phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: september 2014

Living colour: invloed van groente en fruit bewezen

24 september 2014

De ‘ER’ zit weer in de maand en dat betekent naast mosselen en vallend blad een zon die in kracht en duur afneemt. Enerzijds is dit goed nieuws voor de huid: ‘te veel zon beschadigt onze huid’, maar het is ook slecht nieuws: ‘de gezonde zomerteint gaat samen met de zon in winterslaap.’Recent onderzoek van zowel St. Andrews University als de Universiteit van Leeds leert ons echter iets dat we misschien al wisten, maar wat nu dan ook bewezen is: de positieve invloed van groenten en fruit op de conditie, teint en aantrekkelijkheid van onze huid.

Wie de onderzoeken leest kan enkel concluderen dat de bijdrage van groenten en fruit aan een gezonde, gekleurde huid een ABC-tje is. Letterlijk. Aardbeien, Broccoli, Citrusfruit en zo’n beetje alle andere 23 letters van het groenten en fruitalfabet hebben een positief effect op zowel de feitelijke conditie als de aantrekkingskracht van onze huid op anderen.

In het onderzoek van de Universiteit van Leeds werden aan proefpersonen foto’s voorgelegd van mensen die een door de zon of door het eten van (extra) groenten en fruit getinte huid hadden. Maar liefst 75% van de respondenten gaf aan de huid van de ‘groenten en fruit eters’ aantrekkelijker te vinden. In het andere onderzoek, dat van St. Andrews University, moest ‘een deel van de studenten gedurende zes weken dagelijks twee extra porties groente en fruit eten’ terwijl het andere deel ‘juist minder groente en fruit at.’

De conclusie aan het eind van het onderzoek was hetzelfde als dat van de Universiteit van Leeds: groenten en fruit bevorderen de conditie, teint en aantrekkelijkheid van de huid. Daarnaast krijgt de (gezichts-)huid er een mooi kleurtje van. Ideaal voor iedereen die in de komende donkere maanden er stralend uit wil zien. Voor wie niet van mosselen, bockbier en lange nachten houdt, is ‘de ER in de maand’ dus een kwestie van veel groenten en fruit eten. Daarnaast zijn deze maanden ook dé kans om ‘ER’ nog beter uit te zien.

Want juist nu kun je bijvoorbeeld heel goed een striaeAngel lift of Wallen behandeling (tijdens ons wallenspreekuur) bij Kliniek Dokter Frodo inplannen. Want een zon die minder lang schijnt en aan kracht inboet, is goed nieuws voor de behandelde huid. Dus drink een extra glas water (hydratatie – soepelheid), zet een kop groene thee (8 verschillende antioxidanten – remt veroudering), neem een handje blauwe bessen (antioxidanten – strakkere huid), snijdt een komkommer in stukken (vocht – houdt de huid jong), geniet van een schaaltje amandelen (vitamine E & collageen – zachte huid), knabbel aan een schijfje mango (vitamine A – afvoer afvalstoffen)

én bel | 020 42 11 559
of mail | info@dokterfrodo.nl

Kliniek Dokter Frodo voor een gratis consult. 

Nu ook open op zaterdag!!

Geplaatst in Blogs over Botox, Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Living colour: invloed van groente en fruit bewezen

Het schoonheidsideaal per cultuur anders

10 september 2014

Waarom bezoekt u een cosmetisch kliniek? Om wallen te laten verwijderen? Fijne lijntjes en rimpeltjes te laten opvullen? Of om het volume in de jukbeenderen te laten herstellen? Om welke reden u ook een cosmetische behandeling wilt ondergaan, een goede cosmetisch arts zal er altijd naar vragen. Want vaak gaat het niet alleen om die ene rimpel, moedervlek of oneffenheid. Na een cosmetische behandeling wil de patiënt in de spiegel kijken en denken: ‘Wauw, daar staat een zelfverzekerde, aantrekkelijke persoonlijkheid’. Dit zelfbeeld kan voor iedereen anders zijn. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijk verschil tussen mensen uit de Westerse en Aziatische cultuur. Daarom kijken de cosmetisch artsen; Dokter Frodo & Dokter Freek van Kliniek Dokter Frodo altijd naar uw gehele gezicht, het totaalplaatje, voordat een behandeling wordt gestart.

Schoonheidsidealen in de Westerse en Aziatische cultuur

 

Bij het uitvoeren van een gezichtsbehandeling wordt niet alleen huidveroudering tegengegaan. Het is belangrijk dat ook de verhoudingen in het gezicht kloppen en symmetrie in stand wordt gehouden. In de Westerse cultuur wordt een gezicht aantrekkelijk gevonden wanneer dit symmetrisch is, overeenkomt met het uiterlijk van de doorsnee mens, jeugdigheid uitstraalt en seksueel dimorf is, oftewel een duidelijk uiterlijk verschil laat zien tussen man en vrouw. De Aziatische cultuur hecht nog meer waarde aan het kenmerk ‘jeugdigheid’. Daarom geven Aziaten de voorkeur aan een hartvormig gezicht, waar Westerse mensen de vrouwelijke V-vorm als schoonheidsideaal verkiezen. Dit verschil heeft effect op de gezichtsbehandeling die een cosmetische arts uitvoert. Naast deze verschillen in schoonheidsidealen hebben zowel de Westerse als Aziatische cultuur één gemeenschappelijke deler: wanneer iemand zich aantrekkelijk voelt, verbetert zijn of haar kwaliteit van leven.

Cosmetische behandeling afgestemd op cultuurverschillen

 

Aangezien het schoonheidsideaal per cultuur sterk kan verschillen, is een goed intakegesprek noodzakelijk voordat een cosmetische behandeling wordt ondergaan. Uit welke cultuur komt de client? Wat is het beoogde ideaalbeeld? Welke leeftijd heeft de client? En heeft iemand al eerdere behandelingen ondergaan? Deze vragen en meer zal een cosmetisch arts u altijd stellen alvorens de behandeling begint. De gezichtsbehandeling kan vervolgens bestaan uit het opvullen van volume of het verwijderen van rimpels of fijne lijntjes. Met hyaluronzuur als Juvéderm of Restylane, die wordt geïnjecteerd, kan bijvoorbeeld de kaaklijn worden geaccentueerd of wallen worden verwijderd. Om het beoogde totaalplaatje te realiseren, maakt Dokter Frodo vaak gebruik van meerdere technieken en combineert verschillende producten. Een liquid facelift of Angel lift zijn hier voorbeelden van.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over complete gezichtsbehandelingen of andere cosmetische toepassingen, zoals een botoxbehandeling of PRP-behandeling? Neem contact op met Kliniek Dokter Frodo uit Amsterdam, een privé kliniek die staat voor een natuurlijk resultaat door middel van veilige cosmetische behandelingen.

Geplaatst in Anti ageingGetagd , Leave a Comment on Het schoonheidsideaal per cultuur anders