phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: januari 2011

De definitie van schoonheid

19 januari 2011

“Ik geloof niet in emotieloze gladde gezichten, maar wel in het behouden van een fris uiterlijk”.

Wat heeft ons beeld van een fris uiterlijk en schoonheid nu eigenlijk te maken met de eeuwenoude Phi theorie ofwel het “Phi masker”?

Het “ Phi Masker” is niet strikt een beeld van ‘schoonheid’ – maar eigenlijk een beeld van “menselijkheid”. Dat wil zeggen, het is de manier waarop we onze eigen sort zien, ieder individu afzonderlijk.

Mensen zijn dieren, visueel ingestelde dieren. Wij kunnen elkaar niet direct waarneembaar ruiken maar herkennen elkaar van gezicht. Als iemand onze naam schreeuwt hebben we meteen een zicht, of “beeld”, door ze te identificeren.

et primaire beeld van “menselijkheid” is het visuele beeld van een “ideaal” menselijk gezicht. Hoe meer een gezicht lijkt op dit “Ideaal Human Face Image” of het eerder genoemde “ Phi Masker” – hoe meer we waarnemen mooi mens te zijn. Wanneer een gezicht mooi is (schoonheid) vind er bewuste reactie van “attractie” en “positieve emotie” plaats.

“Schoonheid” wordt gedefinieerd als “de kwaliteit of een combinatie van kwaliteiten in een entiteit die in de waarnemer een combinatie van een gevoel van sterke aantrekkingskracht en een gevoel van sterke positieve emotie oproept. “Zo kunnen we stellen dat het zien/vinden van de schoonheid eigenlijk niets meer is dan wat we onbewust verwachten”.

Herkenbaarheid en schoonheid blijkt te voldoen aan de Gulden Snede of Goddelijke Verhouding theorie. Bij mens, dier, in schilderijen of bij oude Griekse gebouwen overal komt de gulden snede terug.

Zo is het menselijk lichaam en gezicht ook opgebouwd vanuit deze verhoudingen. Door gebruik te maken van deze proporties kunnen we objectief uitleggen wat schoonheid is in het gezicht:

Mannen en vrouwen die ‘men’ mooi vindt voldoen vaak 100% aan de verhouding van de Gulden Snede en het Phi Masker. Hieronder zie je de verhouding Phi afgetekend en gemeten in het gelaat.

De gulden snede theorie is zeer belangrijk bij het slagen van een cosmetische behandeling. Voor een natuurlijk resultaat werken we altijd binnen de grenzen van de gouden properties.

Indien we wangen/lippen/jukbeenderen vergroten buiten de properties van de gulden snede, zal het resultaat on-echt/ niet goed zijn.Onderstaand een aantal voorbeelden van deze verhouding in het gezicht.

.

Golden ratio = PHI = 1,61

Golden ratio in de oudheid:

Golden ratio vlakverdeling:

Golden ratio in het oor:

Geplaatst in AlgemeenGetagd , , , , Leave a Comment on De definitie van schoonheid

8 voorspellingen voor 2011

11 januari 2011

Het jaar 2011 zal nog meer in het teken staan van cosmetische geneeskunde. De cosmetische geneeskunde heeft de laatste jaren al een behoorlijke groei doorgemaakt, en komt nu in een echte stroomversnelling.
Wij verwachten een nog sterkere toename van de niet-chirurgische behandelingen en afname van de chirurgie. De ‘American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS)’ geeft elk jaar haar statistieken vrij. Van 2008 tot 2009 daalde in de VS bijvoorbeeld het aantal facelifts met 30 procent, borstvergrotingen 12 procent en buikwandcorrecties 13 procent. De statistieken voor 2010 zijn nog niet beschikbaar, maar die lijken deze trend voort te zetten.

Lees verder “8 voorspellingen voor 2011”

Geplaatst in AlgemeenLeave a Comment on 8 voorspellingen voor 2011

Gezichtsveroudering uitgelegd aan de hand van verandering botstructuur.

8 januari 2011

Bij het ouder worden, verliest het gezicht volume, wat bijdraagt tot veroudering van het gezicht. Op de bovenstaande CT-beelden ziet u de schedel van een 20 jarige vrouw en de schedel van een 65 jarige vrouw.

De botstructuur van oudere vrouw vertoont een grotere oogkas. De hoek van de kaak is grotendeels verstreken, de hoek van haar wenkbrauw is sterk verminderd en het volume aan de bovenzijde is afgenomen. credits: Howard Langstein/Universiteit van het Medische Centrum van Rochester.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Gezichtsveroudering uitgelegd aan de hand van verandering botstructuur.

Rood vlees…..

4 januari 2011

Veel patiënten vragen mij hoe gezond/ ongezond rood vlees voor je is.

Rundvlees, varkensvlees, lam en kalfsvlees zijn uitstekende (en lekkere) eiwitbronnen.
We weten dat proteïnes essentieel zijn; zonder adequate proteïnes veroudert ons lichaam in snel tempo.
Dit komt doordat onze spieren, organen, botten, huid en bijvoorbeeld de antilichamen ons immuunsysteem uit eiwitten bestaan. Ook veel essentiële processen in ons lichaam gebruiken eiwitten.
Lees verder “Rood vlees…..”

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Rood vlees…..

Fruitzuren

1 januari 2011

Eind vorig jaar  kregen de dermatologen Eugene van Scott en Ruey Yu een onderscheiding van de Forum voor Cosmetische Chirurgie voor hun ontdekking van de effectiviteit van alpha-hydroxy-acids (AHA’s = fruitzuren) t.b.v. huidverjonging. AHA’s worden veel gebruikt in crèmes, serums en peelingvloeistoffen.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Fruitzuren