Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route

Rimpels bij de bovenlip

9,0
gebaseerd op 629 reviews
13.500 +
Cliënten
35.700 +
Behandelingen verricht

Rimpels bovenlip

De meest voorkomende oorzaak van rimpels bij de bovenlip is ouderdom en volumeverlies. Het verstrijken van de jaren zorgt voor een afname van de hoeveelheid collageen in de huid, maar ook uw tanden worden steeds kleiner en het onderhuids volume neemt af. Door de afname van collageen wordt uw huid slapper en krijgen rimpels op de bovenlip meer gelegenheid om op te vallen. Bij mensen met een zeer expressief gezicht die hun mond veel bewegen is de kans groter dat de rimpels juist in die zones ontstaan. Een andere belangrijke oorzaak is roken. Rokerslijntjes in de bovenlip ontstaan door een versnelde veroudering van de huid. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten in de huid. De verslechterde doorbloeding tezamen met de repeterende tuitbeweging van de mond, vergroten de kans op een barcode.

De behandeling van bovenlip rimpels

Rimpels kunnen effectief worden behandeld met behulp van twee methoden: Botox en fillers. Welke behandeling het beste bij u past hangt af van de diepte van uw rimpels. Tijdens het eerste consult bij Kliniek Dokter Frodo maken wij een grondige analyse van uw gezicht en kiezen we op basis daarvan de behandeling die het beste aansluit bij u.

Behandeling met Botox

Botox is een vertrouwde manier om u van uw rimpels af te helpen. Botox is een merknaam voor het eiwit botuline toxine. Na het injecteren van dit eiwit in de buurt van de rimpels wordt de prikkeloverdracht van zenuw naar spier geblokkeerd. Dit maakt de overdacht minder krachtig en zorgt voor ontspanning van de spieren.

Na ongeveer 3 tot 4 maanden herstelt de prikkeloverdracht zich weer. Voor het behoud van het positieve resultaat dient u dan ook regelmatig terug te komen. Het resultaat van de Botox behandeling is na ongeveer een week zichtbaar. Door het injecteren van Botox ziet u er op een natuurlijke wijze weer beter uit.

Behandeling met fillers

Een andere behandelmethode is het gebruik van fillers. Bij het gebruik van fillers wordt hyaluronzuur in uw huid ingebracht. Deze stof komt van nature voor in het lichaam en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Tijdens het ouder worden neemt de productie van deze stof af, wat tot een afname van de elasticiteit van de huid tot gevolg heeft.

De fillers vervangen de hyaluronzuur en vormen kussentjes in de huid die oneffenheden opvullen. Het resultaat van de fillerbehandeling blijft 6 tot 18 maanden zichtbaar en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

De risico’s van behandelingen van de bovenlip

Het gebruik van zowel Botox als fillers is zeer veilig. Bij Kliniek Dokter Frodo hebben wij veel ervaring met het uitvoeren van deze behandelmethoden. Tijdens de behandelingen staat uw veiligheid centraal. Botox is één van de meest gebruikte behandelwijze in de cosmetische chirurgie en kent zeer weinig bijwerkingen. In een enkel geval kan er een zwaar gevoel optreden, dat overigens vanzelf weer verdwijnt. Direct na de behandeling kan er een lichte roodheid of een kleine zwelling ontstaan, maar na 10 minuten is hier niets meer van te zien.

Ook de fillerbehandelingen kennen weinig risico’s. Er wordt immers enkel gebruik gemaakt van een lichaamseigen stof, dus de kans op een allergische reactie is vrijwel nihil. Het is wel mogelijk dat er na de behandeling lichte reacties ontstaan. Hier merkt u vrijwel niets van en verdwijnt snel na de behandeling.


Ervaringen

Feiten over injectables

Voorbereiding

Consult met de arts

Verdoving

Niet nodig

Duur

Tot 30 minuten

Product

Botox of fillers op basis van hyaluronzuur

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

Afhankelijk van het product

Vragen? We staan voor u klaar

9.0/10 Rating
629 Reviews

4.8/5 Rating
68 Reviews