsen wereldwijd.

Alle huidtherapeuten en artsen bij Kliniek Dokter Frodo zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, de Dutch Aesthetic Laser Association en de NVCG  – Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde.

Gespecialiseerd in behandelingen met een natuurlijk resultaat

De artsen en huidtherapeuten binnen onze kliniek zijn gespecialiseerd op het gebied van donkere kringen en wallen. Hoewel we vakspecialisten zijn, willen we u ‘mooier oud laten worden’. Dit betekent ook dat we sommige mensen niet behandelen, omdat we vinden dat er geen behandeling nodig is of omdat er andere (niet realistische) verwachtingen zijn.

Lees meer over onze kliniek en onze werkwijze.

Vraag een vrijblijvend (video)consult aan

Bent u op zoek naar meer uitgebreide informatie over de behandeling van kringen onder de ogen? Zoek dan niet langer op internet en neem laagdrempelig contact met ons op!

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend (video)consult, waar wij u gericht informeren over alles wat u moet weten over de oorzaak van donkere kringen en de verschillende behandelopties. Van ons ontvangt u altijd advies op maat. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan, en kunt u met een gerust hart aan een behandeling beginnen.

 • Consult van 60 minuten
 • Geen reistijd naar de kliniek
 • Veilig en vertrouwd in uw eigen omgeving

Veelgestelde vragen over donkere kringen onder ogen

Hoe ontstaan kringen?

Donkere kringen zijn vaak genetisch bepaald. Er zijn verschillende oorzaken:

 • Volumetekort onder de ogen

Vaak worden donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, is soms al op jonge leeftijd aanwezig en neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/wangbot/de oogkas verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het (terug) aanvullen van volume onder de ogen met fillers. Met oogcrèmes, carboxytherapie of een operatie worden deze kringen niet beter.

 • Fijne lijntjes en blauwe doorschijning

Donkeren kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen, maar soms worden ze ook veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De slecht doorbloede vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden dun is en aan de oppervlakte ligt. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur en zorgt voor een versnelde veroudering en uiteindelijk voor de fijne lijntjes.

 • Pigmentafzetting

Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

Ben ik niet te jong voor een kringen-onder-ogen-behandeling?

Er is een minimumleeftijd voor de behandeling van wallen en kringen. Iedereen ouder dan 18 jaar kan in principe bij ons behandeld worden.

Wanneer de kringen erfelijk bepaald zijn kan iemand al op jonge leeftijd last hebben van wallen of kringen.

Is een behandeling voor kringen onder ogen iets voor mij?

Iedereen ouder dan 18 jaar kan in principe bij ons behandeld worden. We voeren geen behandelingen uit op zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Houd er rekening mee dat wanneer u bloedverdunners gebruikt de kans op blauwe plekken een stuk groter is.

Hoe vermindert ik zelf donkere kringen?

Er zijn verschillende manieren waarop u zelf donkere kringen onder uw ogen kunt verminderen of voorkomen. Hoewel deze niet zo effectief zijn als behandelingen, bieden ze toch enige verbetering. Hier zijn enkele tips:

 1. Vermijd wrijven of krabben onder uw ogen, omdat dit de huid donkerder kan maken.
 2. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een minimum SPF van 50 om uw huid te beschermen tegen schadelijke uv-straling.
 3. Probeer tussen 12:00 en 15:00 uur de zon zoveel mogelijk te vermijden, omdat de uv-straling op dat moment het sterkst is.
 4. Zoek indien mogelijk de schaduw op of draag een pet of zonnebril om uw ogen te beschermen tegen de uv-straling.

Hoewel deze maatregelen kunnen helpen, is het belangrijk op te merken dat ze mogelijk niet volledig effectief zijn bij het verminderen of voorkomen van donkere kringen. Als u aanhoudende of ernstige donkere kringen heeft, kan het raadzaam zijn om een dermatoloog of een specialist op het gebied van huidverzorging te raadplegen voor meer gerichte behandelingsopties.

Leer meer over zelf donkere kringen verminderen

Wat zijn de oorzaken van donkere kringen onder de ogen?

Donkere kringen onder de ogen worden veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder pigmentophoping en een dunner wordende huid onder de ogen. Er zijn verschillende oorzaken voor deze donkere kringen onder ogen, waaronder:

 1. Leefgewoonten
 2. Stress
 3. Erfelijkheid
 4. Gebrek aan lichaamsbeweging en frisse lucht
 5. Vitaminen- en mineralentekort
 6. Uv-straling
 7. Roken en alcohol

Lees hier meer over de oorzaken van donkere kringen

Wat zijn de verschillende fases van donkere kringen onder de ogen?

Er zijn 4 fases waar de donkere kringen onder de ogen zich in bevinden:

 1. Fase 1: Beginnende kringen onder de ogen. In dit stadium behandelen we donkere kringen onder de ogen effectief, waardoor de huid weer egaal wordt. Het gebruik van dekkende make-up is dan meestal niet meer nodig.
 2. Fase 2: Donkere kringen onder de ogen. In dit stadium bevinden de donkere kringen zich iets dieper in de huid. Het gebruik van fillers met hyaluronzuur is de beste behandelmethode, hoewel het effect mogelijk niet direct opvalt voor anderen.
 3. Fase 3: Diepe en donkere blauwe kringen onder de ogen. In deze fase zijn de donkere kringen ernstiger. Fillers verminderen de kringen, maar volledige verdwijning is niet altijd mogelijk. Een combinatie van laser- en carboxytherapie kan de kwaliteit van de huid verder verbeteren.
 4. Fase 4: Zeer diepe en donkere zwarte kringen onder de ogen. In deze gevorderde fase zijn de donkere kringen ernstig en vaak niet volledig te verbeteren met alleen fillers. Een operatieve ooglidcorrectie kan worden overwogen als mogelijke optie. We adviseren u dan om doorverwezen te worden.

Reviews