phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: juli 2014

3D Facial sculpting voor een natuurlijk, huidverjongend resultaat

23 juli 2014

Huidveroudering, je ontkomt er niet aan. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een gezichtsbehandeling die huidveroudering tegengaat. Een behandeling waardoor rimpels verdwijnen en het huidvolume een boost krijgt. Een multidimensionale gezichtsbehandeling, ook wel 3D Facial Sculpting genoemd, zorgt ervoor dat zowel de opperhuid als de onderliggende huidlagen worden aangepakt. Het injecteren van fillers is een voorbeeld van een multidimensionale behandeling. Door een filler in te spuiten, kan het huidvolume worden hersteld. Zo wordt een jonger uitziend gelaat gecreëerd. Bovendien pakt 3D Facial Sculpting niet alleen volumeverlies aan, ook kunnen asymmetrische gezichtsverhoudingen ermee worden hersteld.

Fillers door de jaren heen

De eerste fillers bestonden uit vettransplantaties van andere delen van het lichaam. In de jaren ’70 en ’80 focuste men zich op het herstellen van het huideigen collageen met calcium hydroxyapatite en poly-L-lactic acid. Deze fillers werden op een tweedimensionale wijze toegepast; alleen fijne lijntjes werden ermee opgevuld. De behandeling vond dus voornamelijk aan de oppervlakte plaats. Echter, voor een jeugdige uitstraling is het belangrijk dat niet alleen de opperhuid wordt behandeld, ook volumeverlies en de gelaatscontouren moeten worden aangepakt. Daarom wordt sinds enige tijd met een driedimensionale gezichtsbehandeling het hele gezicht behandeld en in balans gebracht. Er wordt naar het totaal gekeken in plaats van gedeelten. Het eindresultaat? Een natuurlijk, jonger uitziend gezicht.

3D Facial Sculpting verbetert gelaatstrekken

Met 3D Facial Sculpting wordt naar het gehele gelaat gekeken. Wanneer iemand jong is, kunnen nog afzonderlijke gedeelten van het gezicht worden behandeld. Een driedimensionale benadering is dan niet altijd nodig. Alleen de ‘mindere’ punten van het gezicht kunnen afzonderlijk worden aangepakt. Vanaf een bepaalde leeftijd zal echter een behandeling van het gehele gezicht een natuurlijker resultaat bieden. 3D Sculpting zorgt ervoor dat vet en bot dat in de loop van de jaren is verdwenen of verzwakt, wordt hersteld en gezichtslijnen en contouren verbeteren. Zelfs mensen met een van nature zwakke botstructuur kunnen hiermee worden geholpen. Ook wanneer iemand overhangende bovenoogleden heeft, veroorzaakt door volumeverlies elders in het gezicht, kan 3D Sculpting uitkomst bieden. Door het volume te herstellen kan het ooglid weer in de juiste positie terecht komen. Waar vroeger sneller werd overgegaan op cosmetische chirurgie wordt tegenwoordig niet voor niets steeds vaker gekozen voor 3D Facial Sculpting.

Mannen en vrouwen hebben baat bij 3D Facial Sculpting

Omdat schedels van mannen en vrouwen verschillen, heeft dit effect op de positie van zacht weefsel en het volumeverlies dat in de loop der jaren ontstaat. 3D Facial Sculpting kan dit volumeverlies herstellen. 3D Sculpting kan bovendien worden toegepast wanneer een vrouw bijvoorbeeld sterke mannelijke gelaatstrekken heeft. Fillers zorgen ervoor dat gelaatstrekken worden verzacht en bijvoorbeeld de jukbeenderen ’ronder’ worden. Een mannelijk gezicht is vaak hoekiger dan dat van een vrouw, ook deze mannelijke gelaatstrekken kunnen worden benadrukt met fillers. Denk aan het accentueren van de kaaklijn. Fillers kunnen daarnaast gebruikt worden in combinatie met botox, bijvoorbeeld om fijne lijntjes rondom de ogen te herstellen. De filler zorgt vervolgens voor herstel van volumeverlies. Fillers, bijvoorbeeld Restylane en Juvéderm, worden geïnjecteerd op stabiele plekken in het gezicht, rekening houdend met de anatomie, voor een langdurig effect. Voordat de filler wordt ingespoten wordt gekeken hoe het gezicht is opgebouwd en waar zich adertjes bevinden. Zo worden risico’s tot een minimum beperkt. Vaak is overigens al een kleine hoeveelheid hyaluronzuur voldoende voor een huidverbeterend resultaat, zoals het benadrukken van de kaaklijn of het realiseren van een frisse, onvermoeide blik.

Meer informatie over 3D Facial Sculpting?

Op zoek naar een huidverbeterende gezichtsbehandeling met langdurig resultaat? Bij Kliniek Dokter Frodo kunt u, nu ook op zaterdag, terecht voor 3D Facial Sculpting. Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.

Rimpels en fijne lijntjes zijn voorgoed verleden tijd met een behandeling met botox van Kliniek Dokter Frodo.

Neem contact op met de kliniek voor huidverbeterende behandelingen in Amsterdam.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over Botox, Blogs over liquid faceliftGetagd , Leave a Comment on 3D Facial sculpting voor een natuurlijk, huidverjongend resultaat