phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: november 2015

Nadelen botox

28 november 2015

Wat zijn de nadelen of bijwerkingen van botox?

Voordat je een behandeling ondergaat is het natuurlijk altijd goed om je in te lichten over de mogelijke bijwerkingen en gevaren van botox. Gelukkig kent botox niet zoveel bijwerkingen en vinden deze vrijwel altijd direct plaats na de behandeling. Rond de plek van de injectie kan er een klein blauw plekje of wat roodheid ontstaan al dan niet gepaard gaande met een wat branderig gevoel.

Er zijn geen botox bijwerkingen bekend op lange termijn. Dit geldt voor alle verschillende injectie plaatsen zoals de fronsrimpel, het voorhoofd, de kraaienpootjes, de ogen, oksels bijvoorbeeld.

Na een botox behandeling van het voorhoofd kan de behandelde plaats soms wat vlak aanvoelen wat dan als hoofdpijn beschreven wordt. Dit is het inwerken van de botox en hier moet je even aan wennen, dit gevoel duurt maximaal een aantal dagen.

Er zijn natuurlijk ook ernstigere bijwerkingen denkbaar waarvan een hangend ooglid de meest bekende is. Dit is een bijwerking die voorkomt uit een verkeerde behandeltechniek. Door de jaren lange ervaring die wij hebben opgedaan in onze kliniek zien wij dit gelukkig nooit. Het zelfde geldt voor de zogenoemde dr. Spock bijwerking genoemd naar de wenkbrauwen van de gelijknamige figuur uit de film Star Trek. Hierbij staan de wenkbrauwen heel erg omhoog, dit wordt in Amerika vaak bewust gedaan terwijl dit iets is wat in Nederland minder wordt gewaardeerd.

Dan is het ook nog denkbaar dat er iets fout kan gaan met de dosering van de botox. Wanneer er teveel botox in het voorhoofd wordt geplaatst dan komt de wenkbrauw juist naar beneden in plaats van een beetje omhoog. Door niet teveel botox te gebruiken tijdens de eerste behandeling maar eventueel later bij te behandelen kan dit makkelijk worden voorkomen. Het is belangrijk te beseffen dat botox een zeer veilig, goed getest, middel is mits het goed toegepast wordt.

Geplaatst in Blogs over Botox, ComplicatiesGetagd , , , , Leave a Comment on Nadelen botox

Infographic over de oorzaak van wallen onder ogen

10 november 2015

In deze infographic zie je een overzicht van de oorzaken voor wallen en kringen onder de ogen. Leefgewoontes zijn een belangrijke oorzaak, maar er kan ook een genetische grondslag zijn voor wallen en/of kringen onder de ogen.

Wat kun je zelf tegen wallen doen?

Een ijzertekort leidt ertoe dat je huid bleker wordt. Hierdoor vallen donkere kringen meer op. Vitamine C, K, B6 en B12 en Kalium zijn belangrijke vitaminen voor een frisser gezicht. Deze vitamines en mineralen zitten in groenten en fruit. Vitamine B en ijzer zitten in dierlijke producten. Een dikker kussen, maar ook een gezichtsmassage, zorgt er bovendien voor dat vocht wordt afgevoerd. Ook draagt een goede camouflage bij aan het minder op laten vallen van je wallen.

Dat te veel zon slecht is voor de huid, weet inmiddels iedereen. Maar niet iedereen weet dat het ook tot wallen kan leiden. Je wallen vallen weliswaar minder op als je bruin bent, op lange termijn zorgt zon ervoor dat je huid sneller veroudert. Wallen worden daardoor veel eerder zichtbaar. Zorg er bovendien voor dat je cosmetica- en huidverzorgingsproducten gebruikt die bij jouw huidtype passen. Verwijder daarnaast make-up voordat je gaat slapen. Make-up en make-upresten kunnen namelijk de huid tijdens het slapen irriteren, waardoor je ’s ochtends opstaat met opgezwollen ogen.

Voorgoed wallen verwijderen

Wanneer je voorgoed van je wallen af wilt kun je kiezen voor een behandeling met fillers, carboxytherapie (met of zonder PRP), de Angel lift of, wanneer nodig, een ooglidcorrectie bij een esthetisch chirurg. Fillers vullen het volumetekort op die de oorzaak kan zijn van de donkere kring. Ook kan carboxytherapie donkere cirkels rond de ogen verhelpen. Door middel van geïnjecteerde kooldioxide wordt de huid helderder en strakker gemaakt. Bovendien wordt het vet verminderd. De Angel lift is een combinatiebehandeling waarbij zonder te snijden jouw huid verjongd, versterkt en gehydrateerd wordt. In het ergste geval kan ook een ooglidcorrectie plaatsvinden waarbij overtollig vet of vel verwijderd wordt.

Tijdens het wallenspreekuur van Kliniek Dokter Frodo kun je je laten adviseren over de mogelijkheden die voor jou geschikt zijn.

Geplaatst in Onder de ogenLeave a Comment on Infographic over de oorzaak van wallen onder ogen