phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: november 2012

5 behandelingen om rimpels te verminderen

15 november 2012

Bij het ouder worden verliest de huid haar elasticiteit en krijgen we rimpels. Blootstelling aan giftige stoffen, stress, algemene veroudering, ziekte en herhaalde spiercontracties versterken dat proces enorm. Gelukkig hebben we goede behandelingen om rimpels te verminderen.

Liquid facelift

Een van de meest gevraagde behandelingen om rimpels te verminderen is een liquid facelift. Een chirurgische facelift is vaak niet nodig. Wij kunnen met minder intensieve behandelingen, zoals de whole face behandeling of de liquid facelift ook de gewenste resultaten krijgen, zonder operatie!

Bij een face lift gaat het om het herstellen van volume waar het onderhuidse volume verloren is gegaan. Dit kan met Juvederm of Restylane. Hierdoor blijven frisse gezichtsverhoudingen bestaan. Het gezicht wordt als het ware ‘gelift’ waardoor rimpels en lijntjes in het gezicht verminderen. Hierbij wordt het volume terug aangevuld bij de slapen, jukbeen en wangen.

Chemische peeling

De meest populaire behandeling om rimpels te verminderen is de chemische peeling. Deze behandeling omvat een milde chemische oplossing over het gehele oppervlak van het gezicht. Bij de peeling van het gezicht worden de buitenste lagen van de huid als het ware afgepeld. Zodra deze oudere huid wordt verwijderd, verschijnen er nieuwe jongere lagen. Deze behandeling is zeer veilig en effectief voor fijne lijntjes, diepere rimpels hebben echter een ander behandeling nodig.

Fillers

Diepere rimpels en volumeverlies kunnen alleen met een filler behandeld worden. De meest populaire fillers zijn Juvederm en Restylane.

Restylane en Juvederm zijn Hyaluronzuren. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Naarmate men ouder wordt, neemt de productie van Hyaluronzuur af. Hierdoor wordt de huid slapper en kunnen er rimpels ontstaan. Restylane/ Juvederm vervangt het natuurlijke Hyaluronzuur. Het is een gel dat kleine kussentjes vormt in de huid waardoor oneffenheden worden opgevuld.

Botox

Botox ontspant de spieren die de rimpels ontwikkelen. Botox is de merknaam voor Botuline Toxine. Dit is een eiwit wat geinjecteerd wordt in spiervezels die verantwoordelijk zijn voor o.a. mimiek (fronslijnen en kraaienpootjes). Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit weer volledig.

Direct na de behandeling ziet de huid er normaal uit. Het effect wordt langzaam na 2 tot 7 dagen zichtbaar en is na 2 weken optimaal. De huid ziet er dan ontspannen uit en de rimpel is minder diep. Het resultaat blijft ongeveer 4 maanden zichtbaar. Dit betekent dat de injecties voor langdurig resultaat herhaald moeten worden. Maar het betekent ook dat als een patiënt niet houdt van de uitstraling die wordt veroorzaakt door de Botox, het niet blijvend is.

Wenkbrauwlift met botox en fillers

De wenkbrauw kan op verschillende manieren gelift worden. Vaak klagen mensen over een vermoeide blik. Bij een wenkbrauwlift wordt de vermoeide blik herstelt door de wenkbrauw weer hoger boven het oog te krijgen.

Tegenwoordig hoeven mensen niet meer te leven met een oud spiegelbeeld. Er zijn voldoende behandelingen die hen kunnen helpen aan een jongere, gezondere uitstraling en minder rimpels met behoud van een eigen gezichtsuitdrukking.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on 5 behandelingen om rimpels te verminderen