Rimpels bovenlip

Hoe ontstaan rimpels bij de bovenlip?

De meest voorkomende oorzaak van rimpels bij de bovenlip is ouderdom en volumeverlies. Het verstrijken van de jaren zorgt voor een afname van de hoeveelheid collageen in de huid, maar ook uw tanden worden steeds kleiner en het onderhuids volume neemt af.

Botox behandeling van de rimpels op de bovenlip. De bovenlip rimpels worden ook wel BARCODE of rokerslijntjes genoemd.

Door de afname van collageen wordt uw huid slapper en krijgen rimpels op de bovenlip meer gelegenheid om op te vallen. Bij mensen met een zeer expressief gezicht die hun mond veel bewegen is de kans groter dat de rimpels juist in die zones ontstaan. Een andere belangrijke oorzaak is roken. Rokerslijntjes in de bovenlip ontstaan door een versnelde veroudering van de huid. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten in de huid. De verslechterde doorbloeding tezamen met de repeterende tuitbeweging van de mond, vergroten de kans op een barcode.

Telefonisch consult

Heeft u last van rimpels bij de bovenlip? Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijke behandelingen en resultaten.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur.

020 421 1559

De behandeling van bovenlip rimpels

Rimpels kunnen effectief worden behandeld met behulp van twee methoden: Botox en fillers. Welke behandeling het beste bij u past hangt af van de diepte van uw rimpels. Tijdens het eerste consult bij Kliniek Dokter Frodo maken wij een grondige analyse van uw gezicht en kiezen we op basis daarvan de behandeling die het beste aansluit bij u.

Behandeling met Botox

Botox is een vertrouwde manier om u van uw rimpels af te helpen. Botox is een merknaam voor het eiwit botuline toxine. Na het injecteren van dit eiwit in de buurt van de rimpels wordt de prikkeloverdracht van zenuw naar spier geblokkeerd. Dit maakt de overdacht minder krachtig en zorgt voor ontspanning van de spieren.

Na ongeveer 3 tot 4 maanden herstelt de prikkeloverdracht zich weer. Voor het behoud van het positieve resultaat dient u dan ook regelmatig terug te komen. Het resultaat van de Botox behandeling is na ongeveer een week zichtbaar. Door het injecteren van Botox ziet u er op een natuurlijke wijze weer beter uit.

Behandeling met fillers

Een andere behandelmethode is het gebruik van fillers. Bij het gebruik van fillers wordt hyaluronzuur in uw huid ingebracht. Deze stof komt van nature voor in het lichaam en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Tijdens het ouder worden neemt de productie van deze stof af, wat tot een afname van de elasticiteit van de huid tot gevolg heeft.

De fillers vervangen de hyaluronzuur en vormen kussentjes in de huid die oneffenheden opvullen. Het resultaat van de fillerbehandeling blijft 6 tot 18 maanden zichtbaar en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

De risico’s van behandelingen van de bovenlip

Het gebruik van zowel Botox als fillers is zeer veilig. Bij Kliniek Dokter Frodo hebben wij veel ervaring met het uitvoeren van deze behandelmethoden. Tijdens de behandelingen staat uw veiligheid centraal. Botox is één van de meest gebruikte behandelwijze in de cosmetische chirurgie en kent zeer weinig bijwerkingen. In een enkel geval kan er een zwaar gevoel optreden, dat overigens vanzelf weer verdwijnt. Direct na de behandeling kan er een lichte roodheid of een kleine zwelling ontstaan, maar na 10 minuten is hier niets meer van te zien.

Ook de fillerbehandelingen kennen weinig risico’s. Er wordt immers enkel gebruik gemaakt van een lichaamseigen stof, dus de kans op een allergische reactie is vrijwel nihil. Het is wel mogelijk dat er na de behandeling lichte reacties ontstaan. Hier merkt u vrijwel niets van en verdwijnt snel na de behandeling.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken