phone icon
email icon
Maak een afspraak
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
NVCG gecertificeerd
Altijd een natuurlijk resultaat
9,6 / 10 klantbeoordeling

FAQ Fillers

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Injectables

Wat zijn injectables? En wat is het verschil tussen fillers en Botox?

Injectables is een verzamelnaam voor producten die door een naald worden geïnjecteerd. Een filler is niet hetzelfde als Botox. Botox ontspant de spieren in het gelaat die rimpels veroorzaken. Een filler vult rimpels maar wordt ook ingezet voor het opvullen van lippen, wangen en jukbeenderen.

Lees meer over de verschillen tussen botox en fillers

Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?

Bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken we tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, zoals Juvéderm en Restylane, en Sculptra, een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur, wat de vorming van collageen stimuleert.

Wij gebruiken alleen rimpelvullers die zichzelf hebben bewezen, waarvan studies hebben aangetoond dat deze werkzaam en veilig zijn, waar wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee zijn uitgevoerd en die een lang aanhoudend resultaat hebben.

Voor welke rimpels worden fillers gebruikt?

Wij gebruiken fillers onder andere om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, lijntjes rond de mond te verminderen, om wallen en donkere kringen te laten verdwijnenvollere lippen te creëren en gezichtscontouren opnieuw vorm te geven en het opvullen van jukbeenderen/ wangen.

Wat is het verschil tussen Juvederm en Restylane?

Juvéderm en Restylane zijn beide merken voor hyaluronzuur fillers. Beide worden ingezet voor het opvullen van verloren volume. Het verschil zit in de grootte van de partikels van de fillers. Zo heeft Juvéderm type Volbella hele fijne partikels, waardoor het zeer geschikt is voor het opvullen van lippen en voor een wallen behandeling. Restylane is iets minder fijn en wordt daarom meer gebruikt voor de lijntjes en grotere volumes.

Ook Sculptra wordt gebruikt voor het opvullen van verschillende volumes.

Wat is het verschil tussen hyaluronzuur fillers en sculptra?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof dat vocht reguleert en als het ware een kussentje vormt in of onder de huid. Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur en stimuleert de aanmaak van collageenweefsel wat lijnen en rimpels vervaagt.

Waarom zijn permanente fillers verboden?

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit verhoogt de kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel, complicaties die zelfs jaren later kunnen optreden. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid.

Met tijdelijke hyaluronzuur fillers komen dergelijke complicaties bijna niet voor. Mocht dit wel het geval zijn kan de tijdelijke filler ook nog eenvoudig worden opgelost.

Wat zijn de kosten van een filler behandeling?

De prijs van een filler behandeling is afhankelijk van de behandeling en uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken.

Bekijk hier het overzicht van prijzen van filler behandelingen.

Hoe kan het gebruik van fillers in belgie zoveel goedkoper zijn?

Hoe bereid ik me voor op een filler behandeling?

Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).

Om zwelling te voorkomen kunt u op de dag zelf een Ibuprofen innemen.

Om blauwe plekken te voorkomen:
– Stop 5 dagen voor de behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie.
– Drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol.
– Gebruik geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen of Ibuprofen. Indien nodig gebruik Paracetamol.

Hoe gaat de filler behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling wordt alles nog eens rustig met u besproken. Tijdens de behandeling wordt met behulp van kleine injecties de filler in of onder de huid aangebracht.

Hoe lang duurt de filler behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van de behandeling. Zorg ervoor dat u minstens 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
Voorafgaand aan de behandeling wordt alles nog eens rustig met u besproken. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.

Is een filler behandeling pijnlijk?

Een filler behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met fillers is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling verdovende crème (Emla) worden aangebracht.

Ben ik toonbaar na een filler behandeling?

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is die enkele dagen zichtbaar blijft maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat. Dit is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wanneer is het resultaat van de behandeling zichtbaar?

