Wallen wegwerken, kringen onder ogen verwijderen.

Donkere kringen of wallen onder ogen geven het gezicht een vermoeide uitstraling.

Wallen zijn voor velen een bron van irritatie en de behandeling is eenvoudig. Ze zijn vaak genetisch bepaald en bestaan al in de kindertijd. Bij het ouder worden, wordt de huid onder de ogen steeds dunner door afname van het onderhuidse bindweefsel en het onderhuidse vet. Hierdoor worden de wallen of donkere kringen versterkt.

Bij ‘donkere kringen’ hebben we het over de groef onder de ogen. Deze is donker van kleur door een gebrek aan vocht in de huid waardoor deze dunner wordt. Je kijkt er als het ware doorheen en de kleur van het grijze botvlies van je schedel, en de blauwige bloedvaten is dan zichtbaar als ‘de kring’.

OORZAKEN VOOR WALLEN, RIMPELS EN BLAUWE KRINGEN ROND DE OGEN:

 • Volumetekort onder de ogen
  Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/ oogkas/ wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. 
  Deze wallen worden met cremes niet beter en ze kunnen ook niet geopereerd worden.
  wallen

  Wallen behandeld met Hyaluronzuurfillers

 • Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
  Donkeren kringen worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is.
  Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur, een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.
 • Pigmentafzetting
  Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

BEHANDELING VAN WALLEN EN donkere kringen ONDER DE OGEN.

Rimpels en wallen onder de ogen behandelen wij met hyaluronzuur fillers en/ of carboxytherapie.

 • Het volumetekort herstellen wij door de filler in/ onder de groef te plaatsen. De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen "weer" geleidelijk overloopt.
  Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een unieke behandelmethode waarbij we met Restylane of Juvederm (hyaluronzuur) het volumetekort herstellen. Hyaluronzuur-fillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat.

  Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het volledig herstellen met hyaluronzuur ter plaatse.
  Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierbij krijg je een groef/ schaduw die over de wang doorloopt. In dit geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog/ ooghoeken op te vullen, maar moet je ook het jukbeen/ de wangen opvullen om het gewenste resultaat te krijgen. 
  Met een paar kleine prikjes helpen wij u van uw wallen of donkere kringen af.
  wallen

  wallen behandeld met hyaluronzuur

 

 • Wallen of rimpeltjes rondom de ogen kunnen wij goed verbeteren met carboxytherapie. Door deze behandeling verbetert de doorbloeding rondom de ogen en wordt de collageen-aanmaak gestimuleerd. De blauwe kringen verminderen en rimpeltjes verzachten.
  Carboxytherapie zorgt er voor dat de donkere kleur van wallen verbetert en de huid strakker wordt.
 • Carboxytherapie is een van de weinige behandelingen tegen pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt!
  De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten worden afgeremd.

Oorzaak wallen door volumetekort uitgelegd:

Wallen en donkere kringen ogen

Hoe verloopt de wallen behandeling?

De arts maakt een uitgebreide analyse van de oorzaak van uw wallen of donkere kringen waarna de  arts op verschillende plaatsen precies afgemeten hoeveelheid volume inspuit en zo nodig het product masseert. Door het gebruik van verdoving is de behandeling vrijwel pijnloos.
De behandeling duurt zo’n 15 minuten.

Is de filler behandeling veilig?

Hyaluronzuur (Juvederm/ Restylane) is een lichaamseigen stof, waardoor het zeer veilig is. Het lichaam reageert er nagenoeg niet op.
Een allergische reactie is zeer onwaarschijnlijk en indien nodig is de filler oplosbaar. Dit maakt het een zeer geschikt en veilig product.

Na de filler-behandeling

U ziet direct na de behandeling al het resultaat. Wel kunt u de eerste dag wat zwelling verwachten. De zwelling is op de eerste dag het ergst en verdwijnt binnen enkele dagen. Het hyaluronzuur heeft twee weken nodig om zich goed in het omliggende weefsel vast te zetten.
Na twee weken komt u terug voor controle en zo nodig wordt het resultaat bijgewerkt.

Hoe lang blijft het resultaat?

Het hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten.
Wij adviseren om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is maar om terug te komen voordat alles is uitgewerkt, om een jo-jo effect te voorkomen.

Carboxytherapie kunt u het beste na 6 tot 12 maanden herhalen om terugloop van het resultaat te voorkomen.

 

Voor -Na foto's Wallen & donkere kringen onder ogen

Voor
Na

Omschrijving

Wallen opvullen met 2 ml Hyaluronzuur | vooraanzicht

Voorbeelden

Veelgestelde vragen:

