phone icon
email icon
Maak een afspraak

Créme smeren op striae? zin of onzin?

15 juli 2013

Créme smeren op striae? zin of onzin?

Er worden talloze striae crèmes verkocht die de belofte doen dat zij striae verminderen, de huid voeden en hem gladder maken. Ik durf te stellen dat crèmes die je in de drogist koopt geen verbetering geven op striae omdat zij niet sterk genoeg zijn om echt in de huid door te dringen.

De dosering van de werkstoffen (zoals silicum en hydroxyproline, essentieel bij de vorming van bindweefsel, collageen- en elastinevezels) is niet hoog genoeg om de werkstoffen hun werk te laten doen. Helaas dringen de crèmes of oliën niet door tot in de onderste huidlagen.

Tretinoine crème, ook wel vitamine A-zuur, is de enige crème waarbij je een goede verbetering ziet van de striae. Vooral in combinatie met de in mijn vorige blog genoemde behandelingen (Carboxytherapie en Micro-needling).

Met een foundation is het mogelijk striae te verdoezelen. Ik adviseer mijn cliënten wel eens Rioblush City Girl Firming Leg Shimmer: make-up voor je lichaam. Beloofd resultaat: stralende benen met het effect van een panty. Adertjes, blauwe plekken en littekentjes ‘verdwijnen’ met dit product. Rioblush bevat geen zonnefilter. Breng dus een aparte zonnecrème aan. Leuke bijkomstigheid: Rioblush City Girl bestrijdt cellulitus en verstevigt de huid.

Geplaatst in Blogs over striae