phone icon
email icon
Maak een afspraak
Altijd een natuurlijk resultaat
NVCG gecertificeerd
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
9,6 / 10 klantbeoordeling

Veelgestelde vragen over liquid facelift

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Liquid facelift

Hebben de artsen bij kliniek Dokter Frodo veel ervaring met de Liquid facelift?

Wij voeren bijna dagelijks verschillende vormen van Liquid Facelifts uit. Wij zij gespecialiseerd in het uitvoeren van een zeer natuurlijke Liquid Facelift. Hierbij vinden wij het belangrijk dat niemand mag kunnen zien dat u behandeld bent (dit lijkt logisch, maar uiteindelijk is dit een van de grootste uitdagingen bij een Liquid Facelift).

Door de behandeling in verschillende stappen te laten verlopen kunnen wij dit natuurlijke resultaat garanderen. Als trainer bij Allergan leidt dokter Frodo internationaal artsen op voor het uitvoeren van de Liquid Facelift.

Wat wordt er verstaan onder whole face approach?

De ‘whole face approach’ is een manier van kijken naar het gezicht door onze artsen. We vinden het vooral belangrijk dat het hele gezicht klopt en dat alles er natuurlijk uit ziet. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u zich heel erg aan 1 bepaald lijntje stoort. Men denkt dan snel dat een lokale filler alleen bij dat lijntje het probleem kan oplossen. Echter is dit vaak niet zo. Als je namelijk aan 1 kant van het gezicht iets veranderd, moet dat ook aan de andere kant om het geheel in balans te houden. Zo kan het soms zijn dat een behandeling er natuurlijker uit ziet als je net iets meer milliliters van het product gebruikt.

Wat moet ik de arts vertellen tijdens het consult?

De arts zal vragen stellen over uw gezondheid, medicijngebruik en eerdere ingrepen. Probeer deze vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

Wat zijn de kosten voor een liquid facelift?

De kosten van de liquid facelift zijn afhankelijk van het volumeverlies dat heeft plaatsgevonden. Bij een preventieve behandeling of wanneer er weinig volumeverlies is, de prijs laag omdat we dan minder fillers nodig hebben om het volume terug aan te vullen. Bekijk hier de prijzen van de liquid facelift.

Hoe kan het dat er zowel onderlinge vershillen zitten in de prijs van de liquid facelift?

We vinden het vooral belangrijk dat het hele gezicht klopt en dat alles er natuurlijk uit ziet. Hiervoor maken we gebruik van de ‘whole face approach’.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u zich heel erg aan 1 bepaald lijntje stoort. Men denkt dan snel dat een lokale filler alleen bij dat lijntje het probleem kan oplossen. Echter is dit vaak niet zo. Als je namelijk aan 1 kant van het gezicht iets veranderd, moet dat ook aan de andere kant om het geheel in balans te houden. Zo kan het soms zijn dat een behandeling er natuurlijker uit ziet als je net iets meer milliliters van het product gebruikt.

Is de liquid facelift iets voor mij?

Een liquid facelift wordt aangeraden aan mensen met normaal tot ernstig volumeverlies en/of huidverslapping. Voor iemand die in mindere mate last heeft van volume verlies en hier toch graag al wat aan wilt doen, is de V-lift misschien een betere fit.

Hoe bereid ik me voor op de liquid facelift behandeling?

Zorg ervoor dt u 30 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
Om zwelling te voorkomen kunt u op de dag zelf een Ibuprofen innemen.

Om blauwe plekken te voorkomen:
– stop 5 dagen voor de behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie
– drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol
– gebruik geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen, Ibuprofen. Indien nodig gebruik Paracetamol.

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Hoe gaat de behandeling van liquid facelift in zijn werk?

We herstellen het volume op de plaatsen waar het is verloren met behulp van kleine injecties. Zo wordt het gebied bij de slapen, jukbenen/wangen en onder de ogen opgevuld met Restylane of Juvdérm. Zo wordt uw gezicht op een natuurlijke manier ’gelift’.

