phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: juli 2012

Stop zweten onder je oksels met botox!

30 juli 2012

Zweten onder oksels. Wist je dat Botox niet alleen fijne lijntjes en rimpels verwijdert, maar ook overmatig zweten onder de oksels kan stoppen?

De medische term van overmatig zweten is Hyperhidrosis, en heel veel mensen hebben last van deze ietswat genante aandoening. Zowel mannen als vrouwen. Botox kan het overmatig zweten voorkomen door de zenuwen die de zweetproductie stimuleren, rust te geven.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling tegen zweten is zeker niet pijnlijk. Het voelt een beetje als speldenprikjes. Om nog minder van de behandeling te voelen, kunnen we de oksels van tevoren koelen met een Coldpack.

Hoe lang blijft het resultaat van Botox in je oksels zichtbaar?

Wanneer Botox gebruikt wordt in je gezicht blijft het effect ongeveer 3 maanden zichtbaar. Maar bij het injecteren van Botox onder de oksels tegen zweten, stopt het zweten in je oksels voor wel 4 tot 6 maanden!

Stopt het zweten meteen?

Nee. Het duurt een paar dagen voordat Botox echt begint in te werken, dus even geduld hebben! Het werkt zeker, maar botox heeft even tijd nodig om je zenuwen te blokkeren.

Hoe lang duurt de behandeling?

De totale behandeling duurt 15 minuten. Je kunt deze behandeling dus zelfs tijdens de lunchpauze ondergaan!

Geplaatst in Blogs over Botox, Blogs over liquid faceliftGetagd Leave a Comment on Stop zweten onder je oksels met botox!

Huidbehandelingen met bloed: bloedmooi!

23 juli 2012

PRP (plasma-huidverbetering)-behandeling 

PRP is een nieuwe en vooruitstrevende behandeling voor huidverbetering. U wordt behandelt met de kracht van uw eigen bloed! In het kader van deze behandelingen zullen wij een serie van blogs posten over bloed en het verband tussen bloed, schoonheid en gezondheid.

Gezonde levensstijl = gezond bloed = stralend ouder worden 

De nummer 1 manier om ervoor te zorgen dat u gezond blijft, u zo lang mogelijk de ouderdom buiten de deur houdt en uw bloed en bloedbaan optimaal functioneren is door een gezonde levensstijl te hebben. Hierdoor zorgt u ervoor dat u uw natuurlijke schoonheid optimaal en zo lang mogelijk benut. Daar waar het nodig is, kan ik bijspringen en de natuur nog een handje helpen.

Hieronder een aantal zaken waar u op kan letten om te zorgen voor de goede functionering van uw bloed en bloedbaan. 

• Doe aan regelmatige lichaamsbeweging – regelmatige lichaamsbeweging is goed voor de bloedbaan en zorgt ervoor dat het hart sterk blijft. Hierdoor kan het zo lang mogelijk optimaal haar belangrijke functies uitvoeren.

• Eet niet te veel zout – te veel zout veroorzaakt een verhoogde bloeddruk wat kan leiden tot hart- en vaatziekten.

• Pas op met toxines zoals alcohol en tabak – deze hebben een negatief effect op het vermogen van de rode bloedcellen en kunnen zorgen voor een vernauwing van de bloedbaan, waardoor het bloed niet meer op de juiste plekken kan komen.

• Eet voldoende ijzer en vitamine B12 – deze voedingstoffen zijn zeer goed voor het functioneren van de rode bloedcellen (hemoglobine is namelijk een ijzerhoudend eiwitmolecule). IJzer en vitamine B12 zijn te vinden in lever (maar let op want in lever zit ook veel cholesterol), melk, rundvlees, spinazie (denk aan Popeye!) en ei.

• Pas op met stress – te veel stress is niet goed voor de bloedbaan en het hart door de verhoogde bloeddruk die het oplevert.

• Let op dat u niet te veel en vaak voedsel met hoge cholesterol eet – het eten van voedsel met een hoog cholesterol gehalte – zoals eigeel, kaas, schelpdieren, verwerkt vlees (zoals ham, worst en paté) en boter – kan leiden tot hart en vaatziekten en hoge bloeddruk door een vernauwing van de aderen.

Zie voorgaande blogs:

 • Inleiding
 • De functies van bloed
 • Het verband tussen bloed en gezondheid deel I – gevaren voor het bloed en ons bloedsysteem
 • Het verband tussen bloed en gezondheid deel II – Het belang van lichaamsbeweging
 • De link tussen bloed en schoonheid/ouderdom

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Huidbehandelingen met bloed: bloedmooi!

Huidbehandeling met bloed, schoonheid door gezond leven

16 juli 2012

PRP (plasma-huidverbetering)-behandeling 

PRP is een nieuwe en vooruitstrevende behandeling voor huidverbetering. U wordt behandelt met de kracht van uw eigen bloed! In het kader van deze behandelingen zullen wij een serie van blogs posten over bloed en het verband tussen bloed, schoonheid en gezondheid.

Zoals we hebben kunnen zien zijn het goede functioneren van het bloed en de bloedbaan onontbeerlijk voor onze gezondheid. Maar nu de prangende vraag: hoe vertaalt dit zich naar uw schoonheid?

De link tussen bloed, gezondheid en schoonheid ligt in de huid. De meest gevreesde schoonheids- en ouderdomskwalen hebben doorgaans te maken met de huid – denk maar aan rimpels, wallen, verlies van volume enzovoort. De huid en het bloed zijn zeer nauw met elkaar verbonden. Hierdoor heeft wat u eet en drinkt alsook uw algehele gezondheid en de gezondheid van uw bloed en bloedbaan, een direct effect op uw schoonheid.

De verschillende huidlagen zitten namelijk vol met bloedvaatjes voor de toe- en afvoer van zuurstof en andere voedingstoffen. Omdat deze bloedvaatjes zo dicht bij de oppervlakte van het zichtbare gedeelte van ons lichaam zitten, wordt elke aanslag op uw algehele interne gezondheid snel extern zichtbaar. De huid vormt de spiegel van onze gezondheid en dit komt door het bloed.

Als voorbeeld noem ik de effecten van roken. Door het roken van tabak, treedt een vernauwing op van de bloedvaten in de huid. Hierdoor kan het bloed geen voedingstoffen en zuurstof leveren en ook geen slechte stoffen weghalen. De gezondheid van de cellen wordt hierdoor suboptimaal. Het is bekend dat rokers 20 jaar eerder last beginnen te hebben van rimpels dan niet-rokers. Ditzelfde principe geldt ook voor ziektes en andere ongezonde leefgewoontes. Als u niet gezond bent, ziet u er niet gezond uit. En dit komt door de wisselwerking van bloed en huid.

De link tussen bloed en ouderdom

Er ook een link te leggen tussen ouderdom, het bloed en schoonheid. Het effect van ouderdom is eigenlijk hetzelfde als met slechte gezondheid of gewoontes – het vermogen van het lichaam om optimaal te functioneren neemt af en dit wordt zichtbaar door de nauwe verbinding tussen bloed en huid. Ouderdom is alleen wel een natuurlijk proces, waar we eerst minder en uiteindelijk geen controle over hebben.

Al de belangrijke organen (het hart, de longen, de lever enzovoort), maar ook de aderen en bloedvaten, verliezen met de leeftijd hun optimale vermogen. Zuurstof en de voedingstoffen die goed voor ons zijn komen niet meer overal even goed terecht en afvalstoffen zullen zich steeds meer ophopen. Door ouderdom zullen de bloedvaatjes in de huid minder goed hun werk kunnen doen. Vandaar dat we bijvoorbeeld steeds meer rimpels krijgen als we oud worden. 

In voorgaande blogs:

 • Inleiding
 • Huidverbetering met bloed – de functies van bloed
 • Huidbehandeling met bloed, houd je bloed gezond
 • Huidbehandeling met bloed, bewegen moet!

In onze volgende blog bespreken we:

 • Gezonde levensstijl = gezond bloed = stralend ouder worden

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Huidbehandeling met bloed, schoonheid door gezond leven

Huidbehandeling met bloed, bewegen moet!

9 juli 2012

PRP (plasma-huidverbetering)-behandeling 

PRP is een nieuwe en vooruitstrevende behandeling voor huidverbetering. U wordt behandelt de kracht van uw eigen bloed! In het kader van deze behandelingen zullen wij een serie van blogs posten over bloed en het verband tussen bloed, schoonheid en gezondheid.

Het belang van lichaamsbeweging 

Een zeer belangrijk ander punt om hier te bespreken is de link tussen gezondheid en lichaamsbeweging. Nu dat we het hebben gehad over hoe voedingstoffen worden verbrand, kunnen we ook begrijpen waarom lichaamsbeweging zo goed is voor de gezondheid.

Hier in het Westen eten we veel meer dan dat we eigenlijk nodig hebben. We hebben dus een exces aan energie in ons lichaam. We hebben al gezien dat voedingstoffen in de cellen worden opgeslagen totdat ze worden afgebroken door verbranding. Maar wat gebeurt er met deze energie als deze niet wordt verbrand?

Vooral voedingstoffen die veel energie opleveren (zoals suikers waarvan we er tegenwoordig juist veel eten en drinken), worden opgeslagen als vet. En we kennen allemaal de plekken waar het lichaam dit doet: de buik, de billen, de bovenbenen en bovenarmen. Gelukkig is dit proces wel omkeerbaar. Vet kan namelijk ook weer worden verbrand. We moeten er alleen wel meer moeite voor doen. En die moeite heet lichaamsbeweging.

Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat voedingstoffen worden verbrand. Als we bewegen verbranden onze cellen op volle toeren om zo de nodige energie te creëren. Dit is goed voor het hele systeem. De motor van een auto die te lang in de garage staat zal ook niet optimaal meer functioneren. Bovendien versterkt lichaamsbeweging het hart en de aderen, waardoor het bloed nog optimaler door het lichaam wordt verspreid.

