Veel BN’ers doen het, maar slechts enkelen durven erover te praten: het ondergaan van cosmetische behandelingen. In het programma Sophie in de kreukels onderzoekt presentatrice Sophie Hilbrand het taboe rondom cosmetische ingrepen. Al direct na uitzending van de eerste aflevering ontstond er een relletje; in het programma vertelde een GTST-actrice aan Sophie dat ze botox gebruikt. De vrouw bedacht zich echter en wilde de uitzending voorkomen. De soapster dreigde zelfs met juridische stappen als de onthulling toch in het programma zou verschijnen.
BN’ers en botox
Maar waarom durven BN’ers niet openlijk te praten over het feit dat zij botox, fillers of een andere cosmetische behandeling hebben ondergaan? Personen geven jaarlijks veel geld uit aan kleding, de kapper of schoonheidsspecialiste, maar durven er niet voor uit te komen dat zij een cosmetische ingreep hebben gehad. En dat terwijl je na een botox- of fillerbehandeling een uitgeruste en positieve uitstraling hebt. Je kijkt niet meer boos en je krijgt een jongere en frisse look. De behandelingen zijn veilig, nagenoeg pijnloos en relatief eenvoudig. Niets om je voor te schamen, toch?
Top 5 cosmetische behandelingen
Feit is dat beroemdheden veel in de spotlights staan. Dan kan een blik op je ouder wordende gezicht, maar ook het commentaar van het publiek dat daarop volgt, behoorlijk confronterend zijn. Alleen Linda de Mol praat openlijk over haar ingrepen. Melisa (vrouw van Andy van der Meijde) en Samantha de Jong (Barbie) hebben helemaal geen schroom en nemen de camera’s zelfs mee de cosmetisch kliniek in. Daarnaast hebben ook Angela Groothuizen, Astrid Joosten, Patricia Paay, Bridget Maasland en Babette van Veen in een interview toegegeven wel eens botox te hebben gebruikt. De volgende 5 cosmetische behandelingen zijn het meest populairst onder BN’ers:
De niet-operatieve cosmetische correcties staan nog altijd op nummer 1. De technieken worden namelijk steeds beter en de hersteltijd en impact zijn veel minder groot. Zo kan met fillers bijvoorbeeld in een mum van tijd huidvolumeverlies worden aangepakt, zonder te hoeven snijden. En zijn rimpels snel verleden tijd met een behandeling met botox. Ook gecombineerde behandelingen als de liquid facelift zijn in opmars, waarbij botox en fillers samen worden toegepast.
Hyaluronidase wordt gebruikt om tijdelijke fillers te verwijderen. Het is een tegenmiddel dat alleen werkt bij een bepaalde groep fillers; hyaluronzuur fillers. Voorbeelden hiervan zijn Juvederm en Restylane.
Af en toe gebeurt het wel is dat er teveel van de hyaluronzuur filler is gebruikt. Dan komen klanten naar ons toe en vragen ze wat we daaraan kunnen doen. Bij gevoel van ontevredenheid over het bepaalde resultaat, verwijzen we u in eerste instantie naar de behandelend arts. Hij/zij kan de filler eventueel oplossen.
Hyaluronidase werking?
Hyaluronidase is een enzym dat specifiek hyaluronzuur verwijdert.
Een nadeel van hyaluronidase kan zijn, dat het mogelijk ook een beetje van je eigen hyaluronzuur oplost. Daarom zijn we wel terughoudend met het gebruik van hyaluronidase.
Hyaluronidase Restylane – Juvederm bijwerkingen?
Hyaluronidase is minder nauwkeurig als een behandeling met fillers en goede richtlijnen voor de dosering van hyaluronidase ontbreken. Verder hebben we vaak meer dan één behandeling nodig om de hyaluronzuur filler goed op te lossen.
Een tweede nadeel van het oplossen van hyaluronzuur met hyaluronidase is dat het mogelijk ook een beetje van je lichaamseigen hyaluronzuur oplost. Door het afbreken van het bindweefseltussenstof kan het eigen bindweefsel ook soepeler worden. Met als gevolg dat er tijdelijk volumeverlies in de huid kan ontstaan.