Om een natuurlijk resultaat te garanderen kiezen wij er meestal voor om de behandeling in verschillende fasen te doen. Vier tot zes weken na de eerste behandeling van de Liquid Facelift maken we een controle afspraak. Tijdens deze afspraak zullen we samen met u kijken naar het resultaat en zo nodig vervolgen we de behandeling.

Hoe lang duurt de liquid facelift behandeling?

Over het algemeen duurt de behandeling 30 minuten tot een uur. Voorafgaand aan de behandeling wordt alles nog eens rustig met u besproken. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.

Is de liquid facelift behandeling pijnlijk?

De Liquid Facelift behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Word ik verdoofd?

De Liquid Facelift behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Indien nodig, kunnen wij het te behandelen gebied verdoven. We gebruiken hiervoor Emla crème.

Ben ik toonbaar na de liquid facelift behandeling?

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen weten we de bijwerkingen zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer is het resultaat van de liquid facelift zichtbaar?

Na de behandeling ziet u direct resultaat maar kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het hyaluronzuur heeft twee tot zes weken nodig om zich goed in het omliggende weefsel vast te zetten en reguleert vocht. U zult zien dat het resultaat steeds mooier wordt.

Om een natuurlijk resultaat te garanderen, kiezen wij er meestal voor om de behandeling in verschillende stappen te doen. Tijdens de controle, die 4 tot 6 weken na uw Liquid Facelift plaatsvindt, bekijken we het resultaat en vervolgen we zo nodig de behandeling.

Wat zijn de risico's van de liquid facelift? is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Welke fillers gebruikt kliniek Dokter Frodo?

Het meest gebruikte merk bij ons in de kliniek is Juvederm. Juvederm heeft zelf verschillende type fillers. Het verschil in deze types zit in de grootte van de partikels. Voor wallen en lippen gebruiken we over het algemeen Juvederm Volbella. Dit is een heel fijne en zachte filler. Voor de overige delen van het gezicht (Neuslippenplooi, mondhoeken, kaaklijn, wangen en jukbeen) gebruiken wij voornamelijk Juvederm Voluma. Dit heeft een iets dikkere consistentie en zorgt hierdoor voor iets meer stevigheid. Een ander product wat hier voor gebruikt kan worden is Restylane.

Kunnen jullie het gezicht ook op met lichaamseigen vet opvullen?

Het opvullen van de wangen met eigen vet wordt ook wel lipofilling genoemd. Bij Kliniek Dokter Frodo gaat de voorkeur uit naar fillers op basis van hyaluronzuur. Studies tonen de veiligheid en werkzaamheid aan. Er zijn wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Het heeft een lang aanhoudend resultaat maar is niet permanent. Hyaluronzuur is tevens oplosbaar.

Ik ben al eerder met een filler behandeld. kan het kwaad om me nu met een andere filler te laten behandelen?

Er zijn veel verschillende soorten fillers op de markt. Wij werken voornamelijk met Juvéderm en Restylane.
Bent u eerder behandeld met andere tijdelijke fillers, probeer dan precies te achterhalen met welk middel u behandeld bent zodat wij kunnen inschatten of ze op elkaar zullen reageren.

Indien er eerder permanente fillers zijn gebruikt, adviseren wij, om onnodig risico te vermijden, niet meer te behandelen.

Wordt er tijdens een liquid facelift ook gewerkt met Botox?

Er wordt voornamelijk gewerkt met fillers om het volume verlies te herstellen. Als het gewenst is kan er ook Botox worden gebruikt om bijvoorbeeld een fronsrimpel of voorhoofdrimpel te verminderen. Dit is voor iedereen anders. Tijdens het consult bespreken we de wensen van de klant en maken we voor iedereen een persoonlijk behandelplan.

Is het resultaat van de liquid facelift blijvend?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken we alleen met tijdelijke middelen. Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. De veroudering van het gezicht zet langzaam door (het verliest meer volume), waardoor het resultaat na 1,5 jaar wat terug kan lopen. De filler zit er dan nog steeds in, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-up behandeling nodig.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Wij geven garantie voor het resultaat. Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat en u wilt de behandeling ongedaan maken, dan kunnen we het hyaluronzuur probleemloos en zonder restverschijnselen oplossen met hyalurondaise.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.

