phone icon
email icon
Maak een afspraak
9,6 / 10 klantbeoordeling
Altijd een natuurlijk resultaat
NVCG gecertificeerd
Internationaal trainer Juvéderm en Botox

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Veelgestelde vragen Botox

Botox

Wat is Botox?

Botox is de merknaam van het Botuline toxine type A en wordt ingezet als middel tegen rimpels. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.

Waarvoor wordt Botuline toxine gebruikt?

Botuline toxine wordt gebruikt voor:

  • Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels
  • Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes
  • Het ontspannen van ongewenste gezichtsuitdrukkingen
  • Het stoppen en/of verminderen van overmatig zweten
  • Verhelpen van migraine
  • Stoppen van tandenknarsen of klemmen van de kaak

Krijg ik geen uitdrukkingsloos gezicht?

Door een behandeling met Botox krijg je in principe geen uitdrukkingsloos gezicht. Als er te veel Botuline toxine wordt gebruikt op verkeerde plekken dan kan het er zeker nep en uitdrukkingsloos uitzien. Botox vermindert de rimpels in je gezicht waardoor je er zachter en frisser uitziet. Soms zien mensen het verschil niet meer tussen een natuurlijk mooi gezicht en een glad rimpelloos gezicht, wat de wens tot meer en meer Botox aanwakkert. Het is aan ons als kliniek om te waken over natuurlijke schoonheid en een goede uitleg te geven over de nadelen van een glad, rimpelloos en uitdrukkingsloos gezicht. Wij zijn hier erg resoluut in. Indien een klant dwingend is en toch meer Botox wil, dan zal deze dit niet bij ons krijgen. Wij staan voor mooi en natuurlijk ouder worden!

Zijn Botuline toxine en fillers hetzelfde?

Nee. Botuline toxine is een neuro-modulator. Het zorgt ervoor dat de spieren minder bewegen. Fillers daarentegen vullen het verloren volume in het gezicht weer aan waardoor de gezichtscontouren worden hersteld. Voorbeelden van fillers zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur zoals Juvéderm en Restylane. Zie ook onze VLOG over de verschillende merken

Is het nodig om een consultafspraak te maken voordat je een Botox behandeling krijgt en waarom?

Voorafgaand aan een behandeling krijgt u altijd eerst een consult. Hierin worden op basis van uw wensen en gezichtskenmerken de verschillende behandelmethodes besproken. Op basis van de ‘whole face approach’ stellen we samen met u een behandelplan op. Wij vragen naar uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijngebruik. Zo kunnen we risico’s uitsluiten en zorgen we dat u op een veilige manier geholpen wordt.

Ben ik niet te jong voor een behandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan een behandeling. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Beginnende rimpels kunnen goed met Botox behandeld worden. Een kleine beginnende rimpel is na deze behandeling vaak helemaal weg. Indien de rimpel al een stuk dieper is dan moeten wij soms een combinatie maken met een rimpelvuller om de rimpel helemaal weg te krijgen.

Wat is een wenkbrauwlift?

Door Botox aan het uiteinde van de beide wenkbrauwen te plaatsen, ontspannen de spieren zich die de wenkbrauw omlaag trekken. Hierdoor krijgt u een subtiele lift van de zijkant van de wenkbrauw (1-2 mm). Ook de fronsspier trekt de wenkbrauw een beetje omlaag. Wilt u ook een wenkbrauwlift aan de binnenzijde, dan kiezen wij ervoor om ook wat Botox in de fronsspier te plaatsen waardoor de wenkbrauw ook daar een beetje omhoog gaat (1-2 mm). Voor meer info: zie de VLOG over wenkbrauwlift

Wanneer is het effect van Botuline toxine zichtbaar?

Twee tot vier dagen na behandeling begint het te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal en komt u terug voor controle bij de kliniek.

Hoe lang werkt Botuline toxine en is dit bij iedere persoon hetzelfde?

Het effect is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden. Iedereen is anders, dus zo zal ook het Botuline toxine gebruik en de duur hiervan iets kunnen verschillen.

Wat is een zone Botox en wat kost dit?

Voorbeelden van één zone zijn: kraaienpootrimpeltjes, de rimpels op het voorhoofd of de fronsrimpels. Hierbij gaan we ervan uit dat er per zone eenzelfde hoeveelheid Botox is geïndiceerd. In de prijslijst vindt u een overzicht, variërend van € 125,- tot een uitgebreide behandeling van € 450,-.
Voor meer informatie over de kosten zie de VLOG hierover

Wanneer wordt er een halve zone botox voor 125 euro gebruikt?

