X-Lift

De wangen, kaak en de neuslippenplooi zijn een gevoelig deel van ons gezicht. Wanneer de huid hier minder strak wordt, gaan contouren langzaam verloren en verliest het gelaat haar natuurlijke jeugdigheid. Met de X-Lift draaien we dit proces om. We laten de huid weer sprankelen en geven uw gezicht de X-factor terug.
De X-Lift is geschikt voor vrouwen en mannen in vrijwel iedere leeftijdscategorie. Maar omdat we met deze behandeltechniek beginnende lijntjes aanpakken en de wangen hun stevigheid teruggeven, is de X-Lift vooral een uitkomst bij de eerste zichtbare tekenen van veroudering.

Omdat ouder worden een heel democratisch proces is, ontkomt niemand er aan. Bij iedereen neemt in de loop der jaren de productie van elastine en collageen af. Samen met krimpende botten en het slinken van het spier- en vetweefsel veroorzaakt dit een slappere huid, afnemende contouren bij de kaak en wangen en ook die vervelende fijne lijntjes en plooitjes boven en naast de mond. En de huid? De huid geeft in dit proces niet thuis en krimpt of beweegt niet mee waardoor het lijkt of ze slapper wordt.

Met de X-Lift gaan we het verouderingsproces te lijf. We geven de kaak en wangen de contouren terug door het opvullen van de zwakke plekken zodat de huid weer strakker wordt en de eerste rimpeltjes en plooien uit het gezicht verdwijnen.

De X-Lift:

 • Fijne lijntjes, rimpels en plooien in uw gezicht nemen zichtbaar af
 • De lijn van de kaak en wangen wordt verstevigd
 • De jeugdige strakheid in de gezichtshuid bij wangen en kaak wordt weer zichtbaar
 • Behoud van uw natuurlijke schoonheid, dankzij versteviging van uw contouren en gezichtsvolume

X-Lift behandeling

Stap 1: het consult

Het consult is bedoelt om uw wensen en verwachtingen af te stemmen op onze mogelijkheden en kennis te maken met de consulent en behandelend arts. Tijdens dit consult brengen we ook uw gezicht in kaart en maken we een compleet beeld van uw uitstraling, expressie en gezichtskenmerken. Afhankelijk van de situatie en uw wensen zetten we onze 3D gezichtstechniek of onze Magic Markers Method® in.

Volgens het principe van de ‘whole face approach’ waarbij we verder kijken dan het te behandelen gebied, stellen we vervolgens samen het behandelplan op. Wij zullen vragen naar uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijnen gebruik. Zo willen we alle mogelijke risico’s uitsluiten en zorgen dat u op een veilige manier geholpen wordt.

Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Stap 2: de behandeling

Net als ieder gezicht, is geen X-Lift hetzelfde. Op basis van de door de arts gemaakte analyse van uw verouderingskenmerken worden de hoeveelheid fillers en de te behandelen plaatsen in uw gezicht bepaald. Door afgemeten hoeveelheden fillers op de cruciale plekken in uw gezicht in te spuiten, krijgt uw gezicht weer ‘smoel’. Het ‘spuiten’ betreft het door de arts uitdelen van kleine speldenprikken. Zo wordt het hyaluronzuur net onder de huid aangebracht waardoor deze direct herstelt en verjongt en uw contouren en volume terugkeren.

Normaliter duurt een X-Lift behandeling tussen de 30 en de 60 minuten. Dit hangt samen met de verwachtingen, wensen en analyse die we samen met u tijdens het eerste consult hebben vastgesteld.

Voorop staat dat u de behandeling als comfortabel ervaart. Voordat we beginnen met de X-Lift geven we u daarom een lichte verdoving. Zo is de behandeling vrijwel pijnloos. Na de behandeling kan de huid gemasseerd worden en/of met een ‘coldpack’ worden gekoeld.

freek-afhangende-mondhoek

Stap 3: na de behandeling

Het eerste resultaat van de X-Lift is al direct zichtbaar. Maar de X-Lift is pas na een week of 2 echt aangekomen op de plaats van bestemming: een natuurlijke schoonheid en de wedergeboorte van uw jeugdige uitstraling. Deze vertraging wordt veroorzaakt door het hyaluronzuur dat tijd nodig heeft om zich goed in het omliggende weefsel te settelen.

Twee weken na de X-Lift komt u terug voor controle. Het hyaluronzuur kan in de eerste week na de behandeling nog wat verschuiven en er daarom onregelmatig uit zien. Indien nodig corrigeren we dit tijdens het consult.

