phone icon
email icon
Maak een afspraak

Verschillende soorten fillers

23 april 2015

Verschillende soorten fillers

Ben je die rimpeltjes of lijntjes in je gezicht beu en wil je er wat aan laten doen? Of mist je huid volume waardoor je een wat ingevallen gelaat hebt? Een fillerbehandeling is een vriendelijke en veilige cosmetische behandeling die zorgt voor volumeherstel en het verminderen van rimpeltjes en lijntjes. De perfecte oplossing wanneer je snel resultaat wilt en liever niet kiest voor een ingrijpende chirurgische behandeling waarbij er in je huid gesneden wordt. Laat jezelf altijd goed adviseren voordat je een fillerbehandeling ondergaat. Er bestaan namelijk tal van fillerbehandelingen. Zo zijn er permanente fillers, fillers met hyaluronzuren, collageenstimulators, fillers met PRP en lipofilling. Termen die je misschien niet allemaal bekend in de oren klinken, laat staan dat je bewust een goede keus kunt maken uit deze verschillende soorten fillerbehandelingen. Wat zijn de verschillen tussen deze fillers en welke behandeling past het best bij jou?

Permanente fillers

Dermolive, Bio-alcamid en Aquamid zijn voorbeelden van permanente fillers, kunstmatige fillers die een blijvend resultaat geven en zeer secuur kunnen worden toegepast. Toch zijn ze niet altijd veilig in gebruik. De kans op complicaties na een permanente fillerbehandeling is namelijk groter dan na een behandeling met tijdelijke fillers, zoals hyaluronzuurfillers.

Hyaluronzuurfillers

Fillers met hyaluronzuur zijn gemaakt van een lichaamseigen stof en daardoor oplosbaar. Een groot voordeel! De kans op complicaties is nihil. Voorbeelden van hyaluronzuurfillers zijn Juvéderm, Restylane en Teosyal. Fillers met Juvéderm worden met name gebruikt om kleine oneffenheden subtiel te verminderen en volume te herstellen. Zoals de behandeling van wallen onder de ogen en het opvullen van de lippen. De filler Restylane bestaat uit verschillende hyaluronzuurpartikels (hyaluronzuurdeeltjes). Restylane Vital, een filler met kleine deeltjes, wordt veelal gebruikt om fijne lijntjes te verminderen. Restylane Perlane, dat grotere deeltjes hyaluronzuur bevat, is geschikt voor het behandelen van de diepere groeven. Teosyal wordt vaak gebruikt voor een zogenoemde liquid facelift, een complete gezichtsbehandeling die het huidvolume herstelt. Jukbeenderen, wangen, slapen, de kin… Alle gezichtsdelen worden bij deze fillerbehandeling meegenomen. Kliniek Dokter Frodo voert de meeste fillerbehandelingen uit met de hyaluronzuren Juvederm en Restylane. Ze zijn het meest veilig in gebruik en geven een tijdelijk, maar direct resultaat.

Collageenstimulatie

Collageenstimulators stimuleren de aanmaak van huideigen collageen. Voorbeelden hiervan zijn Radiesse en Sculptra. Wil je graag de contouren in je gezicht laten herstellen, bijvoorbeeld bij de kaaklijn, kin of neus? In die gevallen is collageenstimulatie met Radiesse een goede oplossing. Deze filler geeft langdurig resultaat en wordt na twee jaar op een natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Mensen met een ingevallen gelaat, veroorzaakt door bijvoorbeeld ouderdom, zijn vaak gebaat bij een behandeling met Sculptra. Dankzij het bestanddeel polymelkzuur, blijft het effect van Sculptra zelfs na afbraak door het lichaam nog bestaan.

PRP-behandeling

Om je huid een boost te geven en het herstel van de huid te stimuleren, kun je kiezen voor een PRP-behandeling (Platelet Rich Plasma). Hierbij wordt je eigen bloedplasma gebruikt als filler. Voordeel van deze behandeling is dat de filler bestaat uit lichaamseigen stof. Toch werkt deze fillerbehandeling minder goed dan een behandeling met hyaluronzuurfillers. Voor het beste resultaat is het dan ook beter om te kiezen voor een Angel Lift.

Lipofilling

Uiteindelijk is er nog de optie voor een filler in de vorm van lipofilling, waarbij je eigen lichaamsvet wordt gebruikt om volumeverlies in het gezicht te herstellen. Deze fillerbehandeling is erg veilig en geeft permanent resultaat. Toch is de behandelingsmethode redelijk grof. Ook is niet altijd te voorspellen hoe het resultaat eruit gaat zien, omdat er minder secuur kan worden gewerkt dan met bijvoorbeeld tijdelijke fillers als Restylane en Juvéderm.

Wil je meer weten over de verschillende fillers en de mogelijke behandelingen? Neem gerust contact op met Kliniek Dokter Frodo.

Geplaatst in Blogs over fillersGetagd ,