phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: september 2015

Een cosmetische kliniek kiezen? hier moet je op letten

24 september 2015

Wanneer je kiest voor een cosmetische behandeling bij een kliniek wil je er zeker van zijn dat de behandeling, zoals een botox- of fillerbehandeling, professioneel en nauwkeurig wordt uitgevoerd. Een goede eerste indruk van een kliniek is dan ook belangrijk. Daarnaast moet er een gevoel van vertrouwen zijn. Je huisarts kan je soms adviseren over de beste Botox kliniek en helpen bij het maken van de juiste keuze. Ook kun je zelf onderzoek doen naar cosmetische klinieken en nagaan of zij bijvoorbeeld aan keurmerken voldoen.

Wat is de beste Botox kliniek?

Een professionele cosmetische kliniek kenmerkt zich door het geven van goede voorlichting over de behandeling die je ondergaat. En uiteraard voert zo’n kliniek de behandeling veilig en zorgvuldig uit. Kwaliteit staat voorop. Maar hoe weet je dat? Professionele cosmetische klinieken herken je ten eerste aan hun keurmerk. Zo is Kliniek Dokter Frodo aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, de NVCG. Deze vereniging waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen die uitgevoerd worden door hun leden. Zo kunnen leden bijscholingen volgen, worden er kwaliteitseisen voor ze opgesteld, is er een klachtencommissie en worden complicaties altijd geregistreerd.

Een cosmetische kliniek waarborgt je veiligheid

Wordt de kliniek waar je behandeld wilt worden op veiligheid gecontroleerd? Check dit en kies alleen voor een cosmetische kliniek die wordt gecontroleerd door de Inspectie voor Volksgezondheid (IVG). Kliniek Dokter Frodo wordt ook in de gaten gehouden door deze inspectie. Wij laten niets aan het toeval over en er staat altijd een gediplomeerd team voor je klaar. Zij houden de risico’s van een cosmetische behandeling zo laag mogelijk. Wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van stoffen die schadelijk zijn voor de huid? Bij Kliniek Dokter Frodo zijn we voorstander van natuurlijke producten en daarom passen we bij fillerbehandelingen altijd tijdelijke fillers toe, zoals fillers met hyaluronzuur. Deze fillers zijn gemaakt van een lichaamseigen stof en daardoor oplosbaar. De kans op complicaties is hierdoor zeer klein.

Het kiezen van een cosmetische kliniek

Ga zorgvuldig te werk als je kiest voor een cosmetische kliniek. Deze korte checklist kan daar handig bij zijn:
– Vraag altijd om goede voorlichting;
– Check of de kliniek is aangesloten bij de NVCG;
– Vraag naar uitleg over de behandeling die je wilt ondergaan;
– Vraag met welke stoffen de kliniek werkt, tijdelijke of permanente fillers bijvoorbeeld;
– Maak kennis met de cosmetische artsen;
– Ga na of de kliniek samenwerkt met gerenommeerde specialisten en/of vakverenigingen.

Meer weten over de kwaliteit van Kliniek Dokter Frodo? Lees er meer over of neem contact met ons op voor een gratis consult.

Geplaatst in Blogs over BotoxLeave a Comment on Een cosmetische kliniek kiezen? hier moet je op letten

5 Voordelen van een toner

10 september 2015

Wanneer je last hebt van een vette huid of acne ben je misschien geneigd om met make-up oneffenheden te verbloemen. Het gebruik van een verzorgende toner om vet en vuil van de gezichtshuid te verwijderen, is echter een betere remedie. Hiermee pak je het probleem bij de kern aan. Een toner biedt de huid verzorging en voorkomt huidproblemen. De volgende vijf voordelen kenmerken een toner.