Een halve zone gebruiken wij voor kleinere spiertjes, bijvoorbeeld voor het liften van de mondhoeken, de kin of een wenkbrauwlift.

Is de behandeling met Botuline toxine wel veilig?

Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botuline toxine werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Voor meer informatie zieo nze VLOG over gevaren/ veiligheid

Wat zijn eventuele risico's en bijwerkingen van Botox?

Bij een Botox behandeling zien wij in onze kliniek nagenoeg geen bijwerkingen. In uitzonderlijke gevallen kunt u in de eerste week na de behandeling last hebben van een beurse/blauwe plek waar geprikt is of een wat stijf/zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Deze bijwerkingen zijn na een paar dagen weer verdwenen. Het kan ook voorkomen dat de Botuline toxine op de ene plek sneller werkt dan de andere plek. Hierdoor kan het soms voorkomen dat het resultaat er in de eerste 2-3 dagen niet gelijkmatig uitziet. De oorzaak voor het verschillend ‘inwerken’ van Botox is niet goed te verklaren.

Kan ik een hangend oog krijgen van Botox behandeling?

Een hangend oog is een mogelijke bijwerking van de behandeling van het voorhoofd met Botuline toxine. Doordat de wenkbrauw gaat hangen kunt u dan gedurende enkele weken een zwaar gevoel krijgen boven het oog. Deze bijwerking is goed te voorkomen door de Botuline toxine hoog in het voorhoofd te plaatsen. De behandeling van het voorhoofd is niet voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld als iemand van zichzelf al lage of hangende wenkbrauwen heeft. Ten slotte wordt door onze artsen vaak gekozen voor een combinatiebehandeling van voorhoofdrimpels en wenkbrauwlift om een hangend oog te voorkomen.

Wat gebeurt er als de Botuline toxine verkeerd word geïnjecteerd?

Indien de Botuline toxine met een onjuiste hoeveelheid of techniek op een verkeerde plek wordt gebruikt dan is er kans op de volgende bijwerkingen: blauwe plekken, hangend ooglid, pokerface, scheve beweging, hangende mond, et cetera. Het is dus belangrijk dat u de behandeling laat doen bij een erkende kliniek.

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de Botox behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Hoe verloopt de behandeling met Botuline toxine/doet het pijn?

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Hoelang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

Zie ik altijd heel groot verschil na een behandeling?

Mensen wennen heel snel aan hun gezicht. Hierdoor kan het soms lijken dat er helemaal niks is verbeterd aan uw gezicht. Bij Kliniek Dokter Frodo werken de artsen heel precies en daarom blijft u uw eigen gezichtsuitdrukkingen behouden. Het is de bedoeling dat uw gezicht er fris en onvermoeid uitziet zonder dat het karakter verliest.
Zie ook de VLOG over resultaat

Hebben jullie ook een Botox aanbieding?

Wij hebben geen aanbiedingen. Voor een uiteenzetting hiervoor kunt u kijken op onze blogs hierover.

Wanneer mag ik weer sporten na een Botox behandeling?

Om te voorkomen dat de botuline toxine zich verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur niet te sporten.

Gevaren van Botuline toxine; vergif - dat kan toch nooit goed voor je zijn?

In heel hoge concentraties is Botox (botuline toxine) giftig. Dit is bij veel medicamenten het geval. Andere stoffen die we bijvoorbeeld dagelijks gebruiken die ook giftig zijn in hoge concentraties zijn bijvoorbeeld aspirine, paracetamol en Ibuprofen. Botuline toxine is absoluut geen vergif in de lage concentratie die wij voor onze behandelingen gebruiken. Botuline toxine is veilig, werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam. zie onze VLOG onze VLOG over gevaren.

Kan je behandeld worden met Botuline toxine indien je een auto-imuunziekte hebt?

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botuline toxine is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met Dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

Hoe verloopt de behandeling met Botox/doet het pijn?

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Is de behandeling met Botox wel veilig?

Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botox werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Hoe lang duurt de behandeling met Botox?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

Hoe verloopt de behandeling met Botox/doet het pijn?

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Kan je behandeld worden met Botox indien je een auto-imuunziekte hebt?

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botox is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met Dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

Hoeveel kost een Botox behandeling?