Dosering hyason
Door de mogelijke bijwerkingen zijn wij wat terughoudend met het gebruik van hyaluronidase en gebruiken we het in zo klein mogelijke hoeveelheden.
Afhankelijk van de complicatie, lokalisatie en de hoeveelheid volume dat er is gebruikt.
Door precies te doseren kunnen we ervoor kiezen om de filler een beetje zachter maken of juist helemaal te verwijderen.
Dosering hyaluronidase onder de ogen:
–licht herstel na behandeling met 1 ml hyaluronzuur onder de ogen; dan gebruiken wij 5-15 eenheden, verdeeld over 2-3 injecties hyason per kant, om de filler wat zachter te maken
– volledig herstel na behandeling met 1 ml hyaluronzuur onder de ogen; dan gebruiken wij 30-40 eenheden, verdeeld over 2-3 injecties hyason per kant om de filler in z’n geheel op te lossen
Dosering hyaluronidase lippen
-In de lippen gebruiken we een vergelijkbare dosering als onder de ogen. Echter in de lippen doseren wij wat hoger omdat we in de lippen minder bijwerkingen zien van hyason.
– Bij het oplossen van 2 ml, 3ml of 4ml hyaluronzuur in de lippen (doen zij in onze kliniek niet, want dan zijn je lippen echt heeel groot), gebruiken wij niet een veelvoud van de hoeveelheid hyason. Hyason is namelijk een enzym en hoeft niet “doorgedoseerd” te worden. Dan gebruiken wij dezelfde hoeveelheid, evalueren we het resultaat na twee weken en wordt het zonodig verder opgelost.
Dosering hyason rest van het gezicht – Kijk uit met ‘overdoseren’ van hyason.
Het lijk heel gemakkelijk om hyaluronzuur op te lossen, maar zeker bij diepere fillerplaatsing is het vaak wenselijk om het oplossen van hyaluronzuur met hyason ECHO-geleide te doen.
Wanneer kan hyaluronidase niet gebruikt worden?
Er zijn ook fillers die niet uit hyaluronzuur bestaan. Zoals de permanente fillers (bio alcamid – pms siliconen olie) en tijdelijke fillers zoals Sculptra en Radiesse(bio stimulator fillers). Radiesse kan je niet oplossen met hyaluronidase! Bij deze fillers heeft de behandeling met hyaluronidase geen zin.
Bij de andere fillers kan er bij een mogelijke complicatie een corticosteroïden injectie overwogen worden om de reactie te verminderen.
Hyaluronidase bij verschillende soorten hyaluronzuur.
Niet alle hyaluronzuur fillers zijn oplosbaar! Hyaluronidase werkt niet bij alle soorten hyaluronzuur even goed. Wij werken zelf met hyaluronzuur Juvederm en Restylane omdat we weten dat deze goed oplossen met hyaluronidase. Kijk dus uit dat je met een goede, veilige hyaluronzuurfiller behandeld wordt…. en ja, die zijn vaak wat duurder.
Oplossen fillers. Wat kost dat eigenlijk?
Voor de behandeling van complicaties met Fillers is een speciaal spreekuur ingericht in het ErasmusMC op de afdeling dermatologie.
Tijdens het consult bij het complicatiespreekuur in het ErasmusMC wordt er een echo gemaakt van het gebied waar de complicatie opgetreden is en indien mogelijk wordt het direct behandeld. Behandeling van complicaties van fillers valt onder medisch noodzakelijke zorg en wordt vergoed door uw verzekering. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van uw huisarts voordat u op dit spreekuur terecht kunt. Door de behandeling van complicaties van permanente fillers kunnen littekens ontstaan. Bij de behandeling van complicaties hyaluronzuurfillers ontstaan er geen littekens. We verzachten/ lossen de hyaluronzuurfiller op door Hyaluronidase/ Hyason in de filler zelf te prikken. Vervolgens los deze op. Het hyaluronzuur valt als het ware uit elkaar en wat er dan over blijft is suiker en water. Dit wordt dan vervolgens gewoon door het lichaam opgenomen en niemand kan dan nog zien dat je behandeld bent. We kunnen niet beloven dat alle fillers opgelost zijn na één hyason behandeling. Afhankelijk van het soort hyaluronzuur dat is gebruikt, zie je van deze behandeling binnen 1 tot 24 uur resultaat. Vaak duurt het zeker 1-2 dagen voor het maximale resultaat en soms hebben wij wel acht behandelingen nodig om het hyaluronzuur goed op te lossen.