Na de behandeling ziet u direct resultaat maar kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het resultaat is na 1-3 dagen al goed zichtbaar. Na twee weken evalueren we samen het resultaat op de controle afspraak.

Wat zijn de risico's van een filler behandeling? Is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar. De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Wat gebeurt er als ik een allergische reactie heb op de filler?

Een allergische reactie op fillers kan zich uiten in een rode, gezwollen plek die eventueel wat pijnlijk aanvoelt. In hele milde mate is dit een paar dagen na de behandeling een normale reactie op een filler. Wordt het echter erger en heeft u het gevoel dat het niet ‘normaal’ is, bel ons dan. Een hyaluronzuur filler kunnen wij namelijk oplossen met het enzym hyaluronidase. Dit verwijdert de filler direct en de symptomen zullen dan in een paar dagen zijn verdwenen.

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling aan?

Een filler behandeling is een duurzame behandeling. Afhankelijk van de filler die wordt gebruikt voor de behandeling blijft het resultaat ongeveer een jaar goed. Daarna neemt het resultaat langzaam af.

Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. Na een jaar is de filler nog niet weg, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-up behandeling nodig.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Wij geven garantie voor het resultaat. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn met het resultaat en u wilt de behandeling ongedaan maken, dan kunnen we probleemloos en zonder restverschijnselen het hyaluronzuur oplossen met hyaluronidase.

Kan ik me tijdens de zwangerschap met filler laten behandelen?

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent of wanneer u nog borstvoeding geeft. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Kan ik na een filler behandeling naar de sauna of onder de zonnebannk?

Na een filler behandeling wordt het afgeraden om gedurende een week na de behandeling naar de sauna of onder de zonnebank te gaan. Na een week is dit geen probleem.

Mag ik na de filler behandeling sporten?

U kunt in principe na een behandeling met fillers direct sporten. Wij raden het echter niet aan.

Mag ik naar de schoonheidsspecialiste voor bijvoorbeeld een bindweefsel massage?

De eerste paar weken na de behandeling worden alle soorten gezichtsmassages afgeraden. Hierna is een ontspannende gezichtsmassage prima, maar een bindweefsel massage is niet verstandig. Mocht u toch graag een massage willen, dan raden we aan om de schoonheidsspecialist(e) te vertellen wat voor behandeling u heeft gehad, zodat hij/zij daar rekening mee kan houden.

Lippen opvullen

Welk middel wordt er voor de lipvergroting gebruikt?

Voor het opvullen van lippen gebruiken wij hyaluronzuur (Restylane/ Juvederm), omdat dit het beste en veiligste resultaat oplevert. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid.

Hoe lang duurt de lip behandeling?

Voor een lipvergroting wordt een afspraak van een half uur ingepland.

Hoe lang blijft het resultaat van een behandeling van de lippen?

Restylane lips en Juvederm Volbella blijven minimaal een jaar zitten. Veel klanten komen echter na 6-9 maanden terug omdat zij gewend zijn geraakt aan het resultaat.

Wat kost een lipvergroting?

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid volume we nodig hebben om de lippen te vergroten.

Hoe weet je hoeveel volume er nodig is voor de lipvergroting?

Mooie lippen zijn lippen die mooi in het gezicht ‘passen’. Indien lippen te klein zijn voor het gezicht mag je ze vergroten tot het volume dat bij het gezicht past, NIET GROTER!

Zijn er gevolgen met een lipvergroting op lange termijn?

Er zijn geen nadelige gevolgen van een lipvergroting met Restylane of Juvederm op lange termijn. Hyaluronzuur geeft geen reacties en lost geleidelijk helemaal op. Het grootste gevaar op lange termijn is dat je de behandeling wilt herhalen.

Kan mijn partner het voelen met zoenen?

Nee, indien de lipvergroting natuurlijk wordt gedaan, zal je partner het niet opmerken met kussen. Op het moment dat er teveel volume wordt gebruikt, wordt de lip meer gespannen en kan je partner het wel voelen.

Reviews