phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: mei 2024

Botox bij mannen: taboe of volledig geaccepteerd?

16 mei 2024

Brotox, oftewel botox bij mannen: taboe of wordt het inmiddels volledig omarmd? Cosmetisch arts KNMG Frodo Gaymans laat zijn gedachten de vrije loop over hoe het vandaag de dag gesteld is met de uiterlijke verzorging, en dan met name botox, van de moderne man.

“Gladde gezichten en een jeugdige uitstraling lijken tegenwoordig op elke straathoek verkrijgbaar te zijn. Deze toegankelijkheid en acceptatie hebben mannen ook eindelijk aan boord gebracht van de botoxtrein, ook wel bekend als ‘brotox’. Brotox, simpelweg botox voor mannen, transformeert wat ooit beschouwd werd als het exclusieve domein van filmsterren en influencers tot een speeltuin voor moderne mannen die streven naar een frisse uitstraling en meer charisma. Als je dacht dat mannen onverschillig stonden tegenover hun uiterlijk, dan moet je opnieuw nadenken. De dagen waarin ze tevreden waren met een simpele scheerbeurt en wat aftershave liggen ver achter ons.

Hoewel er niet veel onderscheid is in de behandelingen van mannen en vrouwen, kiezen mannen vaak voor ingrepen die gericht zijn op het bestrijden van een norse blik, hangende oogleden, of het versterken van de kaaklijn en kin. Ondanks een positieve verschuiving, rust er nog steeds een zeker taboe op brotox. Mannen hebben een ingewikkelde relatie met cosmetische producten en behandelingen, maar dit lijkt langzaam te veranderen. Lees hier meer over brotox op de column van Masters Expo waarbij Dr. Frodo meer deelt over zijn inzichten rondom brotox.

Geplaatst in Blogs over BotoxLeave a Comment on Botox bij mannen: taboe of volledig geaccepteerd?

Dr. Frodo over de cosmetische trends van 2024

8 mei 2024

Dr. Frodo Gaymans is dé specialist op gebied van cosmetische geneeskunde. Zijn passie ligt in het benadrukken van de schoonheid van ieder individu en creëert geen algemeen schoonheidsideaal. Met meer dan 19 jaar ervaring en een scherp oog voor detail, gaat Dr. Frodo verder in op de cosmetische trends van 2024 en wat we dit jaar kunnen verwachten.
Dr. Frodo Gaymans is dé specialist op gebied van cosmetische geneeskunde. Zijn passie ligt in het benadrukken van de schoonheid van ieder individu en creëert geen algemeen schoonheidsideaal. Met meer dan 19 jaar ervaring en een scherp oog voor detail, gaat Dr. Frodo verder in op de cosmetische trends van 2024 en wat we dit jaar kunnen verwachten.

Dit jaar draait alles om het omarmen van natuurlijke schoonheid. Met een subtiele aanpak van injectables kunnen vakbekwame behandelaars gelaatstrekken harmoniseren, volume herstellen en contouren verfijnen, terwijl de unieke kenmerken van elk gezicht behouden blijven. De kunst van een cosmetisch arts is om de natuurlijke uitdrukkingen en gelaatstrekken te versterken, in plaats van ze te maskeren.

In 2024 wordt de nadruk gelegd op het verbeteren van de kwaliteit van de huid en het bereiken van een natuurlijke glow. Tegenwoordig streven we naar een stralende huid van binnenuit, die zelfs zonder make-up kan worden gedragen. Behandelingen zoals skinboosters, IPL, peelings en lasertherapie worden populairder, naast hoogwaardige huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik.

Ook wordt het combineren van verschillende cosmetische behandelingen steeds gebruikelijker. Door samen te werken kunnen huidtherapeuten, cosmetisch artsen en plastisch chirurgen meerdere aspecten van veroudering tegelijkertijd aanpakken, met als resultaat een harmonieus evenwicht tussen huidkwaliteit en volumeverlies.

Benieuwd naar alle trends die Dr. Frodo bespreekt? Lees hier meer in dit interview van Dr. Frodo met Talkies Magazine en ontdek wat 2024 in petto heeft op het gebied van cosmetische geneeskunde!

Geplaatst in AlgemeenLeave a Comment on Dr. Frodo over de cosmetische trends van 2024