De prijs van Botox hangt af van het aantal zones dat u nodig heeft. Botox kost bij ons vanaf 125 euro maar de meeste mensen gebruiken minstens een zone. De hoeveelheid die wij gebuiken varieert van 1 tot 3 zones. De prijs voor 1 zone is € 160,-; 2 zones is € 300,-; 3 zones is € 440,-.

Wat zijn de kosten van Botox?

Ben ik toonbaar na de behandeling?

Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Is het resultaat blijvend?

Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

Garantie

Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.

Is Botox verslavend?

Is Botox gevaarlijk?

Wat houdt de Botox behandeling in?

Wat is het resultaat van Botox?

Welke Botox merken zijn er?

Wat is de beste Botox kliniek?

Botox, ook voor de lippen?

Botox anti-transpiratie

Moet ik steeds terug blijven komen voor een Botox oksels behandeling?

Botox heeft een tijdelijk effect op de zweetklieren. Wilt u van het beste resultaat genieten, dan dient u na een paar maanden opnieuw behandeld te worden. Hoe vaker u wordt behandeld, des te langer houdt de behandeling, soms wel tot 12 maanden. Ook wordt het zweten veel minder heftig dan voorheen, zeker na een aantal Botox anti-transpiratie behandelingen.

Wanneer mag ik weer sporten na een Botox behandeling?

Om te voorkomen dat de botuline toxine zich verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur niet te sporten.

Hoe lang duurt de behandeling met Botox?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

Ga ik meer zweten dan voorheen als ik stop met de Botox oksels behandeling?

Het tegenovergestelde is waar: indien u enkele keren bent behandeld met Botox in de oksels, transpireert u juist minder dan voorheen, zelfs als u stopt met de behandeling.

Stop ik helemaal met zweten na een Botox anti-transparantie behandeling?

Na 2 weken heeft u het optimale effect van de Botox anti-transpiratie behandeling. Wij gebruiken 2 x 250 eh voor deze behandeling. Met deze dosering zijn de meeste mensen de eerste maand na de behandeling wel helemaal droog.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Veel zweten - Hyperhidrosis

Wat kan ik doen tegen overmatig zweten op het voorhoofd?

Word een behandeling tegen overmatig zweten vergoed?

Wat zijn de kosten van een Botox tegen overmatig zweten?

Kan Botox helpen tegen migraine?

Botox tegen migraine

Hoe lang werkt Botox kraaienpootjes?

Het effect van een Botox behandeling is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. De behandeling van kraaienpootjes houdt echter iets minder lang omdat de lachspier dunner is en snel regenereert (herstelt).

Wat is het risico van Botox lachrimpels?

Bij de Botox behandeling van lachrimpels zien wij nagenoeg geen bijwerkingen.
Als er te veel Botox wordt gebruikt kan het voorkomen dat de Botuline toxine verder verspreidt richting de wang dan wenselijk is. Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat de lachspieren van de mond ook aangedaan zijn. Gelukkig zien wij dit nooit, maar het is wel mogelijk.

Neuslippenplooi

Wat moet ik de arts vertellen tijdens het consult?

De arts zal vragen stellen over uw gezondheid, medicijngebruik en eerdere ingrepen. Probeer deze vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

Waarvoor gebruiken wij hyaluronzuren?

Hyaluronzuren/fillers gebruiken wij om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, om vollere lippen te creëren en gezichtscontouren zoals jukbeenderen/wangen opnieuw vorm te geven.

Doet de behandeling met hyaluronzuur pijn?

U kunt in het begin een steekje voelen maar dat duurt maar heel even. De fillers worden geïnjecteerd met behulp van uiterst dunne naaldjes en, indien nodig, kunnen wij het te behandelen gebied verdoven. Indien de filler wordt gebruikt in de lippen gebruiken wij vaak een grotere verdoving. Dit garandeert een comfortabelere procedure.

Hoelang hebben fillers effect?

Eén van de grote voordelen is dat het effect langdurig is, maar niet permanent. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af zoals het huidtype, de levensstijl en de leeftijd. Na een eerste behandeling wordt het aanbevolen de behandeling na 6 tot 12 maanden te herhalen. Een behandeling van de lippen houdt ongeveer 6 tot 9 maanden aan. Bij grote behandelingen zien wij dat het effect vaak langer dan twee jaar aanhoudt.

Hoeveel kost een behandeling met hyaluronzuur?

Prijzen van de behandeling zijn gebaseerd op de hoeveelheid vuller die nodig is. Wij ontwikkelen samen met u een programma dat aan uw behoeften voldoet.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Kaaklijn en kin

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Welke filler gebruikt Kliniek Dokter Frodo?

