phone icon
email icon
Maak een afspraak
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
NVCG gecertificeerd
9,6 / 10 klantbeoordeling
Altijd een natuurlijk resultaat

Wat is een facelift?

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

De facelift is er in verschillende varianten:

 • De chirurgische facelift zoals de MACS-lift, S-lift, hals-facelift, voorhoofdslift, whole-facelift, cheeklift
 • De niet chirurgische facelift (natuurlijke facelift) zoals de V-lift, de X-lift, de Angel lift en de liquid facelift.

Bij de chirurgische variant wordt er een incisie gemaakt rond het oor. Via deze incisie wordt de huid losgemaakt van het onderhuidse weefsel. Het is dit weefsel dat de grootste invloed heeft op de verslapping van de huid. Door het aantrekken van dit weefsel richting de incisie wordt de huid weer strakker. Het weefsel wordt vervolgens vastgezet met speciale hechtingen. Daarna wordt de overtollige huid weggesneden en gehecht.
Bij het verstrakken van de huid streeft de plastisch chirurg naar een natuurlijk effect, maar u moet wel op rekenen dat het een aantal maanden kan duren voordat u er natuurlijk uitziet. Na het hechten legt de verpleegkundige een hoofdverband aan.

In tegenstelling tot veel andere klinieken voert kliniek Dokter Frodo alleen liquid facelifts  uit en geen chirurgische facelifts. Bij een zeer sterke huidverslapping kiezen wij er wel soms voor om de liquid facelift te combineren met een chirurgische facelift (die dan in een andere kliniek wordt uitgevoerd).

Samenwerking

Samenwerking

Door samen te werken met de plastisch chirurg, zorgen wij er voor dat wij u volledig voorlichten over de mogelijkheden die er specifiek voor u zijn. Soms kunnen wij met de liquid facelift niet het ideale resultaat bereiken. Indien nodig adviseren wij dan om naast (of in plaats van) de cosmetische behandeling een chirurgische facelift te overwegen.

Het is belangrijk dat u zich bewust bent dat er bij de chirurgische facelift enkele grote complicaties en risico’s horen zoals nabloeding, gestoorde wondgenezing, veranderde beweging en infectie.

De liquid facelift is veel minder ingrijpend en vindt dan ook plaats zonder chirurgische ingreep. Bij een liquid facelift wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde fillers. Deze fillers bestaan uit hyaluronzuren zoals Restylane en Juvederm. Dit zijn stoffen die van nature voor komen in het menselijk lichaam en zorgen voor de soepelheid van de huid. Met het verstrijken van de jaren neemt de productie van hyaluronzuren af, wat rimpels en plooien tot gevolg heeft. Het injecteren van deze stof in uw huid vervangt de afgenomen hoeveelheid van hyaluronzuren. De vloeistof die wij gebruiken vormt kleine kussentjes in uw huid die de rimpels en plooien weer opvullen.

Verschillende soorten

Verschillende soorten

De verschillende soorten faceliften hebben elk effect op een bepaald deel van het gezicht:

 • MACS-lift/ S-lift/ Hals-faceliftDoor overtollig huid voor de oren strak te trekken, worden de rimpels op wangen minder en krijgt u een strakkere hals.
 • Voorhoofdslift: Vanuit een snede in de haarlijn wordt het voorhoofd strak getrokken, komen de wenkbrauwen omhoog en verdwijnen de voorhoofdsrimpels.
 • Cheeklift: Via een snede bij de zijkant van de ogen wordt het zakkende volume in de wangen omhoog getrokken
 • V-lift: Deze facelift werkt vanuit één punt bij de kaaklijn richting de jukbeenderen. Het hangen van het gezicht bij het ouder worden wordt hiermee teruggedraaid met het gevolg dat u er jonger en frisser uitziet zonder dat dit erg opvalt.
 • X-lift: Bent u nog jong maar dienen de eerste rimpels zich al aan? Dan is de X-lift de ideale keuze voor u. Beginnende rimpels en plooien worden aangepakt en uw gezicht krijg haar natuurlijke stevigheid weer terug.
 • Angel lift: De Angel lift pakt meer de huidverslapping aan en niet zozeer volumeverlies. De huid wordt versterkt, verjongd en gehydrateerd. Dankzij deze combinatie van drie cosmetische ingrepen die elkaar ook nog eens positief versterken, is de Angel lift een echte beauty elixer.
 • Liquid facelift: uw gezicht wordt gelift door het volume aan te vullen, precies op die plekken waar u het verloren heeft.
  De veroudering verloopt voor iedereen verschillend en daarom wordt deze behandeling persoonlijk op maat gemaakt. In het algemeen kunt u ervan uitgaan dat u er 10x beter uit gaat zien, zonder dat mensen kunnen zien dat u behandeld bent.

 

 

Chirurgische facelift

Chirurgische facelift

Wie een sterk verslapte huid heeft zonder volumeverlies in het gezicht en op zoek is naar een rimpelloos strak resultaat adviseren wij een chirurgische facelift.
Bij Kliniek Dokter Frodo geloven wij echter dat strakker niet per definitie mooier is. Wij hechten waarde aan uw eigen uitstraling en vinden dat daar een paar rimpels bij horen. Een liquid facelift kan de meest opvallende huidverslapping wegnemen en u weer een frisse en soepele huid geven.