Ook kan door het verwijderen van een zwelling een deuk in de huid optreden. De behandeling hiervan, met behulp van laser of lipofilling wordt meestal niet vergoed door uw verzekering. Complicatiespreekuur ErasmusMC
Afdeling Dermatologie, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam
Oplossen fillers bij kliniek Dokter Frodo
Bij kliniek dokter Frodo kunnen wij ook fillers oplossen. Voor klanten die bij ons behandeld zijn, is dit een service behandeling.
Wanneer u echter door een andere arts behandeld bent, weten wij nooit zeker waar de filler precies zit.
Dan brengen wij 500 euro in rekening per behandeling. Bent u zich wel bewust dat we soms wel 8 behandelingen nodig hebben om het goed op te lossen.
Wij lossen de filler op door de filler dmv ultrasound (ECHO) te lokaliseren. Met een ECHO wordt de filler opgezocht, waarna de hyaluronidase in het midden van de filler wordt geplaatst. Zo kunnen we heel doelgericht oplossen en onnodige bijwerkingen voorkomen.
Hyaluronidase wordt gebruikt om tijdelijke fillers te verwijderen. Het is een tegenmiddel dat alleen werkt bij een bepaalde groep fillers; hyaluronzuur fillers. Voorbeelden hiervan zijn Juvederm en Restylane.
Af en toe gebeurt het wel is dat er teveel van de hyaluronzuur filler is gebruikt. Dan komen klanten naar ons toe en vragen ze wat we daaraan kunnen doen. Bij gevoel van ontevredenheid over het bepaalde resultaat, verwijzen we u in eerste instantie naar de behandelend arts. Hij/zij kan de filler eventueel oplossen. Lees verder “Complicaties cosmetisch artsen | Hyaluronidase – fillers verwijderen”
Wanneer je zwanger bent is er veel gaande in je lijf. Hormonen vliegen van links naar rechts en dat heeft ook effect op je huid. Zo kunnen er bijvoorbeeld ontsierende striae ontstaan, maar ook kun je last krijgen van een zwangerschapsmasker. Huidafwijkingen die op zich niet ernstig zijn, maar wel als hinderlijk of storend kunnen worden ervaren. Gelukkig verdwijnen de meeste na de zwangerschap of vallen ze minder op. En mochten er toch sporen achterblijven, dan is daar in veel gevallen wat aan te doen.
Effect zwangerschap – huid
Ben je zwanger of wil je in de toekomst zwanger raken? De volgende veranderingen kun je verwachten als het om je huid gaat:
Rode huid
De doorbloeding van de huid neemt toe gedurende de zwangerschap. Zo kun je bijvoorbeeld rode handpalmen krijgen. Vaak voelen de handen ook wat warmer aan en zijn ze ietwat klam.
Striae
Je huid wordt tijdens de zwangerschap uitgerekt met als resultaat striae, ook wel zwangerschapsstriemen genoemd. Striae komt met name voor op de buik, borsten, heupen en bovenbenen. In het begin is de striae roodblauw van kleur. Later wordt de striae wit, waardoor de striemen minder opvallen.
Zwangerschapsmasker
Tijdens je zwangerschap wordt het pigment geactiveerd. Bij 90% van de zwangere vrouwen kleurt de huid donkerder. Dat betekent automatisch dat je het risico loopt om een zwangerschapsmasker te krijgen. Een zwangerschapsmasker of melasma is een pigmentstoornis waarbij donkerbruine vlekken op de huid ontstaan. Deze donkerbruine vlekken ontstaan meestal in het gezicht en soms ook in de hals. 60% van de vrouwen heeft hier tijdens haar zwangerschap last van.
Haargroei of -uitval
Je kan gedurende je zwangerschap last hebben van overmatige haargroei in het gelaat, maar ook op de rest van je lijf. Je hoofdhaar kan dikker of juist slap en futloos worden.