Juvéderm en Restylane. De veiligste en meest betrouwbare moderne fillers zijn van hyaluronzuur, een van nature in het lichaam voorkomende stof die onze huid hydrateert en er volume aan toevoegt. Een paar eenvoudige injecties onder het oppervlak van de huid helpen bij het opvullen en verminderen van lijnen en rimpels in het gezicht en het herstellen van volume. Restylane en Juvéderm zijn de meest gebruikte hyaluronzuur-rimpelvullers ter wereld. Studies tonen de veiligheid en werkzaamheid aan. Er zijn er wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Het heeft een lang aanhoudend resultaat, maar is niet permanent.

Hoelang hebben fillers effect?

Eén van de grote voordelen is dat het effect langdurig is maar niet permanent. Hoelang het resultaat van een behandeling zichtbaar is, hangt van verschillende factoren af zoals het huidtype, de levensstijl en de leeftijd. Na een eerste behandeling wordt het aanbevolen de behandeling na 6 tot 12 maanden te herhalen. Een behandeling van de lippen houdt ongeveer 6 tot 9 maanden aan. Bij grote behandelingen zien wij dat het effect vaak langer dan twee jaar aanhoudt.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Wat kost een behandeling?

Het eerste consult is gratis. De kosten van de behandeling hangen af van de hoeveelheid benodigd materiaal. Heeft u veel en/of diepe rimpels dan wordt een behandeling duurder dan bij iemand die een simpel klein lijntje wil laten verwijderen.

Wat is de minimum leeftijd voor een behandeling?

Indien u jonger bent dan 18 jaar is het niet mogelijk om bij ons een cosmetisch behandeling te ondergaan.

Garantie

Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.

Hals, decolleté en handen

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Wat moet ik de arts vertellen tijdens het consult?

De arts zal vragen stellen over uw gezondheid, medicijngebruik en eerdere ingrepen. Probeer deze vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen?

Nee, dat hoeft niet. Wel moet u druk op het behandelde gebied voorkomen.

Is de behandeling met carboxytherapie veilig?

Ja, het is zeer veilig.

Doet de behandeling met carboxytherapie pijn?

De prikjes zijn nauwelijks tot zelfs helemaal niet voelbaar, omdat het heel kleine prikjes zijn.

Hoelang hebben fillers effect?

Eén van de grote voordelen is dat het effect langdurig is, maar niet permanent. Hoelang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af zoals het huidtype, de levensstijl en de leeftijd. Na een eerste behandeling wordt het aanbevolen de behandeling na 6 tot 12 maanden te herhalen. Een behandeling van de lippen houdt ongeveer 6 tot 9 maanden aan. Bij grote behandelingen zien wij dat het effect vaak langer dan twee jaar aanhoudt.

Waarvoor gebruiken wij hyaluronzuren?

Hyaluronzuren/fillers gebruiken wij om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, om vollere lippen te creëren en gezichtscontouren zoals jukbeenderen/wangen opnieuw vorm te geven.

Is het resultaat blijvend?

Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

Zijn er bepaalde leefregels na de behandeling?

De eerste dagen na de behandeling wordt een bezoek aan schoonheidsspecialiste, sauna en/of zonnebank afgeraden. De eerste week na de behandeling raden wij aan om tweemaal daags de huid in te smeren met Arnica zalf/gel.

Garantie?

Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.

Veelgestelde vragen over tandenknarsen (bruxisme)

Is de behandeling veilig?

Ja, Botox wordt al ruim dertig jaar veilig en zonder ernstige bijwerkingen in de geneeskunde gebruikt.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt 5 tot 10 minuten.

Ben ik direct na de behandeling toonbaar?

Direct na de behandeling ziet uw huid er in de meeste gevallen normaal uit. Soms kan er echter ook sprake zijn van lichte roodheid of een kleine zwelling. Dit trekt zeer snel – vaak al binnen 10 minuten – weg. U kunt meteen na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Hoe lang na de behandeling duurt het voordat ik iets zal merken?

U zult direct na de behandeling voelen dat u minder makkelijk uw kaakspier kan gebruiken. Binnen ongeveer twee weken na de behandeling zal u de voordelen gaan merken.

Is er een behandeling nodig?

Ja, na drie tot zes maanden kan er een herhalingsbehandeling plaatsvinden. Dit verschilt per persoon en per situatie. Hoe vaker de behandeling wordt uitgevoerd, des te langer het probleem van tandenknarsen en/of kaakklemmen wegblijft.

Reviews