phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: oktober 2011

Omgaan met stress? enkele praktische tips om gezond ouder te worden zonder stress

29 oktober 2011

We hebben allemaal wel eens last van stress.

Vooral in deze drukke tijden is het belangrijk om te leren hiermee om te gaan. De invloed van stress heeft een direct effect op je uiterlijk en je gezondheid. Het is dus handig om een paar trucs achter de hand te hebben om goed met stress om te kunnen gaan op de momenten dat dat nodig is.

Hier vind je een aantal praktische tips of die je zullen helpen om jouw stress beter te beheersen.

De “time-out”

De “time-out” (afstand nemen van de stress veroorzakende situatie) is een van de meest simpele en meest effectieve antistress strategieën. In geval van korte stress situaties – bijvoorbeeld een beladen argument met een vriend of conflict

met een collega – doet het nemen van een 5-10 minuten durende time-out wonderen. Je kan bijvoorbeeld even een blokje om lopen.

Ook als je last hebt van langdurige stress situaties kan een time-out uitkomst bieden. Als jeervaart: neem een dag vrij. Het is wellicht gevoelsmatig het tegenovergestelde van hoe je denkt dat je een oplossing zal vinden, maar afstand creëren tussen jezelf en de stress veroorzakende situatie is juist goed om te doen.

Als je thuis stress ervaart, kun je de dagelijkse taken een keertje laten liggen en er een dagje tussenuit gaan. Doe in plaats daarvan iets waarvan je echt geniet, zonder je daar schuldig over te voelen. Kies een activiteit waarin je jezelf kan verliezen, en al het andere even kan vergeten.

Als je het gevoel hebt dat jouw familie te veel van je vraagt, kan je ook enige afstand creëren door er in je eentje op uit te gaan of met een goede vriend of vriendin iets zonder het gezin te doen. Misschien zijn je kinderen nog te jong om alleen te laten en is de oppas niet beschikbaar? Neem ze voor een dag weg uit jullie normale omgeving – een verandering van omgeving kan ook worden beschouwd als een time-out.

Omgaan met boosheid

Stress maakt ons vaak boos. Hierdoor zijn we dan kwetsend tegen de mensen om ons heen en in het bijzonder tegen degenen die we liefhebben. Je explodeert zonder reden, met alle schade tot gevolg. Je kunt ook te kritisch zijn of sarcastisch doen tegen anderen, zonder dat ze zelf begrijpen wat ze mis hebben gedaan.

Aan de andere kant is het ook niet goed om je woede op te kroppen en in jezelf keren. Dit kan leiden tot depressie of fysieke symptomen zoals hoge bloeddruk. Het is dus belangrijk om een constructieve oplossing voor de stress te vinden. Een goeie manier om hier mee om te gaan is om te leren om je boosheid te uiten op een assertieve, in plaats van een agressieve manier. Hier komen de hieronder omschreven gouden regels goed van pas.

Als je stress hebt binnen je relatie, is het raadzaam om op te schrijven waaraan jij je irriteert bij je partner en boos voelt. Je creëert zo de ruimte om de situatie te relativeren, waardoor je objectiever bent. Noteer de punten op een positieve manier – omschrijf hoe jij denkt dat jouw partner het beter kan doen in plaats van alleen op te schrijven waarom en waaraan je je zo ergert.

Zoek een rustig moment om het onderwerp aan te snijden en communiceer dan duidelijk wat je zou willen wijzigen. Door het bespreken van het probleem zal je versteld staan van de positieve reactie en misschien kom je er wel achter dat het gedrag minder vervelend voor je is dan je in eerste instantie dacht.

Een paar gouden regels

Bij stress geldt ook: voorkomen is beter dan genezen. Succesvolle omgangsstrategieën vragen daarom om de invoering van een aantal gouden regels om stress te voorkomen. Bij alles wat je doet, helpt het om deze praktische regels in gedachten te houden.

