phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: augustus 2012

Pijnlijke voeten met hoge hakken?

27 augustus 2012

Jacqueline is een zelfgenoemde ‘high heel addict’. Ze heeft ontelbare schoenen in haar collectie…  met hoge hakken. ‘Een paar mooie schoenen kan ik niet laten staan’ vertelt Jacqueline. Maar haar liefde voor schoenen met een hoge hak komt met een prijs: continue pijn aan de bal van haar voet wanneer ze haar hakken draagt.

‘Het brand en het zeurt’, vertelt ze. ‘Ik heb Jimmy Choos gekocht voor mijn verjaardag over een paar maanden, maar ik durf ze niet aan te doen omdat ik bang voor ze ben.. De pijn!’ In plaats van haar favoriete schoenen op te geven heeft Jacqueline zich onlangs bij ons laten behandelen (in navolging op vele vrouwen in Amerika).

Botox en fillers tegen zweten en pijn in de voeten met hoge hakken.

Wij hebben de voeten van Jacqueline behandeld met Botox injecties, waardoor haar voeten bijna niet meer zweten. Ook hebben we haar voeten behandeld met een filler. Door deze filler te injecteren onder de bal van haar voet, geeft dit een inwendig ‘kussen’ effect. Dit effect blijft tot 9 maanden aanhouden. Daarna wordt de filler langszaam afgebroken door het lichaam.

‘Sommige mensen zullen het gekkenwerk vinden om de bal van je voet te laten behandelen met fillers’, vertelt Jacqueline, ‘maar niet als je van schoenen met een hoge hak houdt. Ik ben er super blij mee! Ik kan nu weer al mijn hakken dragen. En dan geen pijn lijden, maar genieten van het comfort!’

Ze is ook erg gelukkig met haar Botox behandeling. Na een week begon ze echt te merken dat ze veel minder zweet produceerde op haar voeten.

Niet iedereen zal het een goed idee vinden om voeten te om het dragen van bepaalde schoenen te vergemakkelijken, maar voor de mensen die dit wel willen is er een oplossing!

Geplaatst in AlgemeenLeave a Comment on Pijnlijke voeten met hoge hakken?

The cosmetic items of the old egyptians

26 augustus 2012

The old Egyptians took incredible pride in their appearance and cleaniness. They showered regularly and without cleanser, they utilized creature or vegetable oils blended with controlled limestone.

Unguents (oils) were connected to the skin to keep it from drying out under the serious Egyptian sun.

To counteract drying impact of the sun on the hair, it was treated with a chunk of moisterising cream as a nonessential cone – frequently portrayed in painted creations, reliefs and models from the New Kingdom. The cone would steadily dissolve accordingly giving the wig a wonderful fragance.

Restorative spoons as a swimming young lady are surely understood from the New Kingdom onwards. The Egyptian or Nubian young lady is frequently wearing a support or neckline around the waist and an involved wig.

The young lady’s outstretched arms hold a compartment which may take the type of a duck, gazelle, fish or a bundle of blooms.

Customarily they have been considered to have served as a compartment for aromas or treatments. They can be in either different sorts of stone or wood.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on The cosmetic items of the old egyptians

Bescherm je huid tegen de zon!

20 augustus 2012

Het is alweer een tijdje zomer! De meeste mensen genieten enorm van het strand en het warme weer. Echter, er zijn verschillende dingen die we moeten doen om toekomstige schade aan onze huid te voorkomen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, het beschermen van je huid tijdens deze zonnige dagen is essentieel om een gezonde- en prachtige huid te behouden voor de komende jaren.

SPF staat voor Sun Protection Factor. Hoe hoger het aantal SPF je gebruikt, hoe meer bescherming je zal hebben. Je kunt ook zoeken naar de woorden “breed spectrum bescherming” op de fles omdat dit je beschermt tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen.

Kijk voor ingrediënten zoals zinkoxide, titaniumdioxide en octyl-methoxycinnamaat want dit zal betekenen dat je zonnebescherming eigenlijk een “breed spectrum” zonnebrandcrème is.

SPF voorkomt niet alleen zonnebrand en schade aan je huid, het voorkomt ook vroegtijdige rimpelvorming, voortijdige zonnevlekken en huidkanker. Vergeet het niet, want zelfs als het niet echt zonnig is; draag je SPF! Want zelfs tijdens bewolkte dagen kun je nog steeds verbranden door de zon! Voor personen die graag met een mooi glanzend kleurtje rond lopen: bedenk dat je nog steeds een gebruinde huid kunt krijgen ondanks het dragen van een SPF. Je huid zal alleen niet verbranden.