Spataderen
Onder invloed van zwangerschapshormonen treedt een verwijding van bloedvaten op. Hierdoor kunnen ‘spinnenwebjes’ ontstaan. Ook de bloedvaten in je benen kunnen wijder worden, waardoor je spataderen kunt krijgen. Maar liefst 40% van de vrouwen heeft hier tijdens haar zwangerschap mee te maken.
Behandelingen huid na zwangerschap
Bij pigmentvlekken of een zwangerschapsmasker biedt een peeling vaak uitkomst. Door middel van een peeling wordt de bovenste huidlaag effectief verwijderd. Frisse, nieuwe huidcellen komen onder deze oude huidlaag vandaan. Carboxytherapie, laser en microneedling gaan huidstriemen of striae effectief tegen. Daarnaast raad ik je aan om onze Tretinoine-crème (vitamine A-zuur) te gebruiken bij striae, de enige crème die een goede huidverbetering laat zien.
Botox bijwerkingen komen niet veel voor. Echter, direct na de botoxbehandeling kan er sprake zijn van een klein blauw plekje, wat roodheid of een lichtelijk branderig gevoel. Dit zijn de meest reële bijwerken die na een botoxbehandeling kunnen verschijnen.
In het geval van een botoxbehandeling van het voorhoofd kan er soms een vlak gevoel optreden. Sommige mensen beschrijven dit als een gevoel dat er een strakke band om het hoofd zit of een stukje karton. Anderen ervaren het als een soort hoofdpijn. Het lijkt erop dat de patiënt moet wennen aan het inwerken van de botox.
Zeldzame Botox bijwerkingen
Mocht de botox niet goed worden geïnjecteerd, dan kunnen er zeldzamere bijwerkingen plaatsvinden. De belangrijkste bijwerking van botox is het hangend ooglid. Gelukkig komt deze bijwerking in de praktijk bijna nooit voor omdat we als professionele cosmetisch kliniek veel ervaring hebben opgebouwd. Een andere zeldzame bijwerking van botox is een ‘dokter Spock’, genoemd naar de welbekende Star Wars-figuur met de hoge wenkbrauwen. Een dokter Spock betekent dan ook niets anders dan dat de wenkbrauwen omhoog gaan staan. In Amerika vinden ze dat heel mooi, maar in Nederland wordt dit minder gewaardeerd.
Botox veilig
Een andere bijwerking van botox is dat de wenkbrauwen – in tegenstelling tot de dokter Spock – soms naar beneden gaan staan. De reden hiervoor is dat er dan net iets te veel botox is geplaatst. Het is belangrijk om te beseffen dat botox een veilig middel is, mits het goed wordt toegepast. Houd er bijvoorbeeld altijd rekening mee dat sommige mensen overgevoelig zijn voor (een van de bestanddelen van) Botox. In combinatie met bepaalde medicijnen, zoals antibiotica, kan botox ook bijwerkingen teweegbrengen. Tevens is het belangrijk dat er met echte botox wordt gewerkt want daarvan zijn de bijwerkingen nihil.
Wil je graag weten wat de kosten van botox in het gezicht zijn? Dokter Frodo geeft antwoord: de kosten van een botoxbehandeling zijn afhankelijk van de te behandelen zones en hoe sterk je de Botox wilt. Je kunt de kosten als volgt weergeven:
1 zone light/ normaal: 160 euro/ 220 euro
2 zones light/ normaal: 300 euro/ 350 euro
3 zones light/ normaal: 440 euro/ 480 euro
Maar wat is nu een zone? Een zone is een gebied. Het is de frons, de kraaienpootjes of het
voorhoofd. Wil je dan ook je frons en je kraaienpootjes behandelen, dan houdt dit in dat je 2 zones wilt behandelen. De kosten hiervoor zijn 300 euro of 350 euro. Wil je alleen je fronsrimpel laten behandelen, dan betaal je 160 euro of 220 euro. Afhankelijk van de sterkte die je wenst.
Bij Botox light is de behandeling net wat lichter en natuurlijker, maar zal de Botox ook sneller uitgewerkt zijn.