1. Ken je eigen capaciteiten en weet waar je grenzen liggen.

2. Neem niet te veel hooi op je vork en accepteer geen onmogelijke doelen, ook niet van jezelf.

3. Leer om hulp te vragen als dat nodig is en die hulp ook te aanvaarden.

4. Leer om “nee” te zeggen. Geloof het of niet, maar mensen zullen jouw duidelijk aangegeven grenzen respecteren en je de nodige persoonlijke tijd gunnen.

5. Voel je nooit schuldig over het nemen van tijd voor jezelf.

6. Vind een manier om stoom af te blazen zonder schade toe te brengen aan jezelf of anderen. Sla bijvoorbeeld tegen een kussen of schreeuw heel hard in een lege kamer.

7. Wees voorzichtig met het kiezen van je vriendschappen. Vrienden die je ondersteunen zijn veel waardevoller dan vrienden die kritisch en veroordelend zijn.

8. Praat! Praat over jouw zorgen en angsten met iemand die goed kan luisteren – het delen van je zorgen met een ander kan angst relativeren en daardoor stress verminderen. Opgekropte angsten worden vaak veel groter in je gedachten dan dat ze werkelijk zijn – eenmaal met een ander besproken zullen ze plotseling een stuk minder belangrijk lijken.

Om goed om te kunnen gaan met stress is het belangrijk dat je een gevoel van controle hebt over de situatie die stress veroorzaakt. Het gevoel dat je machteloos bent, is op zichzelf al zeer stressvol. Het nemen van concrete stappen om de oorzaak van stress aan te pakken – hoe klein die stap ook is – is de beste manier om stress te verhelpen.

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftGetagd Leave a Comment on Omgaan met stress? enkele praktische tips om gezond ouder te worden zonder stress

Botox aanbiedingen en groupon deals: doen of niet?

14 oktober 2011

De Botox aanbieding:

het lijkt een goede aankoop, maar dat is het niet. Mensen houden van goede deals en in slechte tijden is men hier zelfs hard naar op zoek. Dit principe verklaart de razende populariteit van Groupon en Groupdeal in de huidige markt.

Er is natuurlijk niks mis met het najagen van kortingen, vooral in ‘moeilijke tijden’, maar er zijn uitzonderingen op de regel. Aanbiedingen zijn goed voor spullen of diensten, maar niet als het om uw gezondheid gaat zoals bij een botoxaanbieding.

Zou u bijvoorbeeld ingaan op een ‘aanbieding’ met 50% korting op uw hart-operatie? of “onderga een darmonderzoek en krijg de tweede gratis?” Natuurlijk niet. Dit zijn ingrijpende medische procedures en op basis van een aanbieding zou u nooit voor zo’n arts kiezen!

Botox groupon deals:

Dit brengt me op de vraag waarom zoveel mensen toch bereid zijn om cosmetische ingrepen te ondergaan via Groupon. Cosmetische behandelingen zijn inmiddels zo wijdverspreid in onze samenleving dat we ‘vergeten zijn’ dat het om een echte medische procedures gaat – en dat er ook risico’s zijn.
Er zijn vandaag de dag kortingen op Botox bij Groupon en op andere medische behandelingen zoals laser ontharing tot liposuctie en haartransplantaties. Dit zijn serieuze behandelingen die, indien ze niet vakkundig worden uitgevoerd, tot nare complicaties kunnen leiden. Toch worden deze behandelingen routinematig aangeboden op Groupon – en honderden mensen kopen deze 50% kortingsbonnen.

Om verschillende redenen zijn veel artsen, waaronder ikzelf, tegen dit soort botoxaanbiedingen. Vooral de ethische en financiële consequenties zijn niet goed onderzocht. Er worden naar mijn idee te veel factoren over het hoofd gezien.

