phone icon
email icon
Maak een afspraak
schoonheid is een complex fenomeen

schoonheid is een complex fenomeen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat schoonheid een complex geheel is. Uiterlijke kenmerken zoals verhoudingen, symmetrie en vorm van het gezicht zijn belangrijk. Maar wat juist steeds duidelijker wordt, is dat uitstraling, verzorging, eigenwaarde en non verbale communicatie meer impact heeft op schoonheid dan fysieke kenmerken. Is dat niet interessant? En wat is hierin de positie van een cosmetisch arts?

Zelfacceptatie lijkt één van de belangrijkste ingrediënten voor een stralend uiterlijk. Denkt u dan aan mindfulness en yoga? Dat is zeker een goede start, maar een behandeling met Botox of fillers kan u een duwtje in de goede richting geven.

Ervaring

Ervaring

Cliënten zeggen vaak: ‘‘Kunt u iets doen aan mijn vermoeide blik’’ of ‘‘Ik zie er ouder uit; zo voel ik mij helemaal niet’’. Met een behandeling kan dit grotendeels hersteld worden en vallen de puzzelstukjes weer op z’n plek. De ervaring van de cosmetisch artsen is dat het resultaat van cosmetische behandelingen exponentieel verbeteren wanneer er naast de cosmetische behandeling ook aandacht is voor onderliggende problemen zoals chronische stress, slaaptekort en zelfbeeld.

SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND

2-D versus 3-D; fictie of realiteit?

2-D versus 3-D; fictie of realiteit?

De meeste mensen bekijken hun gezicht 2-D en focussen zich daarbij vooral op lijntjes en plooien. Weinig mensen beseffen echter hoe anderen hen zien. Bij kliniek Dokter Frodo geven ze u, tijdens een uitgebreid consult van ongeveer een uur, inzicht door middel van een 3-D gezichtsanalyse.

Alle eigenschappen van het gezicht worden gedetailleerd besproken en daarnaast krijgt u te zien hoe schoonheid en balans in het gezicht hersteld kunnen worden. Het liften van uw huid door fillers maakt dat uw gezichtspieren minder kracht nodig hebben om uw gezicht te liften. Zo ziet u er minder verdrietig uit en het interessante is, dat als u in de spiegel kijkt, u uzelf dan ook minder verdrietig voelt; het één beïnvloedt het andere. Uiteindelijk gaat het erom dat u echt blij met uzelf bent en kan schitteren.

Functionele schoonheid

Functionele schoonheid

Zou u een sollicitant, die zijn mond een beetje open heeft hangen, aannemen als manager? Waarschijnlijk niet, omdat u de indruk heeft dat deze persoon niet daadkrachtig genoeg is. Maar is dat niet vreemd? Een overbeet zegt natuurlijk niets over eventuele managementvaardigheden. Toch nemen we dit soort informatie mee in het beeld dat we over iemand vormen.

We verbinden (onbewust) gelaatstrekken aan intelligentie en karakter. Niet toevallig is het Brad Pitt die met zijn ijzersterke kaaklijn hele volkeren uitroeit in de film Troy of Angela Merkel die met haar groot geschapen kin het Duitse volk regeert. Uitstraling en gelaatstrekken hebben meer invloed op de communicatie dan we misschien zouden willen. Daarom is het voor een cosmetisch arts belangrijk te begrijpen wat iemand met een cosmetische behandeling wil bereiken en of deze wens past binnen zijn sociale context.

Reviews