Soms ontstaat er na de X-Lift een blauw plekje of een kleine zwelling die vanzelf weer verdwijnt. Door het aanbrengen van verkoelende kompressen voorkomen we dit zoveel mogelijk en zetten we het herstelproces direct in gang. Om pigmentvlekken te voorkomen raden wij u aan om de eerste dagen na de behandeling direct zonlicht op de huid te vermijden.

Het hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. Wij adviseren om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is maar om terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Dit is om een jo-jo effect te voorkomen.

Het behouden van de X-factor is vaak een kwestie van onderhouden. Wie de behandeling herhaalt bij de eerste tekenen van ‘verval’ heeft jarenlang plezier van de X-Lift.

X-lift ervaringen

‘Die eerste rimpel tussen mijn ogen: dacht het niet! Dankzij Kliniek Dokter Frodo heb ik geen frons meer. Ik moet er regelmatig voor terugkomen, maar dat heb ik er voor over. Ineens zaten ze daar, die lijnen van mijn neus naar mijn mond. Verschrikkelijk. Gelukkig kon ik er wat aan laten doen. Bedankt Kliniek Dokter Frodo!’

X-Lift of Liquid Facelift?

De X-lift is bedoeld om de eerste tekenen van veroudering van de huid op te lossen. De behandelingen is daarom heel populair bij de wat jongere man of vrouw bij wie de eerste lijnen, plooien en rimpels verschijnen. Door deze direct met de X-Lift te behandelen, blijft de huid haar jeugdigheid en X-factor behouden. De Liquid Facelift is een cosmetische techniek waarbij wij een ‘whole face approach’ kiezen. Hierbij liften we niet alleen zwakke plekken maar accentueren ook sterke gezichtspunten.

De X-lift is helaas niet voor iedereen bestemd. Er zijn situaties waarin Kliniek Dokter Frodo deze behandeling met hyaluronzuur niet kan aanbieden. Denkt u daarbij aan:

Minimum leeftijd is 18 jaar

Indien u jonger bent dan 18 jaar is het niet mogelijk om bij ons een cosmetisch behandeling te ondergaan.

Te hoge verwachtingen
Hoge verwachtingen met betrekking tot het verjongen en verfrissen van uw gezichtshuid en uitstraling verwelkomen wij als specialistische cosmetische kliniek. Wanneer u echter verwachtingen heeft waaraan wij niet kunnen voldoen, kiezen wij ervoor om niet te behandelen. Ondanks onze natuurlijk mooie resultaten kunnen we u namelijk niet beloven dat u er na een behandeling volledig rimpelloos, strak, glad of 31 jaar jonger uitziet.

Kan ik zelf wat doen tegen huidveroudering?
Absoluut. Met onze schijf van 5 komt u een heel eind:

 • Goede huidverzorging, eventueel aangevuld met een peeling kuur
 • Microneedling
 • Voldoende slaap
 • Genoeg drinken (non-alcoholic)
 • Niet roken

Is de behandeling veilig?

Deze behandeling is zeer veilig. Voor de X-lift gebruiken we Restylane of Juvéderm fillers. Deze fillers zijn gemaakt van de lichaamseigen stof hyaluronzuur waar het lichaam niet of nauwelijks op reageert. Een allergische reactie is daarom zeer onwaarschijnlijk en indien nodig is de filler oplosbaar.

Hoe lang blijft het resultaat?

Het hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. Ondertussen zet de veroudering van het gezicht langzaam door (het verliest meer volume). Om het resultaat te behouden kunt u daarom naar een touch-up behandeling vragen.

Wij raden u aan om niet te wachten totdat het resultaat van de X-lift helemaal verdwenen is. Terugkomen voordat alles is uitgewerkt, voorkomt een jo-jo effect.

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

informatie-over-donkere-wallen

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat, dan kunnen we probleemloos het hyaluronzuur oplossen, zonder restverschijnselen.

Waarvoor gebruiken wij hyaluronzuren?

Hyaluronzuren/fillers gebruiken wij om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, om vollere lippen te creëren en gezichtscontouren, zoals jukbeenderen en wangen, opnieuw vorm te geven.

Wanneer mag ik weer sporten na een filler behandeling?

U kunt in principe na een behandeling met fillers direct sporten. Wij raden het echter niet aan.

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Is het resultaat blijvend?

Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

Wat kan ik van de duur van het resultaat verwachten?

De tijdsduur van de werking van de niet-permanente middelen is afhankelijk van de snelheid waarmee het door het lichaam wordt afgebroken. Bij de ene persoon zal dit sneller zijn dan bij de andere.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken