phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: april 2016

Vlog is botox gevaarlijk?

29 april 2016

Botulinetoxine is het meest krachtige gif ter wereld. Desondanks wordt Botox in de heel vaak gebruikt in de cosmetische en medische wereld. Wat is eigenlijk het gevaar van Botox?
Botox is ontdekt doordat het voedselvergiftiging veroorzaakte voor het eten van besmet voedsel. Het is een eiwit dat een uitwerking heeft op zenuwcellen. Etenswaren die zijn besmet met deze bacterie kunnen door de aanwezigheid van botulinetoxine, tot de ziekte botulisme leiden. In de Tweede Wereldoorlog werd het ook gebruikt als gifgas. Al in de 10e eeuw zijn er geschriften die de symptomen van botulisme beschrijven. Echter, je kunt er heel mooi de fronsrimpels mee wegwerken.

De gevaren van botox

Botulinetoxine (Clostridium botulinum-toxine) (BTX) is een neurotoxisch eiwit dat de signaaloverdracht van de zenuw naar de spier tijdelijk stil legt. Daarmee kunnen wij  spierspanning verhelpen en zo bijvoorbeeld rimpels verzachten.

Er komen veel negatieve berichten in het nieuws over botulinetoxine. Jammer genoeg worden de meeste negatieve berichten geschreven door mensen die tegen cosmetische chirurgie zijn en er niet zo veel vanaf weten.
De gevaren botuline toxine zijn gemakkelijk te voorkomen door u te laten behandelen door een professionele arts en gecertificeerde kliniek. Veel mensen zijn bijvoorbeeld bang voor een hangend ooglid of een slecht resultaat door verkeerd gebruik van de injectable.

Botox voor cosmetisch gebruik is niet gevaarlijk maar het dient wel op een goede manier te worden toegepast. In een goede kliniek, waar de juiste verhoudingen worden gebruikt, is er geen potentieel gevaar. Wordt het echter in een te grote hoeveelheid toegepast, dan zou botox gevaarlijk kunnen zijn.

Bij een ervaren cosmetisch arts die met Botox (van Allergan) werkt, zal dit vrijwel nooit voorkomen. Daarnaast zijn vrijwel alle bijwerkingen of complicaties tijdelijk. Dit omdat de werkzame
stof alleen maar tijdelijk werkt. Vaak na 3 tot 6 maanden is het effect nauwelijks meer zichtbaar en wordt de behandeling in veel gevallen opnieuw uitgevoerd.

Botuline toxine is dus vrijwel altijd ongevaarlijk is. Natuurlijk is er bij elke behandeling een vervelende complicatie mogelijk. En ja, deze berichten worden vaak ook op internet geplaatst of in het nieuws uitgemeten.  U kunt in een vrijblijvend consultgesprek vragen naar de gevaren botuline toxine.

Nadelen van botox

Wanneer er hele kleine beetjes botox in de spier wordt gebruikt is botox niet gevaarlijk. Het is dan ook een heel mooie methode om een mooiere huid te krijgen en rimpels te verminderen. Wanneer je het voor langere perioden achtereen gebruikt, wordt de huid dunner en worden lijntjes misschien eerder zichtbaar. Hoewel dit niet gevaarlijk is, is dit wel een klein nadeeltje.

Voor meer informatie over de gevaren van botox, kunt u onze website bekijken. Of bekijk een van onze video’s over botox.

Geplaatst in BotoxGetagd Leave a Comment on Vlog is botox gevaarlijk?

Vlog lippen opvullen zonder injectie

29 april 2016

Volle, mooie lippen worden door velen als aantrekkelijk ervaren. Maar wat als je van nature nu niet gezegend bent hiermee en je bijvoorbeeld dunne lippen hebt of een dunne boven- of onderlip. Dan kun je ervoor kiezen om je lippen te laten opvullen. Met eigen vet of met hyaluronzuur. Die eerste behandeling wordt overigens maar weinig toegepast. Deze methode kent een lange hersteltijd en het resultaat is ook niet geheel zonder risico’s. Denk je je lippen te kunnen laten vergroten zonder deze te injecteren, dan heb je het mis. Lippen opvullen zonder injecties is niet mogelijk.

Opvullen lippen hyaluronzuur

Wanneer iemand de lippen laat opvullen, dan wordt er hyaluronzuur geïnjecteerd. Zo wordt het volumeverlies aangepakt en snel en eenvoudig hersteld. Kliniek Dokter Frodo past geen eigen vet toe wanneer de lippen worden opgevuld. Hyaluronzuur is een goed en deugdelijk middel. Het geeft een tijdelijk resultaat dat zes tot twaalf maanden blijft zitten.

Lippen opvullen zonder opspuiten

Je lippen opvullen zonder injectie kan niet. Wat je wel kan doen is Blistex of Labello met bijvoorbeeld pepermunt of kaneel op je lippen smeren; dit stimuleert de lippen. Daardoor worden de
lippen inderdaad een klein beetje groter. Een aantal jaren geleden was de Kylie Jenner Challenge in. Jonge meiden plaatsten een glaasje om hun lippen om deze groter te maken. Door te zuigen werden de lippen vacuüm gezogen. Het effect van vollere lippen is vervolgens een paar uur te zien, daarna trekt het weg. Echter, deze methode is zeer gevaarlijk voor de lippen. Zo kunnen adertjes springen met het gevolg dat lippen beschadigd raken. Wil je vollere lippen? Een fillerbehandeling is de enige optie.

Informatie over lippen opvullen met hyaluronzuur.

Geplaatst in Fillers, LippenGetagd , , Leave a Comment on Vlog lippen opvullen zonder injectie

Vlog wangen opvullen met eigen vet

23 april 2016

Wangen opvullen met eigen vet. Naarmate je ouder wordt, kan je huid volume verliezen. Bijvoorbeeld volumeverlies van wangen. Volumeverlies van wangen kan echter goed en eenvoudig worden opgevuld met fillers. Naast verschillende type fillers bestaat ook de mogelijkheid om het volumeverlies op te vullen met lichaamseigen vet oftewel lipofilling wangen. Het opvullen van volumeverlies met vet kent voordelen en nadelen.

Voor- en nadelen opvullen volumeverlies wangen eigen vet

Er zijn verschillende nadelen als het gaat om het herstellen van volumeverlies met eigen vet, bijvoorbeeld:

  • Een van de belangrijkste redenen dat wij deze behandeling niet uitvoeren in onze kliniek heeft onder andere te maken met de down-time. Oftewel, de tijd die je nodig hebt om te herstellen van – in dit geval – de zwelling. Bij het opvullen van wangen met eigen vet is de hersteltijd minstens één week. De hersteltijd van een fillerbehandeling met hyaluronzuur is daarentegen veel korter – 1 dag.
  • Het werken met vet is niet zo betrouwbaar omdat je niet precies weet wat er met het volume gebeurt. Het kan zijn dat 100% van het vet blijft zitten op de plek waar het is ingespoten, maar dit kan ook slechts 30% zijn. Bij hyaluronzuur daarentegen weet je precies dat wat je inbrengt direct resultaat geeft.
  • De laatste reden waarom Kliniek Dokter Frodo hyaluronzuur verkiest boven lipofilling

is omdat de behandeling met vet permanent is. Wanneer het resultaat niet naar wens is of er treedt een bijwerking op, dan kan je de behandeling niet meer terugdraaien. Hyaluronzuur is
daarentegen altijd op te lossen met het tegenmiddel hyason. Dit maakt het inspuiten van fillers met hyaluronzuur een veilig en betrouwbaar middel.

Bekijk voor meer informatie over het opvullen van wangen.

Geplaatst in FillersGetagd , , Leave a Comment on Vlog wangen opvullen met eigen vet

Opvullen met eigen vet (lipofilling gezicht) | vlog

21 april 2016

Heb je rimpels in het gezicht of last van volumeverlies? Dan kun je het volume in het gezicht weer herstellen met verschillende middelen en behandelingen zoals lipofilling eneigen vet. Aan de ene kant zijn er tijdelijke fillers, zoals hyaluronzuur, calcium hydocylapatite en polymelkzuur. Aan de andere kant zijn er de behandelingen waarbij het opvullen met eigen vet gebeurt. Je ziet echter dat deze laatste behandeling gezicht opvullen met eigen vet, ook wel lipofilling gezicht genoemd, steeds minder wordt uitgevoerd.

Wat is lipofilling gezicht?

Bij lipofilling wordt vetweefsel onder de huid in het gezicht ingebracht om contouren van de huid ‘op te vullen’ of rimpels opvullen met eigen vet. Officieel wordt deze behandeling ook wel ‘autologe vettransplantatie’ genoemd. Het vetweefsel dat bij lipofilling wordt toegepast, wordt van het eigen lichaam verwijderd waar het vet minder gewenst is en vervolgens ergens anders in het lichaam weer ingespoten.

Nadelen opvullen met eigen vet/ lipofilling


Echter, de nadelen van een zogenoemde lipofilling behandeling zijn groter dan de nadelen van bijvoorbeeld een behandeling met hyaluronzuur. Zeker bij bijvoorbeeld wallen opvullen met eigen vet. Zo moet je minstens een week herstellen van een lipofilling-behandeling. Met de komst van nieuwe behandelingen is een dergelijke lange hersteltijd niet meer nodig. Een ander nadeel van een lipofilling-behandeling is dat het permanent is en dus onomkeerbaar.
Dit klinkt misschien als iets positiefs, maar op het moment dat het resultaat niet naar wens is, kan er niets meer aan gedaan worden. Het vet wordt op den duur een beetje hard waardoor er op de behandelde plaats een richeltje kan ontstaan. Dit is natuurlijk geen mooi gezicht. Niet voor niets past Kliniek Dokter Frodo fillers met hyaluronzuur toe.

Meer informatie over fillers

Geplaatst in Complicaties, FillersGetagd , , Leave a Comment on Opvullen met eigen vet (lipofilling gezicht) | vlog

Vlog botox aanbieding

18 april 2016

Bent u op zoek naar een botoxaanbieding? Een aanbieding waarmee u goedkoop een botoxbehandeling kunt ondergaan? Let dan goed op. Vaak zijn aanbiedingen van botox te mooi om waar te zijn. Kortom, u kan bedrogen uitkomen wanneer u denkt dat u een goedkope botoxbehandeling krijgt.

Aanbieder botox

Er zijn verschillende aanbieders van botox. Kies altijd voor een cosmetische kliniek die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Dit keurmerk waarborgt een goede uitvoering van onder andere botoxbehandelingen. Deze vereniging verbiedt cosmetische artsen om een botoxaanbieding te doen. Kortom, geen enkele arts die is aangesloten bij de NVCG zal een botoxaanbieding doen. Op die manier handhaaft de NVCG de veiligheid en betrouwbaarheid van botoxbehandelingen.

Aanbod botoxbehandelingen

Wanneer u ingaat op een aanbod voor een botoxbehandeling, dan luidt mijn advies om te checken of de aanbiedende arts aangesloten is bij de NVCG. Op de website van de NVCG vindt u een compleet aanbod van alle aangesloten en geregistreerde artsen die botoxbehandelingen doen. Kliniek Dokter Frodo is ook aangesloten bij de NVCG. Ons aanbod aan botoxbehandelingen is groot, namelijk:

Meer weten over het aanbod botox van Kliniek Dokter Frodo? Bekijk de video’s met meer informatie over verschillende botoxbehandelingen of bezoek de website.

Geplaatst in BotoxGetagd Leave a Comment on Vlog botox aanbieding

Botox voor lippen?

13 april 2016

Het grootste misverstand dat rondom Botox bestaat, is dat Botox wordt gebruikt om lippen op te vullen of te vergroten. Lippen opvullen met botox kan namelijk niet. Het opvullen van lippen wordt gedaan met fillers in plaats van met Botox. Wanneer wordt botox dan wel gebruikt voor lippen? Botox voor lippen wordt heel soms gebruikt om de mondhoeken wat te verzachten of de gummy smile te verminderen. Vroeger werd dit ook veel gedaan. Nieuwe inzichten in de oorzaak van afhangende mondhoeken en de gummy smile hebben aangetoond dat ook deze veel beter behandeld kunnen worden met hyaluronzuur fillers.

Lippen behandelen met botox

Het behandelen van de lippen met botox kan in verschillende gevallen:
Botox lippen: 1 de mondhoeken
Als de mondhoeken iets naar beneden trekken helpt een botoxbehandeling. Botox geeft de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor het hangende effect rust. Hierdoor ontspannen de spieren rondom de mond en worden de mondhoeken minder naar beneden getrokken.

Botox lippen: 2 de ‘gummy smile’
In geval van een ‘gummy smile’ oftewel een paardenlach, kan een behandeling met botox uitkomst bieden. Het spiertje dat hiervoor verantwoordelijk is, kan worden geïnjecteerd met botox. Hierdoor verslapt de spier en vermindert de ‘gummy smile’.

Botox lippen, de nadelen


Het met botox behandelen van de lippen heeft grote nadelen. Een botoxbehandeling van de bovenlip voert Kliniek Dokter Frodo dus niet uit. Lijntjes boven de bovenlip kunnen tot rust worden gebracht met botox, zodat de rimpels vervagen. De botox vermindert de zichtbare lijntjes van de bovenlip, maar zorgt er ook voor dat de activiteit van de spieren afneemt. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de bovenlip normaal te bewegen. En dat geeft een onnatuurlijk beeld. Bovendien is articuleren daardoor erg lastig en is het moeilijk om bijvoorbeeld uit een rietje te drinken. Kortom, lippen behandelt Kliniek Dokter Frodo heel met botox om een ‘gummy smile’ of afhangende mondhoeken te verhelpen, maar bijna altijd met fillers.

Kom gerust een keer langs in de kliniek voor een vrijblijvend consult indien je nog vragen hebt.

Geplaatst in Botox, LippenGetagd , , Leave a Comment on Botox voor lippen?