De gevolgen van te weinig lichaamsbeweging zijn algemeen bekend: zeer slecht voor de gezondheid en daarmee ook de schoonheid.

Voorgaande blogs:

 • Inleiding
 • Huidverbetering met bloed – de functies van bloed
 • Huidverbetering met bloed – houd je bloed gezond

In onze volgende blogs bespreken we:

 • De link tussen bloed en schoonheid/ouderdom
 • Gezonde levensstijl = gezond bloed = stralend ouder worden

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Huidbehandeling met bloed, bewegen moet!

Huidbehandeling met bloed, houd je bloed gezond!

3 juli 2012

PRP (plasma-huidverbetering)-behandeling

PRP is een nieuwe en vooruitstrevende behandeling voor huidverbetering.U wordt behandelt met de kracht van uw eigen bloed!

In het kader van deze behandelingen zullen wij een serie van blogs posten over bloed en het verband tussen bloed, schoonheid en gezondheid.

Het verband tussen bloed en gezondheid 

Nu dat we een basis idee hebben van de opmaak van bloed, hoe het werkt en welke belangrijke functies het heeft, kunnen we gaan kijken naar het verband tussen bloed, gezondheid en schoonheid. We hebben al gezien dat bloed de link vormt tussen onze voeding en ons lichaam. Het bloed zorgt ervoor dat de voedingstoffen die we consumeren op de juiste plek terecht komen, en dat afvalstoffen uit het lichaam worden verwijdert. Dit systeem is van groot belang voor onze gezondheid.

De makkelijkste manier om dit voor te stellen is als we het lichaam zien als een land met allemaal steden die door een transportsysteem moeten worden voorzien van grondstoffen, maar waar ook moet worden gezorgd voor de afhaal van vuilnis. Voor het goede functioneren van het land moeten de vrachtwagens die de grondstoffen vervoeren goed kunnen rijden, moeten er genoeg van de juiste grondstoffen binnenkomen en moet het afval op het goede moment worden weggehaald. Als het systeem niet goed functioneert komt er een tekort aan goederen, hongeren de bewoners uit en liggen de straten vol met puin, met alle gevolgen van dien.

Zo is het ook met ons lichaam. Het transportsysteem wordt gevormd door de bloedbaan en de vrachtwagens die tussen de steden en dorpen rijden zijn de bloedcellen. We moeten zorgen voor de juiste functionering en een goede balans. Wanneer gaat het mis? Het gaat mis als de aanvoer van goede stoffen en afvoer van slechte stoffen uit balans raakt. Dit kan op meerdere manieren: er komen te weinig goede voedingstoffen binnen, er komen te veel voedingstoffen binnen die niet worden afgevoerd, er komen giftige stoffen binnen…

Gezondheid I – gevaren voor het bloed en ons bloedsysteem

Los van het feit dat we in eerste instantie natuurlijk er voor moeten zorgen dat we de juiste voedingstoffen binnen krijgen (hier kom ik later op terug), is het dus van belang om er ook voor te zorgen dat ons bloed en de bloedbaan gezond blijven.

Gevaren voor het systeem zijn bijvoorbeeld te veel cholesterol in de bloedbaan. Cholesterol is een vorm van dierlijk vet dat wij als mensen nodig hebben om gal te produceren. Gal is weer nodig om andere vetten af te breken. Niet alle cholesterol is slecht voor ons, maar we moeten wel oppassen met de slechte variant. Te veel slechte cholesterol kan worden afgezet in de aderen waardoor ze verstopt kunnen raken. Het wordt dan moeilijker voor het bloed om op de juiste plekken in het lichaam te komen, en kan zelfs leiden tot een hersen- of een hartinfarct.

Ook te veel zout eten kan voor problemen zorgen door een verhoging van de bloeddruk. Heel kort gezegd worden de aderen en het hart extra belast, waardoor het gevaar voor hart en vaatziekten wordt vergroot.

Een te hoge bloeddruk is ook schadelijk voor de gezondheid. Door de hoge druk raken de wanden van de aderen beschadigd waardoor verkalking ontstaat. Hierdoor wordt het moeilijker voor het bloed om haar toe- en afvoer functie uit te oefenen. Een te hoge bloeddruk legt ook een extra verzwaring op het hart dat tot hartziekten kan leiden.

Te veel stress heeft ook een zeer negatief effect op ons bloed en onze gezondheid. Langdurige stress veroorzaakt hoge bloeddruk en een verhoging van het aantal witte bloedcellen waardoor het om echte gevaren te bestrijden.

In de voorgaande blogs:

 • Inleiding

In onze volgende blogs bespreken we:

 •  Het verband tussen bloed en gezondheid deel II – Het belang van lichaamsbeweging
 • De link tussen bloed en schoonheid/ouderdom
 • Gezonde levensstijl = gezond bloed = stralend ouder worden

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Huidbehandeling met bloed, houd je bloed gezond!