Kosten botox lippen
Botox wordt niet gebruikt in de lippen, ook niet als het gaat om het behandelen van rimpeltjes boven de bovenlip. Het wordt wel toegepast voor de behandeling van de ‘gummy smile’, de zogenoemde paardenlach. Ook kan het worden gebruikt voor de mondhoekjes die naar beneden worden gebruikt. Dit is eigenlijk een halve zone en kost dan ook 125 euro. Ook kan botox voor overmatig zweten worden ingezet. De kosten hiervan zijn 500 euro.
Meer weten over de kosten van botox? Ga naar de prijslijst van Kliniek Dokter Frodo of bekijk een van de video’s.
Botox is een giftig goedje. De eeuwige jeugd uit een spuitje is op zich al een giftige gedachte, maar Botox blijkt ook nog ‘het meest potente gif’ ter wereld te zijn. Wie zou er nou zo gek zijn om zich hiermee in te laten? En waarom? Op een gegeven moment begint je huid zachtjes te veranderen en de fijne lijntjes rond je ogen zijn al jaren niet meer zo schattig. Je hebt natuurlijk vrouwen bij wie rimpels zó prachtig staan, maar meestal niet bij… jezelf.
Dan ga je op zoek naar mogelijkheden om de tand des tijds wat tegen te werken. Na een mislukte zoektocht naar rimpelverminderende crèmes, rimpelmassages, rimpelvoeding en nog meer. Maar op een gegeven moment ga je toch echt op zoek naar een echte oplossing voor je probleem.
Heel voorzichtig pols je je beste vriendin: “Rimpels zijn juist mooi, toch?”, en ”jij, zou je toch niet laten volspuiten met gif?” Ze wuift jouw rimpels weg als onzin, maar als je dan weer voor de spiegel staat, begint er toch wat aan je te knagen. ‘Stiekem’ surf je internet af voor een Botox-kliniek. De ene website is nog mooier dan de andere en jeugdige vrouwen lachen je toe met kreten als ‘Ik had het tien jaar eerder moeten doen’ of ‘Het doet echt geen pijn en ik zie er jaren jonger uit’ of ‘Deze Botox- aanbieding heeft mijn leven veranderd’.
‘Wow’ denk je. Tien jaar jonger, prikjes die geen pijn doen, Botox je leven veranderen? Dit is te mooi om waar te zijn! Zelfs op de ‘review-sites’ worden dezelfde enthousiaste ervaringen herhaald uit naam van ‘echte mensen’. Tegen beter weten in maak je een afspraak en loop je binnen enkele dagen een kliniek binnen. Nog voordat je je matcha- latte op hebt, valt het kaartenhuis ineen als je arts een pratend masker met lippen blijkt te zijn. Met de stem van je vriendin in je achterhoofd weet je niet hoe snel je weg moet komen daar, weg uit deze malafide wereld.
Misschien had oma ook hier gelijk: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het ook te mooi om waar te zijn. Maar net toen je dacht dat je het achter je had gelaten, blijken juist een aantal vriendinnen stiekem behandeld te zijn. En je had het niet eens opgemerkt. En…. er blijkt ook een keurmerk te zijn (NVCG) die de kwaliteit van cosmetisch artsen waarborgt.
Striae kunnen overal op het lichaam voorkomen. Je kent het wel, kleine streepjes op de huid van enkele centimeters lang en een paar millimeter breed. Wanneer striae net zijn ontstaan, zijn deze streepjes rozig tot rood van kleur. Na enige tijd verdwijnt de roodheid en blijven er witte of zilverkleurige streepjes over. Deze ontsiering van de huid is helaas moeilijk te verwijderen. De onderhuidse littekens kunnen niet worden weggehaald. Toch zijn striae aanzienlijk te verminderen. Voorgoed?
Striae verwijderen
Je kan striae verminderen met behulp van verschillende behandelingen: Laser, carboxytherapie, microneedling of een combinatiebehandeling. Welke behandeling het meest geschikt is, bespreken we tijdens een eerste en gratis consult.