De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling wordt u verzocht:
– geen make-up aan te brengen en contact met de geinjecteerde huid te vermijden
– geen intensieve druk uit te oefenen op het behandelde gebied of te gaan sporten

De eerste 2 weken na de behandeling wordt u verzocht:
– direct zonlicht te vermijden en dagelijk een sunblock te gebruiken
– geen peelings, laser, microdermabrasie of ander gezichtsverzorgende behandelingen bij een schoonheidsspecialist te ondergaan.

Een mogelijke blauwe plek heeft geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat.
U kunt indien nodig de injectieplaats camoufleren met een foundation.

Wat worft er bedoeld met het jojo-effect?

De afbraak van het ingespoten hyaluronzuur kan na 1 tot 1,5 jaar inzetten. Daarnaast staat het verouderingsproces zelf ook niet stil. Om een constant resultaat te behouden is het wenselijk om op tijd een touch-up te doen en niet te wachten tot je weer ‘terug bij af’ bent.

Mag ik na de filler behandeling sporten?

U kunt in principe na een behandeling met fillers direct sporten. Wij raden het echter niet aan.

Mag ik naar de schoonheidsspecialiste voor bijvoorbeeld een bindweefsel massage?

De eerste paar weken na de behandeling worden alle soorten gezichtsmassages afgeraden. Hierna is een ontspannende gezichtsmassage prima, maar een bindweefsel massage is niet verstandig. Mocht u toch graag een massage willen, dan raden we aan om de schoonheidsspecialist(e) te vertellen wat voor behandeling u heeft gehad, zodat hij/zij daar rekening mee kan houden.

V-Lift

Welke filler gebruikt kliniek Dokter Frodo?

Juvederm en Restylane. De veiligste en meest betrouwbare moderne fillers zijn van hyaluronzuur, een van nature in het lichaam voorkomende stof die onze huid hydrateert en er volume aan toevoegt. Een paar eenvoudige injecties onder het oppervlak van de huid helpen bij het opvullen en verminderen van lijnen en rimpels in het gezicht en het herstellen van volume. Restylane en Juvederm zijn de meest gebruikte hyaluronzuur-rimpelvullers ter wereld. Studies tonen de veiligheid en werkzaamheid aan. Er zijn wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Het heeft een lang aanhoudend resultaat maar is niet permanent.

Hoe lang duurt een filler behandeling?

Over het algemeen duurt de behandeling 15 tot 30 minuten. U moet ook tijd reserveren om vóór de behandeling met uw arts te bespreken wat u hoopt te bereiken. Het effect is bijna onmiddellijk zichtbaar. Er is geen hersteltijd en u zult snel tevreden zijn met de resultaten!

Wat zijn de belangrijke risico's en bijwerkingen van een filler behandeling?

Na een behandeling met hyaluronzuur kunnen lichte reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek, pijn en gevoeligheid. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen kort na de behandeling.

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Waarom moet je geen permanente fillers gebruiken

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Mogelijke risico’s (die ook na jaren op kunnen treden) zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. De Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) raadt het gebruik van permanente middelen af.

Is het resultaat blijvend?

Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

X-Lift

Waarvoor gebruiken wij hyaloronzuren?

Hyaluronzuren/fillers gebruiken wij om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, om vollere lippen te creëren en gezichtscontouren zoals jukbeenderen/wangen opnieuw vorm te geven.

Wanneer mag ik weer sporten na een filler behandeling?

U kunt in principe na een behandeling met fillers direct sporten. Wij raden het echter niet aan.

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Is het resultaat blijvend?

Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

Wat kan ik van de duur van het resultaat verwachten?

De tijdsduur van de werking van de niet-permanente middelen is afhankelijk van de snelheid waarmee het door het lichaam wordt afgebroken. Bij de ene persoon zal dit sneller zijn dan bij de andere.

Angel-Lift

Ben ik toonbaar na de behandeling?

Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Wat kost de een behandeling?

Het eerste consult is gratis. De kosten van de behandeling hangen af van de hoeveelheid benodigd materiaal. Heeft u veel en diepe rimpels dan wordt een behandeling duurder dan bij iemand die een simpel klein lijntje wil laten verwijderen.

Garantie

Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.

Reviews