phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: februari 2014

Gezond eten is de clou! deel 2

10 februari 2014

In mijn eerdere blog heb ik al een aantal voedingsmiddelen met anti-aging effect beschreven. Ook pure chocola, spinazie en cranberrysap hebben dit effect. De top 5 van goede voornemens is elk jaar hetzelfde: afvallen. Je minder druk maken. Meer sporten. Zuiniger leven. Voor je zelf opkomen. Ook een mooi voornemen is: dit jaar word ik jonger in plaats van ouder. Hieronder een aantal nieuwe tips over bepaalde voedingsmiddelen die zeer nuttig kunnen zijn bij het vertragen of voorkomen van het verouderen van je lichaam en dus kunnen bijdragen aan een mooi voornemen: Hoe word ik jonger in plaats van ouder.

Pure chocola

Veel mensen die zich zorgen maken over ouder worden, zijn bang voor rimpels en andere huidbeschadiging door de zon. De heerlijke snoeperij pure chocolade kan, mits je er natuurlijk niet te veel van eet, helpen je huid te beschermen tegen zonbeschadigingen! Pure chocolade is rijk aan antioxidanten een krachtig middel om je huid te helpen vocht vast te houden doordat het zorgt voor een snellere bloedsomloop. Melkchocolade doet dat niet, dus als je wilt profiteren van de voordelen, eet chocolade zo puur mogelijk.

Spinazie

Er is een heel goede reden dat ouders altijd willen dat hun kinderen spinazie eten. Deze bladgroente staat bol van de omega-3 vetzuren die hersengezondheid stimuleren! Daarnaast heeft ze anti-aging vitaminen en antioxidanten die het lichaam tegen kanker helpen beschermen. In 200 gram spinazie zit ook twee keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine K, die het lichaam helpt de botten gezond te houden.
(Lees ook onze vorige blog over spinazie).

Cranberrysap

Mensen kennen meestal het nut van cranberrysap bij blaasproblemen. Maar deze drank is ook goed om je tanden wit te houden en überhaupt tandbederf te voorkomen. Als je cranberrysap als gezondheidsdrankje drinkt, neem dan 100% sap. Gemixt cranberrysap is erg lekker, maar zit vol suiker en heeft geen voordelen voor de gezondheid.

Lees volgende week het derde en laatste deel over voedingsmiddelen met anti-aging effect.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Gezond eten is de clou! deel 2

Ouder worden en toch jong blijven? gezond eten is de clou!

6 februari 2014

Steeds meer mensen die goed op hun gezondheid letten, zien verantwoord eten als een vorm van preventieve geneeskunde. Onderzoek naar bepaalde voedingsmiddelen toont namelijk aan dat diverse soorten groenten, fruit, proteïnen en kruiden zeer nuttig kunnen zijn bij het vertragen of voorkomen van het verouderen van je lichaam. Bijna alle etenswaren met anti-aging effect zijn overal verkrijgbaar en kun je heel gemakkelijk en smakelijk in je dagelijkse maaltijd verwerken. Komende weken zal ik je op weg helpen met een aantal tips van bepaalde voedingsmiddelen die dit anti-aging effect hebben.

Vis

Mensen die vaak vis eten, plukken de vruchten van een overvloed aan anti-aging effecten op hun gezondheid! Visolie helpt voor een gezonde hersenactiviteit, tegen hart- en vaatziekten en verlaagt zelfs de bloeddruk. Mensen die last hebben van ontstekingen of die willen voorkomen, kunnen vis eten om te profiteren van de omega-3 vetzuren uit de proteïnen. Twee keer per week vis eten zou er ook voor zorgen dat je langer leeft.

Bosbessen

Alle bessen helpen tegen veroudering omdat ze zoveel antioxidanten bevatten, maar bosbessen zijn de nuttigste anti-aging voedingsmiddelen in deze categorie. In donkere bessen zitten namelijk de meeste antioxidanten. Onderzoek lijkt er zelfs op te wijzen dat bosbessen neurologische achteruitgang en die van je geheugen zouden kunnen tegengaan, en de lichamelijke effecten daarvan misschien zelfs terugdraaien! Bosbessen eten zou ook de groei van kankercellen vertragen.

Wortelen

Als je gezond en dik haar wilt houden wanneer je ouder wordt, eet veel wortels! Ze zitten vol vitamine A, wat essentieel is voor een gezonde hoofdhuid en vol haar. Het betacaroteen in wortels maakt ze ook goed voor je ogen.

Lees volgende week nog meer over voedingsmiddelen met anti-aging effect.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Ouder worden en toch jong blijven? gezond eten is de clou!