Carboxytherapie verbetert de doorbloeding van de huid waardoor het littekenweefsel plaatsmaakt voor zachter bindweefsel. De huid wordt strakker en de kleur minder fel. Striae valt daardoor minder op. De behandeling moet minimaal vier keer worden herhaald voor het beste resultaat.
Microneedling zorgt ervoor dat er minuscule gaatjes in de huid ontstaan waardoor de huid meer collageen en elastine aanmaakt. Een sterkere en strakke huid is het resultaat.
Met Laser verbeteren we de huid. Deze wordt strakker en het kleurverschil tussen de striae en de normale huid wordt kleiner.
Door de huid nog extra te behandelen met glycolzuur wordt het effect verder versterkt.
Bovenstaande behandelingen kunnen ook worden gecombineerd. In onze kliniek raden wij aan om daarnaast Tretinoinecrème met vitamine A-zuur te gebruiken. Deze crème remt de afbraak van collageen en versterkt het resultaat.
Striae voorkomen
Striae zijn niet altijd te voorkomen. Soms zijn striae erfelijk bepaald of je loopt meer risico, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap of in de puberteit als je lichaam snel groeit. Je kunt striae wel verminderen, bijvoorbeeld door:
je huid regelmatig in te smeren met anti-striaecrèmes die de bestanddelen centalla Asiatica-extract, alpha tocopherol en collagen-elastine hydrolysates bevatten;
de bloedcirculatie van je huid te stimuleren door een koude en warme douche af te wisselen;
de huid te verstevigen met behulp van een panty, bh of buikband.
Botuline toxine, ook wel Botox genoemd, is een stof die ervoor zorgt dat de beweging van een spiertje tijdelijk stopt. Maar hoe doet dit wonderlijke stofje dat? Dit doet botuline toxine door de prikkeloverdracht van de zenuw en de spier tijdelijk te blokkeren. De zenuw komt namelijk aan in een spier. De synaps, het uiteinde van de zenuw, zorgt voor de overdracht van de prikkel van de zenuw in de spier. Doordat botuline toxine dit blokkeert, wordt het stofje acetylcholine niet meer afgegeven, waardoor de spier niet meer kan samentrekken.
Botuline toxine stopt prikkel
Acetylcholine is de ester van azijnzuur en choline. Deze stof is een neurotransmitter en zorgt voor de impulsoverdracht van zenuwcellen naar skeletspiercellen. Botuline toxine is na drie tot vier maanden uitgewerkt. Dit betekent dat de werking van de spier en de zenuw na 4 maanden terugkomt. De zenuw gaat namelijk weer op zoek naar de spier, en daar doet hij dus 3 tot 4 maanden over. Dit wordt ook wel sprouting genoemd.
Q-switched lasers worden vaak gebruikt voor de verwijdering van tattoeages en andere huidproblemen die hoge laser intensiteiten vereisen. De Q-switched laser is de eerste klinisch geteste non-ablatieve laser en recentelijk is er een nieuwe generatie van deze lasers met hogere krachten en gefractioneerde stralen geintroduceerd voor non-ablatieve huidvernieuwing en verjonging.
Fractional lasers veranderen thermisch gezien alleen een klein volume van de huid, dus een complete aantasting van zowel de opperhuid als de huid compartimenten wordt daarmee voorkomen. Als gevolg daarvan is fractional selectieve photothermolysis een “gouden standaard” geworden in non-ablatieve en ablatieve laser behandelingen voor de behandeling van huidproblemen zoals acne littekens, chirurgische, atrofische (kleine littekens vaak voorkomend bij acne en na waterpokken) en pigmentloze littekens, melasma, lentigines (pigment-, zone-, levervlekken), poikiloderma civatte (schade door zon) en dyspigmentatie.
De fractional non-ablatieve techniek gebruikt infrarode lasers. Het doel van een fractional non-ablatieve laser is om een gecontrolleerde huidwond te creëren zonder de bovenliggende opperhuid te beschadigen, zodat alle stadia van wondgenezing en huidvernieuwing onder de biologische bescherming van een intacte opperhuid gebeurt.