Geloof het of niet, anti-oxidanten kunnen daadwerkelijk vrije radicalen uit de lucht helpen bestrijden en ze kunnen ook helpen je te beschermen tegen de zon. Je kunt anti-oxidanten in een supplement-vorm slikken of gewoon deze heerlijke tractaties eten (en dat heeft mijn voorkeur)!:

Voedingsmiddelen die rijk aan anti-oxidanten zijn:

 • abrikozen
 • asperges
 • bieten
 • broccoli
 • meloen
 • wortelen
 • maïs
 • groene paprika’s
 • boerenkool
 • mango’s
 • nectarines
 • perziken
 • roze pompelmoes
 • mandarijnen
 • tomaten
 • watermeloen

Dit zijn slechts enkele van de anti-oxidant rijke voedingsmiddelen die er zijn. Door het eten van bijvoorbeeld een heerlijke salade vol met anti-oxidant rijke producten en je tegelijkertijd in te smeren met een goede SPF, zal je huid een mooie bruine teint krijgen aan de buitenkant, maar zal de binnenkant ook blij, onbeschadigd en gezond blijven.

Het drinken van water terwijl je in de zon zit, is een essentieel onderdeel voor de preventie van een droge, zonverbrande schilferige huid.
Al met al, wanneer je naar het strand gaat, in de tuin zit of gewoon geniet van een dag in de buitenlucht, vergeet niet om je huid te beschermen met een breed spectrum SPF, eet veel anti-oxidant rijke voeding en drink een lekker glas ijswater.

Je huid zal je dankbaar zijn en zal de komende jaren  jeugdig, fris en gerevitaliseerd blijven!

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Bescherm je huid tegen de zon!

Nog een reden om de zak chips te laten staan!

13 augustus 2012

Een recente studie van Harvard heeft bevestigd wat wij al tijden weten: eet bewust!

Deze studie, die is gehouden in een periode van 20 jaar, waarbij meer dan 120.000 mensen zijn getest, heeft bewezen dat een regelmatige consumptie van chips, patat en gezoete dranken een duidelijke oorzaak is van een langzame en gelijkmatige gewichtstoename. Aan de andere kant is het duidelijk dat noten, yoghurt, granen, fruit en groente juist resulteren in gewichtsverlies.

Wat betekent dit voor jou?

Dit betekent dat je minder verwerkt voedsel moet gaan eten, maar voedsel in zijn puurste vorm. Geen Snicker, maar een handje nootjes. Geen kant en klare quacemole, maar een avocado. Als je dit doet, dan zul je zien dat je iedere dag dichter bij je streefgewicht komt.

Staar jezelf niet gek op de hoeveelheid calorieën je aan het innemen bent, maar denk meer aan het type calorieën dat je eet. De 100 calorieën-snack die zo verleidelijk lijkt, zit eigenlijk vol met ingrediënten die je gewicht juist doen toenemen in plaats van verminderen!

Stop vandaag nog met het eten van chips en neem in plaats daarvan een hand vol met zwarte bessen. Gezond verstand, en nu ook onderzoek, bewijzen dat het maken van deze gezonde keuzes je eindelijk vormen naar de persoon die je streeft te zijn!

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Nog een reden om de zak chips te laten staan!

Trek in vet = genetisch bepaald

6 augustus 2012

De meeste mensen weten dat de tong heel goed zoet, zout en bitter kan definiëren.. maar vet… Kan de tong dat ook?

Nieuw onderzoek aan de Washington University School of Medicine in St. Louis toont aan dat sommige mensen (degenen die in bezit zijn van een variant van het CD36 gen) meer vet-receptoren op de tong hebben dan anderen. Deze mensen hebben een verhoogde gevoeligheid voor ‘vet’. Deze gevoeligheid zorgt ervoor dat ze sneller hun vet ‘tax’ behalen, waardoor ze geen behoefte hebben aan meer vet. Hier zal dan onbewust hun voedingskeuze dan ook op aangepast worden. Degene die geen variant op het CD36 gen hebben, hebben meer vet nodig om hun ‘honger’ naar vet te dorsten.

Velen zullen denken: “Dat ben ik!! Ik heb vast minder vet-receptoren op mijn tong, waardoor ik zo verlang naar vet voedsel!”
Vet bevat  9 calorien per gram. Ook al zijn er heel veel soorten ‘gezonde’ vetten zoals olijfolie, noten, en omega-3 vetzuren, ze moeten heel bescheiden geconsumeerd worden.

Ongeacht wat je genen je tong dicteren, sta even een moment stil en neem controle over de situatie door ‘gezonde’ vetten te kiezen en in bescheiden hoeveelheden!

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Trek in vet = genetisch bepaald