phone icon
email icon
Maak een afspraak

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. hoe verhul ik mijn vermoeide ogen?

21 december 2011

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. hoe verhul ik mijn vermoeide ogen?

Wat zien anderen als ze naar u kijken?

Een goed uitgerust, gebalanceerd persoon of iemand die moe en gestrest is?

Veelal zijn het de ogen die de mening van anderen hierover beïnvloeden. Donkere kringen en wallen rond de ogen geven al snel een vermoeide, oude uitstraling.

De beste remedie om de frisheid van de ogen te herstellen en meer uitgerust over te komen is om meer te slapen, gezond te leven, alcohol-gebruik te matigen, en voldoende water te drinken, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben tegenwoordig allemaal een druk sociaal leven bovenop een drukke baan en dit schiet er nog wel eens bij in.

Het vervelende is ook nog dat bij een hoop mensen de wallen juist erger worden naarmate ze meer slapen en gezond leven….

Ik heb een aantal trucjes om een gezondere en meer uitgeruste uitstraling te creëren op een rij gezet.

’s Ochtends hebben we vaak last van opgezwollen ogen. Als u koffie of thee drinkt, blijf dit vooral doen. Dit is misschien niet het advies dat u zou verwachten, maar cafeïnehoudende dranken helpen niet alleen uzelf, maar ook uw ogen met wakker te worden. Cafeïne zorgt voor een versnelling van de bloedcirculatie en helpt zo om opgebouwd vocht rond de ogen af te voeren.

Kou is ook een goeie methode om de zwelling rond de ogen tegen te gaan. Bewaar uw oogcrèmes en gels voortaan in de koelkast. Breng ze zachtjes met een tappende beweging op de huid op uw oogkassen aan.

Het gebruik van een goede concealer/ highlighter  rond de ogen geeft een gezonde, uitgeruste indruk. Ga voor een lichte crème of vloeibare formule in plaats van een dikkere formule. Een lichte concealer is beter voor de delicate huid rond het ooggebied en geeft het meest natuurlijke effect. Kies een kleur die dicht bij uw eigen huidkleur ligt en een lichte perzik of gele ondertoon heeft. Deze tinten helpen om paarse, blauwe en rode tinten van wallen en kringen te camoufleren.

Plaats een kleine stip concealer op de huid bij de binnenste hoeken van je ogen. Voeg dan één of twee puntjes onder de ogen om eventuele verkleuring tegen te gaan.
Meng de concealer lichtjes met je ringvinger. Zorg dat de concealer niet ook op je wangen komt. De make-up moet helemaal opgaan in de huid. Om het geheel af te maken, kunt u als laatste een beetje concealer op uw oogleden aanbrengen.

Met gekrulde lange wimpers, een dun laagje mascara en een highlight crème, zien uw ogen er weer uitgerust en fris uit. Dit zal een verbluffend effect hebben op hoe u in het algemeen wordt waargenomen. De ogen zijn immers de spiegels van de ziel.
In een eerder artikel kunt u meer informatie vinden over een mooie methode om uw wimpers langer en voller te laten groeien.

Mochten deze bovenstaande methodes niet werken, dan kunnen wij u in onze kliniek verder helpen met huidverstrakking rondom de ogen of het aanvullen van volume met hyaluronzuur.

Geplaatst in Anti ageing