Short puls Q-switched 1,064 nm Nd:YAG lasers zijn vaak gebruikt in toepassingen die hogere laser intensiteiten, zoals bijvoorbeeld bij de verwijdering van tattoeages. Het is interessant genoeg de eerste non-ablatieve laser die meer dan een eeuw geleden klinisch getest is voor de behandeling van rhytiden, oftewel rimpels.
Zweten doen we allemaal, maar wanneer het zweten als onaangenaam wordt ervaren en dit gebeurt zonder veel inspanning, dan kan er sprake zijn van overmatig zweten. Het kan hierbij gaan om overmatig transpireren over het gehele lichaam, maar het zweten kan ook beperkt blijven tot de oksels, handen of voeten. Vaak gaat dit gepaard met een onaangename geur.
Oorzaken van overmatig zweten
Zweten is een natuurlijk proces. Door te zweten koelt namelijk je lichaam af. Dit is belangrijk, want op deze manier wordt de lichaamstemperatuur constant gehouden. Bij warm weer of inspanning transpireer je meer. Sommige mensen zweten nauwelijks, anderen juist heel veel. De reden van dit verschil is onbekend. In enkele gevallen kan er sprake zijn van een storing in het natuurlijk evenwicht, waardoor het sturen van een aantal lichaamsprocessen wordt belemmerd, met overmatig zweten (hyperdydrose) als gevolg. Ook bepaalde ziektes en medicijnen kunnen de mate van zweten beïnvloeden.
Tips bij overmatig zweten
Wanneer je last hebt van overmatige transpiratie en hier graag iets aan wilt veranderen, kun je verschillende dingen doen. Zo raad ik je aan je oksels regelmatig te wassen en te ontharen, zodat bacteriën zich niet kunnen nestelen. Mijd daarnaast synthetische kleding en gebruik geen geparfumeerde deodorantsprays. Kies daarentegen liever voor een deodorantroller. Volg daarnaast de volgende 4 tips op:
Was je regelmatig, zonder al te veel zeep te gebruiken. Spoel eventuele zeepresten af en droog jezelf goed af.
Trek iedere dag schone kleding aan.
Draag goed ventilerende of luchtige kleding, zoals katoenen kleren.
Last van zweetvoeten? Loop zo veel mogelijk op blote voeten en draag alleen lederen schoenen.
Botox tegen overmatig transpireren
Heb je al veel geprobeerd, maar blijven de klachten zich voordoen? Willen je zweetvoeten maar niet beter worden, durf je geen handen te geven omdat je klamme handen hebt of moet je steeds je kleding verwisselen omdat je zweetplekken in je oksels hebt? Mogelijk is een behandeling met botox dé oplossing. Door middel van Botox anti-transpiratie worden de zenuwen die het zweten veroorzaken, stopgezet. Hierdoor neemt zowel de zweetproductie als de onaangename geur sterk af. Botox tegen overmatig zweten wordt gebruikt bij zweetvoeten, zweethanden, onder de oksels en in het gezicht. Met een dunne naald wordt de botox ingespoten en vervolgens worden de zenuwen in het te behandelen gebied stilgelegd. De resultaten zijn ongeveer drie tot vier maanden merkbaar. Na deze periode kan de botoxbehandeling worden herhaald.
Video: Botox behandeling tegen overmatig transpireren
Wallen onder je ogen, een doffe huid, rimpels… Wanneer je een vermoeide uitstraling hebt, kan dat enorm lastig zijn. Vooral als je jezelf eigenlijk hartstikke fit voelt! Een vermoeid uiterlijk is bovendien niet altijd het gevolg van te weinig slaap of slechte voeding. Soms zit het gewoon in je genen. Gelukkig kun je er wat aan doen.
1. Bestrijd je wallen met een cosmetische behandeling
Hyaluronzuurfillers, carboxytherapie, een Eye-regenbehandeling, laser huidverstrakking of ooglidcorrectie? Er zijn meerdere behandelingen mogelijk om van je wallen of donkere kringen onder je ogen af te komen. Tijdens ons wallenspreekuur krijg je meer informatie over de behandelingen en kunnen we je een persoonlijk behandeladvies geven.