1. Een toner herstelt de pH-waarde van de huid

Door het gebruik van zeepproducten, luchtvervuiling en stress stijgt de pH-waarde, oftewel de zuurgraad, van je huid. De pH-waarde weert de huid tegen schadelijke micro-organismen. Hierdoor blijft de huid beschermt tegen allergieën, infecties en uitdroging. Een toner helpt de pH-waarde van de huid weer te herstellen naar zijn eigen waarde.\

2. Een toner sluit je poriën

Grote poriën geven soms een onaangenaam gezicht. Bovendien kunnen deze snel verstopt raken met talg. Door het aanbrengen van een toner op de huid sluiten de poriën en voelt de huid gladder aan.

3. Een toner beschermt tegen vrije radicalen

Een toner bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat de huid wordt beschermd tegen vrije radicalen. Deze worden onder andere veroorzaakt door uv-licht, roken, stress, luchtvervuiling en meer. Huidveroudering door een verlies van collageen en elasticiteit en pigmentvlekken of een vale huid zijn hiervan het gevolg.

4. Een toner voorkomt ingegroeide gezichtsharen

Ook bij het voorkomen van ingegroeide gezichtsharen is een toner effectief. Het maakt de huid glad en kalmeert een gevoelige huid.

5. Een toner zuivert de huid

Ten slotte zuivert een toner de huid en zorgt dat deze fris, schoon en zacht wordt. Hierna kan de huid gevoed worden met een verzorgende crème.

Geplaatst in Anti ageing, De huidLeave a Comment on 5 Voordelen van een toner

Herstel schoonheid in het gezicht met injectables en optische illusie

10 september 2015

Optische illusie is een belangrijk onderdeel van het balanseren van schoonheid in een gezicht. Een mooi voorbeeld hiervan is de filler behandeling: liquid facelift of de V-lift. In deze presentatie ga ik dieper in op het balanseren van het onderste gedeelte van het gezicht dmv een kinvergroting of de masseter reductie.

Herstel schoonheid in het gezicht dmv injectables en optische illusie from Dokter Frodo Gaymans

Geplaatst in Blogs over liquid facelift, LippenLeave a Comment on Herstel schoonheid in het gezicht met injectables en optische illusie

Het verschil tussen uv-A en uv-B

10 september 2015

Wist je dat zonlicht voor 95% bestaat uit uv-A-straling en voor 5% uit uv-B-straling? Deze twee soorten straling verschillen veel van elkaar en ook het effect op je huid is in beide gevallen anders. Eén ding is zeker, te veel blootstelling aan deze stralingen is schadelijk voor de huid. Om je huid optimaal te beschermen tegen de schadelijke effecten van de straling geven wij klanten in onze kliniek de volgende adviezen.

Bescherm je huid tegen uv-A én uv-B

Let erop dat je een zonnebrandcrème kiest met zowel uv-A- als uv-B-beschermingsfactor. Uv-A kan je diepere huidlagen beschadigen en uv-B kan je opperhuid verbranden en ervoor zorgen dat je bruin wordt. Het is niet voor niets dat uv-A staat voor ‘Aging’ en uv-B voor ‘Burning’. Uv-A-straling is in feite schadelijker, omdat je huid door deze straling verrimpelt, de afweer van het gehele lichaam wordt onderdrukt en je huid veroudert sneller. Let op: uv-A-straling is altijd aanwezig en wordt niet tegengehouden door schaduw, glas of wolken. Uv-B-straling is daarentegen vooral aanwezig in de lente en in de zomer.

Zonnebrandcrème met chemisch of fysisch filter?

Zonnebrandcrèmes kunnen chemische en/of fysische filters bevatten. Chemische filters, zoals oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone, worden door de huid opgenomen. Het duurt dan ook even voordat ze bescherming bieden. Bovendien liggen chemische filters steeds meer onder vuur. Ze zouden de hormoonhuishouding kunnen ontregelen, dieperliggende huidlagen beschadigen en milieuonvriendelijk zijn. Kies voor optimale bescherming tegen zowel uv-A- als uv-B-straling dan ook voor fysische filters. Deze blijven op de huid liggen en weerkaatsen de uv-straling. Fysische filters zijn bovendien effectiever en veiliger in gebruik.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Het verschil tussen uv-A en uv-B