Een chirurgische of cosmetische facelift

Een chirurgische of cosmetische facelift

Chirurgische faceliften zijn een veel gebruikte behandeling binnen de cosmetische chirurgie. Bij Kliniek Dokter Frodo vinden wij dat deze behandelmethode meestal niet past binnen onze benadering van het begrip schoonheid. Wij zien dat het gezicht door een chirurgische facelift vaak op een onnatuurlijke wijze veranderd en dat het meestal niet bijdraagt tot een frisse . natuurlijke uitstraling.
Om deze reden adviseren wij meestal om een liquid facelift te doen. Indien u echter veel huidverslapping heeft en u wenst een rimpelloos glad gezicht, dan moet u er niet opkijken dat wij u toch een chirurgische facelift adviseren.

Het gezicht is een belangrijk onderdeel van uw uiterlijk, en het kan een grote bron van onzekerheid vormen. Een facelift kan soms een bijdrage leveren om deze onzekerheid weg te nemen. Kliniek Dokter Frodo heeft veel ervaring met de liquid facelift en door de vakkennis van verschillende specialisten kunt u rekenen op een eerlijk en realistisch advies en de behandeling die precies bij u past.

Kliniek Dokter Frodo biedt diverse vormen van facelifts aan: de V-lift, de X-lift, de Angel lift en de Liquid facelift. Welke variant het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Tijdens het eerste consult zullen we aan de hand van een uitgebreide analyse van uw gezicht bepalen welke behandeling het beste aansluit bij uw situatie en uw wensen.

Natuurlijke facelift behandeling

Natuurlijke facelift behandeling

Hoewel de behandeling van elke vorm van facelift onderling verschilt, hechten we bij  Kliniek Dokter Frodo  waarde aan een vaste werkwijze.

Stap 1: het consult

Iedere huid en ieder gezicht is weer verschillend. Daarom willen we kijken hoe wij het beste aan uw wensen kunnen voldoen tijdens een consult. We maken een grondige scan van uw gezicht en analyseren de belangrijkste kenmerken, zoals uw expressie en uitstraling. Deze analyse doen wij door een 3D-opname van uw gezicht te maken en deze met Magic Marker Methode te analyseren. Zo kunnen wij u een eerlijk, objectief en persoonlijk advies geven.

Daarnaast komt uw medische achtergrond en medicijngebruik aan bod. Dit is heel belangrijk om risico’s uit te sluiten en stelt ons in staat om u op een veilige manier wordt geholpen. Het consult is gratis en geheel vrijblijvend.

Stap 2: De behandeling

Stap 2: De behandeling

Ongeacht de exacte behandeling, werkt Kliniek Dokter Frodo op zeer veilige manier aan een positief resultaat voor uw gezicht. Tijdens de behandeling staat uw veiligheid voorop. Elke facelift behandeling wordt uitgevoerd met kleine spuitjes die vrijwel pijnloos in of net onder de huid worden geïnjecteerd. Desgewenst passen wij bij u een plaatselijke verdoving toe. Het gaat erom dat u zich comfortabel voelt tijdens de behandeling en daar trekken we graag extra tijd voor uit. De chirurgische facelift wordt niet uitgevoerd in onze kliniek, maar in het plastisch chirurgisch centrum. Meer info over de chirurgische facelift behandeling.

Stap 3: Na de behandeling

Wij vinden het belangrijk dat u langdurig kan genieten van uw behandeling. Daarom krijgt u uitgebreide nazorg om u in staat te stellen het gewenste resultaat zo lang mogelijk te behouden. Direct na de behandeling wordt uw huid gemasseerd of gekoeld met een ‘coldpack’. Dit zorgt ervoor dat de eventuele zwelling gelijk beperkt wordt. Mocht er toch een zwelling optreden dan verdwijnt deze binnen enkele dagen. Om het beste resultaat te garanderen vindt altijd een nacontrole plaats na een aantal weken.

Wat zijn de risico’s van een chirurgische facelift?

Wat zijn de risico’s van een chirurgische facelift?

 • Nabloeding:
  Tijdens de chirurgische ingreep zullen er verschillende bloedvaten geraakt worden. Deze kunnen soms na de operatie open gaan en gaan bloeden. Om onnodig risico te voorkomen, is het vaak noodzakelijk dat u een nacht in de betreffende kliniek blijft.
 • Veranderde beweging:
  Het aantrekken van het onderhuidse weefsel brengt het risico met zich mee dat de spierverloop veranderd waardoor bijvoorbeeld de mondhoekjes naar buiten worden getrokken of zenuwen in het gezicht beschadigd worden. Dit kan functieverlies tot gevolg hebben, zoals een scheve mond tijdens het lachen.
 • Gestoorde wondgenezing:
  De incisie heeft een litteken tot gevolg. Hoewel dit meestal geplaatst wordt achter het oor zal het litteken altijd zichtbaar blijven. In sommige gevallen wordt het litteken na de ingreep onverwachts veel groter (of dikker) dan verwacht.
 • Infectie, aanhoudende zwelling, te strak, gevoelig voor langere tijd

Risico’s natuurlijke facelift:

 • De risico’s van een liquid facelift ten opzichte van een chirurgische facelift zijn laag. Een liquid facelift behandeling is zeer veilig. De fillers die we gebruiken zijn gemaakt van de lichaamseigen stof hyaluronzuur. De belangrijkste bijwerkingen van een liquid facelift zijn: zwelling voor 1-2 dagen en een blauwe plek.
  Indien er onverhoopt toch een reactie op treedt zoals een infectie of zwelling, dan is de filler oplosbaar en is het probleem verholpen.

Natuurlijke facelift in Amsterdam

Overweegt u een facelift  te ondergaan en bent u benieuwd of een facelift behandeling bij kliniek Dokter Frodo aansluit bij uw verwachtingen? Vraag dan een gratis consult aan of neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

Meer weten over facelifts? Lees het in onze blogs!

Reviews