2. Reken af met rimpels met behulp van botox en laser
Een botoxinjectie zorgt ervoor dat de prikkels die zenuwen naar spieren sturen verminderen. De spierkracht neemt hierdoor af zodat de huid ontspant en rimpels en fijne lijntjes in je gezicht minder zichtbaar worden. Met een laserbehandeling maak je de huid minder dof en kan je onregelmatigheden zoals vaatjes en pigmentvlekken verwijderen.
3. Herstel het volume van je huid met een liquid facelift
Omdat een chirurgische facelift een ingrijpende behandeling kan zijn, is een liquid facelift een beter alternatief. Hierbij hoeft niet gesneden te worden. Met behulp van onder meer fillers wordt het volume van je huid herstelt.
In onze kliniek, voorloper op het gebied van Liquid facelifts, stellen we een behandelplan op maat voor je op.
We gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies. U kunt echter de Cookie-instellingen bezoeken om een gecontroleerde toestemming te geven en door vervolgens op "Akkoord en doorgaan" te klikken. Lees hier onze privacy- en cookieverklaring.
Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. We gebruiken functionele cookies om het gedrag van websitebezoekers na te gaan en de website aan de hand van deze gegevens te verbeteren. Daarnaast plaatsen derden marketing cookies om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Met het plaatsen van marketing cookies worden persoonsgegevens verwerkt. U geeft toestemming voor deze verwerking wanneer u op "Alles accepteren" klikt. Wilt u niet alle cookies accepteren? Dan kunt u dit op ieder moment aanpassen in de cookie instellingen onderaan de pagina. Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.
Noodzakelijke cookies zijn absoluut noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze cookies zorgen anoniem voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website.
Cookie
Looptijd
Omschrijving
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
Deze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookies worden gebruikt om de gebruikerstoestemming voor de cookies in de categorie "Noodzakelijk" op te slaan.
viewed_cookie_policy
11 months
De cookie wordt ingesteld door de GDPR Cookie Consent-plug-in en wordt gebruikt om op te slaan of de gebruiker al dan niet toestemming heeft gegeven voor het gebruik van cookies. Het slaat geen persoonlijke gegevens op.
Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken. Deze cookies zijn nodig om ervoor te zorgen dat jij een optimale gebruikerservaring hebt. Het is 100% anonieme informatie en dus niet te herleiden naar jou. Volgens de GDPR-wetgeving hoeft er geen toestemming gevraagd te worden om functionele cookies te gebruiken.
Cookie
Looptijd
Omschrijving
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
De cookie wordt ingesteld door GDPR-cookietoestemming om de gebruikerstoestemming voor de cookies in de categorie "Functioneel" vast te leggen.
Prestatiecookies worden gebruikt om de belangrijkste prestatie-indexen van de website te begrijpen en te analyseren, wat helpt bij het leveren van een betere gebruikerservaring voor de bezoekers.
Cookie
Looptijd
Omschrijving
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
Deze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookie wordt gebruikt om de gebruikerstoestemming voor de cookies in de categorie "Prestaties" op te slaan.
Analytische cookies worden gebruikt om informatie te verzamelen over hoe websitebezoekers onze website gebruiken en beleven. Deze informatie stelt ons in staat om de website te optimaliseren, de werking ervan te controleren en gebruikerservaring te verbeteren. Het is 100% anonieme informatie en dus niet te herleiden naar jou. Volgens de GDPR-wetgeving hoeft er geen toestemming gevraagd te worden om analytische cookies te gebruiken.
Cookie
Looptijd
Omschrijving
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
Deze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookie wordt gebruikt om de gebruikerstoestemming voor de cookies in de categorie "Analytics" op te slaan.
Marketing cookies worden gebruikt om een bezoeker te kunnen volgen op het internet. Wanneer je hiervoor toestemming hebt gegeven plaatsen wij zogeheten tracking cookies om persoonsgerichte aanbiedingen en kortingsacties te kunnen presenteren via verschillende online kanalen.
Andere niet-gecategoriseerde cookies zijn cookies die worden geanalyseerd en die nog niet in een categorie zijn ingedeeld
Cookie
Looptijd
Omschrijving
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
Deze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookie wordt gebruikt om de toestemming van de gebruiker voor de cookies in de categorie "Overig" op te slaan.