Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend (video)consult

Maak een afspraak

Rimpels bij de bovenlip

9,0

uit 621 beoordelingen

13.500+

Cliënten

35.700+

Behandelingen verricht

Rimpels bovenlip behandelen

Bovenliprimpels kunnen effectief worden behandeld met behulp van twee methoden: Botox en fillers. Welke behandeling het beste bij u past hangt af van de diepte van uw rimpels. Tijdens het eerste consult bij Kliniek Dokter Frodo maken wij een grondige analyse van uw gezicht en kiezen we op basis daarvan de behandeling die het beste aansluit bij u.

Oorzaak van bovenlip rimpels

De meest voorkomende oorzaak van rimpels bij de bovenlip is ouderdom en volumeverlies. Het verstrijken van de jaren zorgt voor een afname van de hoeveelheid collageen in de huid, maar ook uw tanden worden steeds kleiner en het onderhuids volume neemt af. Door de afname van collageen wordt uw huid slapper en vallen rimpels op de bovenlip meer op. Bij mensen met een zeer expressief gezicht die hun mond veel bewegen is de kans groter dat de rimpels juist in die zones ontstaan.

Rokerslijntjes

Een andere belangrijke oorzaak is roken. Rokerslijntjes in de bovenlip ontstaan door een versnelde veroudering van de huid. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten in de huid. De verslechterde doorbloeding tezamen met de repeterende tuitbeweging van de mond, vergroten de kans op een rokerslijntjes.

Feiten over deze behandeling

  • Voorbereiding Consult met de arts
  • Verdoving Niet nodig
  • Duur Tot 30 minuten
  • Product Botox of fillers op basis van hyaluronzuur
  • Veiligheid Zeer veilig
  • Duurzaamheid Afhankelijk van het product
Behandeling met Botox

Behandeling met Botox

Botox is een vertrouwde manier om u van uw rimpels af te helpen. Botox is een merknaam voor het eiwit botulinetoxine. Na het injecteren van dit eiwit in de buurt van de rimpels wordt de prikkeloverdracht van zenuw naar spier geblokkeerd. Dit maakt de overdacht minder krachtig en zorgt voor ontspanning van de spieren.

Na ongeveer 3 tot 4 maanden herstelt de prikkeloverdracht zich weer. Voor het behoud van het positieve resultaat dient u dan ook regelmatig terug te komen. Het resultaat van de botoxbehandeling is na ongeveer een week zichtbaar. Door het injecteren van Botox ziet u er op een natuurlijke wijze weer beter uit.

Behandeling met fillers

Een andere behandelmethode is het gebruik van fillers. Bij het gebruik van fillers wordt hyaluronzuur in uw huid ingebracht. Deze stof komt van nature voor in het lichaam en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Tijdens het ouder worden neemt de productie van deze stof af, wat een afname van de elasticiteit van de huid tot gevolg heeft.

De fillers vervangen de hyaluronzuur en vormen kussentjes in de huid die oneffenheden opvullen. Het resultaat van de fillerbehandeling blijft 6 tot 18 maanden zichtbaar en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

De risico’s van behandelingen van de bovenlip

De risico’s van behandelingen van de bovenlip

Het gebruik van zowel Botox als fillers is zeer veilig. Bij Kliniek Dokter Frodo hebben wij veel ervaring met het uitvoeren van deze behandelmethoden. Tijdens de behandelingen staat uw veiligheid centraal. Een behandeling met Botox is een van de meestgebruikte methoden in de cosmetische chirurgie en een die heel weinig bijwerkingen kent. In een enkel geval kan er een zwaar gevoel optreden, dat overigens vanzelf weer verdwijnt. Direct na de behandeling kan er een lichte roodheid of een kleine zwelling ontstaan, maar na 10 minuten is hier niets meer van te zien.

Ook de fillerbehandelingen kennen weinig risico’s. Er wordt immers enkel gebruikgemaakt van een lichaamseigen stof, dus de kans op een allergische reactie is vrijwel nihil. Het is wel mogelijk dat er na de behandeling lichte reacties ontstaan. Hier merkt u vrijwel niets van en verdwijnt snel na de behandeling.

Ervaringen