In mijn praktijk krijgt één op de vijf cliënten het advies om geen cosmetische behandeling te ondergaan. Niet iedereen is een goede kandidaat. Veel mensen hebben namelijk geen behandeling nodig of hebben verkeerde verwachtingen. Indien de cliënt een behandeling via internet boekt en vooruit betaalt, is het bijna onmogelijk om de cliënt goed te screenen en voor te bereiden op de behandeling.

Een belangrijke verantwoordelijkheid van een gerenommeerde cosmetisch arts is om potentiële cliënten zowel medisch als psychologisch te evalueren. Hierbij bekijken we de lichamelijke gezondheid, maar proberen we ook psychische aandoeningen zoals body dysmorphic disorder (BDD) uit te sluiten.

BDD is een ernstige psychische aandoening waarbij de betrokken persoon een slecht zelfbeeld heeft met een obsessie over kleine foutjes in zijn of haar uiterlijke kenmerken. Ze zijn nooit tevreden met hoe ze eruit zien en deze patiënten ondergaan vaak meerdere cosmetische procedures, zelfs tot het punt dat ze hun gezondheid op het spel zetten.

Er wordt geschat dat 10 tot 20 procent van de plastische chirurgie patiënten een vorm van BDD hebben. Dit maakt de screening erg belangrijk. Het feit dat iemand bereid is om scherp geprijsde cosmetische behandeling via internet aan te schaffen kan al reden genoeg zijn om ze te diskwalificeren als een goede kandidaat voor de behandeling.
De cliënt komt binnen met de scherp geprijsde behandeling, maar komt naar verwachting ook terug voor zijn of haar andere problemen die dan voor een normaal tarief worden aangeboden. Deze artsen doen er alles aan om er voor zorgen dat deze cliënten op lange termijn terug blijven komen om op die manier hun geld terug te krijgen, laat staan ​​winst maken. Maar dat is niet het enige probleem van deze methode om cliënten te werven. Artsen zijn bereid om de behandeling voor 50% van de prijs aan te bieden omdat ze gokken op terugkerende klanten.

Groupon, Groupdeal en andere sites die Botox korting aanbieden, begeven zich op gevaarlijk terrein. De AmericanSociety of Plastic Surgeons (ASPS) verbiedt haar leden om cosmetische behandelingen (als een prijs) weg te geven, en werken aan een verbod op Groupon en kortingen-acties. De NVCG de de NVPC hebben hier echter nog geen uitspraken over gedaan.

De cliënt is sneller geneigd om de behandeling te ondergaan, omdat de aankoop al via internet is gedaan en, om dezelfde reden, voelt de cosmetisch arts zich meer gedwongen om in te stemmen met de behandeling. Dit kan tot een gekke arts-cliënt relatie leiden, zelfs voordat ze elkaar ontmoet hebben!

Als klant zou je je moeten afvragen waarom een ervaren cosmetisch arts met een gevestigde reputatie een dure botox behandeling aan zou aanbieden met korting en zelfs voor de helft van de prijs? En, als de arts geen geld verdient aan de procedure zelf, is hij dan van plan om je langdurig klant te maken? Is het een beginnende arts die nog ervaring moet opdoen of zal de arts “bezuinigen” om kosten te besparen (zoals nep-botox gebruiken)?

In een andere blog over de opbouw van de prijs van een botox behandeling kan je zien hoe de prijs van Botox is opgebouwd en waarom Botox aanbiedingen of kortingen niet door gerenomeerde klinieken worden gedaan.

Het is moeilijk om nee te zeggen tegen mooie aanbiedingen, maar in het geval van cosmetische behandelingen, denk dan twee keer na. 40 procent korting op een nieuwe jas is leuk, maar korting op bijvoorbeeld een wenkbrauw-lift of een botox behandeling? Niet doen!
Naar mijn mening wegen de voordelen van een Botox aanbieding echt niet op tegen de risico’s

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd Leave a Comment on Botox aanbiedingen en groupon deals: doen of niet?