phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: juni 2013

De vijf gouden regels voor gezond zonnen

17 juni 2013

Zonlicht heeft zowel voor- als nadelen. Zonlicht is namelijk onze belangrijkste bron aan vitamine D. Dit is van belang voor onze weerstand, sterke botten en tanden en voor een goede werking van de spieren. Toch kan verbranding door de zon ook voor negatieve effecten zorgen zoals uitdroging van de huid, pigmentvlekken, huidveroudering en het aantasten van je DNA, met huidkanker als mogelijk gevolg.

Ga dus verstandig om met de zon en houd de volgende regels in gedachten:

1. Gebruik een goede zonnebrandcrème, als je gaat zonnebaden, minimaal factor 30 die zowel UVB als UVA bescherming biedt. Een keer per twee uur een nieuwe laag aanbrengen is genoeg. Het is een fabel dat je niet bruin wordt van een hoge factor.

2. Hydrateer. Van binnen en van buiten. Smeer je elke dag in met een bodylotion. Zo voorkom je uitdroging en heb je bovendien langer profijt van je zomerse teint. Kies voor een dagcrème met minstens SPF 15, om de kans op toekomstige lijntjes en rimpels te verminderen. Drink veel water, minstens twee liter, zo houdt je de vochtbalans in je lichaam op pijl.

3. Bedek je huid. De ene stof beschermt beter tegen de zon dan de andere. Hoe goed een stof tegen de zon beschermt, zie je als je ‘m tegen de zon houdt. Laat de stof veel of weinig licht door? Een zonnehoed en zonnebril beschermen de tere huid rondom je ogen.

4. Bescherm met vitaminen C en E, mineralen en bètacaroteen de huid tegen UV-schade. Je vindt ze is geel, oranje en rood gekleurd fruit en geel, oranje, rood en donkergroen gekleurde groenten.

5. Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het meest krachtig. Het advies is dan ook om binnen die uren de zon te vermijden. Als je wilt ‘bakken’: blijf maximaal drie uur per dag in de zon.

Vroeger te veel in de zon gezeten? Overweeg dan één van mijn huidverjongingsbehandelingen, zoals de Neostrata fruitzuurpeeling met glycolzuur. Met deze peeling, die diep in de huid werkt, werp je letterlijk je oude huid af en krijg je een gladde, stralende huid terug. Zonder pigmentvlekjes, mee-eters, lijntjes en rimpels.

Geplaatst in Anti ageing, Liquid faceliftLeave a Comment on De vijf gouden regels voor gezond zonnen

Is een spray tan wel veilig?

6 juni 2013

Steeds meer vrouwen kiezen voor een zelfbruiner, in plaats van de zon. Een ander alternatief voor de zon is de spray tan behandeling in een salon. Terwijl je in je Evakostuum staat, word je van alle kanten beneveld met een spraytan. Een paar uur later heb je een mooi bruine huid.

Veiligheid spraytan:

Voordeel van de spraytan: je hele lijf wordt gelijkmatig ingesprayd en de kleur geeft niet af. De spraytan is te ondergaan in verschillende kleurnuances: light, medium en dark tan. Maar hoe veilig zijn die spraytanners eigenlijk? Onveilig, zegt een groep Amerikaanse deskundigen die de samenstelling van zelfbruiners en spraytans onderzochten voor de Amerikaanse zender ABC News. De actieve stof in de bruinende crème, genaamd Dihydroxyaceton (DHA), zou schade aan het DNA en mogelijk zelfs kanker veroorzaken, als het wordt ingeademd. Door inademing zou het risico bestaan dat de DHA in de bloedbaan terecht komt. DHA is een noodzakelijk ingrediënt, want het zorgt voor de bruine kleur op de bovenste huidlaag.

Let op: Zolang het DHA gebruikt wordt in crèmes en niet in sprays, zou het een prima alternatief zijn voor verradelijke zonnestralen, aldus de Amerikanen.

Regels Europa rondom spraytan

Voor Europa gelden andere regels. Deskundigen van de Europese Commissie hebben vorig jaar de stof DHA onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat het inhaleren van spraytan niet gevaarlijk is, zolang deze voldoet aan de Europese veiligheidsvoorschriften.

Conclusie

Let op: Echter, aangezien feitelijk nog geen onderzoek is gedaan naar percentages boven de 14%, impliceert dit dus niet dat DHA percentages boven de 14% per definitie schadelijk zijn. Er zijn internationale merken die wel degelijk een Ecocert DHA boven de 14% bevatten.

Geplaatst in Liquid faceliftLeave a Comment on Is een spray tan wel veilig?