BEHANDELING MET HYALURONZUUR

Wat zijn de bijverschijnselen van het opvullen van donkere kringen?
Na het opvullen van het volumetekort onder de ogen kan het prikgaatje nog een uurtje zichtbaar zijn. Heel af en toe krijgen mensen een blauwe plek, dan houdt de zwelling wat langer aan. Gelukkig gebeurt dit bijna nooit.
Moet ik terugkomen voor controle?
U moet altijd terug komen voor controle. De gel heeft een paar dagen nodig om zich te 'settelen' waardoor het in de eerste week na de behandeling nog wat verschuiven en het er onregelmatig uit kan zien. Dit willen wij na twee weken controleren en zo nodig corrigeren. Daarna kan het hyaluronzuur zich niet meer verspreiden.
Welk middel wordt er gebruikt voor het opvullen van de wallen?
Voor het opvullen van het volumetekort onder de ogen, gebruiken wij Restylane of Juvederm, omdat dit het beste en veiligste resultaat oplevert. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid.
Hoe lang duurt de behandeling van wallen?
De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.
Wat zijn de gevolgen op langer termijn?
Er zijn geen nadelige gevolgen van een wallenbehandeling met Restylane of Juvederm op langer termijn. Hyaluronzuur geeft geen reacties en lost geleidelijk helemaal op. Het grootste gevaar op langer termijn is dat je de behandeling wilt herhalen.
Wanneer zie ik het uiteindelijke resultaat?
Meteen. U hoeft geen bijwerkingen te verwachten. Juvederm volbella is speciaal ontwikkeld voor 'delicate' gebieden. Het trekt geen vocht aan.
Hoe lang blijft het resultaat aanwezig?
Restylane en Juvederm Volbella blijven onder de ogen een tot drie jaar zitten.
Waarom is het resultaat onder de ogen langduriger dan bij de lippen?
Hyaluronzuur wordt door het lichaam afgebroken door het enzym Hyaloronidase. Onder de ogen is dit enzym nagenoeg niet aanwezig, waardoor hyaluronzuur zeer langzaam wordt afgebroken.
Wat zijn de kosten van een wallen behandeling?
De prijs van de behandeling van wallen hangt af van de hoeveelheid hyaluronzuur dat we nodig hebben. Heb je slechts een klein groefje, dan gebruiken we 1ml(=€500). Heb je veel volumetekort onder de ogen, dan hebben we meer hyaluronzuur nodig om het goed te herstellen.
Doet de behandeling pijn?
Nee, de behandeling doet geen pijn. Bij het opvullen van het volumetekort onder de ogen gebruiken wij een canule en wordt de huid plaatselijk verdoofd, zodat u niks voelt.
Wat als het mis gaat?
Allereerst gaat het natuurlijk niet mis! Mocht u onverhoopt toch niet tevreden zijn met het resultaat, dan kunnen we probleemloos het hyaluronzuur oplossen, zonder restverschijnselen.
Kan je bobbeltjes krijgen?
Nee, bij een goed uitgevoerde behandeling met Restylane of Juvederm kan je geen bobbeltjes krijgen. Ook niet op langer termijn.

Wallen, donkere kringen en rimpels onder de ogen voorkomen en bestrijden met Restylane

Door hyaluronzuur op precies de juiste plek te plaatsen vullen we het volume (terug) aan waardoor 
de wal/ donkere kring vermindert of verdwijnt. De filler drukt de inzinking/ rimpel er als het ware uit.

 

behandeling met carboxytherapie

Carboxytherapie of filler voor de ogen?
Fillers gebruiken we indien er een diepe groef onder de ogen zit. Carboxytherapie is meer voor verstrakking en verbeteren van de kleur. Bij sommige gevallen is het aan te raden om zowel carboxytherapie als filler te gebruiken.
Wat is carboxytherapie?
Het is een behandeling waarbij er co2 gas onder de huid wordt gebracht waardoor de doorbloeding verbeterd en er verstrakking van de huid optreedt.
Wat doet deze behandeling?
Met deze behandeling kunnen we donkere kringen onder de ogen verwijderen, wallen wegwerken maar je kan er ook striae en cellulitis mee behandelen.
Hoe lang gebruikt kliniek Dokter Frodo Gaymans al carboxytherapie?
Meer dan 3 jaar
Hoe lang duurt de behandeling tegen donkere kringen?
5-10 minuten
Hoe lang bestaat het al?
Het geheim van Carboxytherapie is het d.m.v. Co2 in gang zetten van circulatieverbeteringen in het weefselmetabolisme. Carboxytherapie bestaat al sinds 1830 en het werd verder ontwikkeld in de Thermen van Royat in Frankrijk.
Doet een de behandeling pijn?
De prikjes zijn nauwelijks tot zelfs helemaal niet voelbaar, omdat het hele kleine prikjes zijn.
Is de behandeling veilig?
Ja, het is zeer veilig.
Kan ik na de wallen behandeling sporten?
10-15 minuten na de behandeling van donkere kringen is er niks meer te zien van de behandeling.
Wat zijn de bijverschijnselen?
Direct na de behandeling is de huid licht rood en gezwollen. Na 10 - 15 minuten is dit weer verdwenen. Het resultaat is erg natuurlijk en er blijven geen sporen achter.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Een serie van drie tot zes carboxytherapie behandelingen is vaak genoeg om wallen en donkere kringen te behandelen of de huid van bijvoorbeeld de nek wat te verstrakken.
Hoe lang blijft het resultaat?
Carboxytherapie kunt u het beste na 6 tot 12 maanden herhalen om terugloop van het resultaat te voorkomen.

 

VIDEOS

Algemene informatie over de behandeling van wallen en donkere kringen

 

VIDEO 2: hyaluronzuur fillers onder de ogen. VIDEO 3: carboxytherapie rond de ogen.