phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: september 2012

Geneeskrachtige kruiden uit je eigen keuken

24 september 2012

Het zal je verbazen dat bepaalde kruiden, die je regelmatig in je eigen keuken gebruikt om je eten te spicen, ook bijzondere helende kwaliteiten hebben.

Kruiden zijn een belangrijk onderdeel geweest van iedere cultuur en verschillende medische tradities, variërend van het behandelen van verkoudheid tot obstipatie tot depressie. Hieronder de top vier kruiden van de traditionele Chinese geneeskunde die ieder Nederlands huishouden hopelijk in de kast heeft staan:

1) Rozemarijn: Pep je alertheid op!

Rozemarijn wordt al vele duizenden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Rozemarijn bevat onder andere volatile olie, die de hersenactiviteit stimuleren en de alertheid van je hersenen verhoogd. Dus pep je energie op met rozemarijn! Nog meer voordelen? Rozemarijn helpt ook bij je spijsvertering en geeft je imuumsysteem een boost.

 2) Mint: Goed verteren

Pepermunt, spearmint en andere mint-achtige planten worden gezien als een van de meest veelzijdige kruiden in de traditionele Chinese geneeskunde. Pepermunt ontspant de ingewanden, verzacht darm-spasmes, maakt de maag rustig en geeft verlichting bij gasvorming. Tevens is pepermunt erg rijk aan anti-oxidanten, welke onder andere zorgen voor een goed gezichtsvermogen en een schone lever. Ook helpen ze schadelijke stoffen uit je lichaam te verwijderen.
Tip: doe pepermunt in je thee, en drink het een half uur na je maaltijd op voor een onbezorgde spijsvertering.

3) Salie: Houd je brein jong!

Salie voorkomt het verlies van mentale functies bij het ouder worden. Van salie is bekend dat het zuurstof in de hersencortex doet toenemen en dat het het concentratieniveau verhoogd. Heerlijk in stoofschotels, dus ideaal voor de tijd van het jaar.

4) Peterselie: beschermt je gezichtsvermogen

Peterselie verheldert de ogen. Peterselie zit bomvol luteoline. Er is bewijs dat het de ogen helpt beschermen tegen UV straling en tegen glycatie, een proces waarbij glucosemoleculen aan proteinen binden, waarbij de retina beschadigd kan worden.

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Geneeskrachtige kruiden uit je eigen keuken

krijg meer energie!

17 september 2012

Zelf ben ik een verfend koffie-liefhebber.
Mooi dat er is bewezen dat koffie zo veel gezondheids-voordelen heeft, ondanks het nadeel dat koffie een diureticum is.(Diureticum: zorgt voor verhoogde productie van urine).

Waarom heeft koffie drinken zo veel voordelen?

De smaak is heerlijk, en je krijgt een geweldige caffeine-kickstart.

De realiteit is dat zolang je geen last hebt van de bijwerkingen van caffeine (en je gooit geen hele berg suiker in), er niks mis is met het genieten van een paar kopjes per dag.

Het kan echter geen kwaad om ook eens na te denken over alle andere manieren waarop je je energielevel kan verhogen – en daarmee je humeur verbetert, je productiviteit verhoogt en je gezondheid verbetert.

Hieronder een paar van mijn favoriete energie-boosters:

Groene thee

Ik ben dol op de smaak en in groene thee zitten veel ziekte bestrijdende antioxidanten die ontzettend veel gezondheidsvoordelen leveren. Als je houdt van een zoet drankje, laat dan de suiker staan en probeer natuurlijke ingredienten toe te voegen zoals agave nectar of stevia.

Noten

Ik grijp altijd een handje met walnoten of amandelen wanneer ik honger heb. De eiwitten en gezonde vetten geven mij een verzadigd gevoel en zorgen ervoor dat ik de hele dag genoeg energie heb.

Yoga

Je krijgt energie van elke vorm van sport of beweging. Dus waarom loop je niet even een blokje om wanneer je je zo slap als een dweil voelt? Ik houd ervan om mijn dag te beginnen met een paar yoga oefeningen om mijn spieren en geest wakker te maken. (Zonnegroet)

Slapen

Het is heerlijk om een dutje te doen (en als je geen baas hebt, kinderen of andere afleidingen kan het soms nog ook).
Probeer op zijn minst 7,5 tot 8 uur per nacht te  slapen!
De sleutel om dat voor elkaar te krijgen is:

  • zorg voor een koele temperatuur in de slaapkamer,
  • zorg voor gedimd licht een half uur voordat je gaat slapen, en
  • zorg ervoor dat er nooit laptops, mobiele telefoons en tv’s in de slaapkamer aanwezig zijn!

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on krijg meer energie!

Botox voor mannen: brotox!

10 september 2012

Vrouwen zijn al jaren ‘hooked aan Botox’.

Nu de wetenschappelijke kennis toeneemt beginnen mannen nu ook Botox.

Mannen doen niet meer onder voor de vrouwen. Producten en behandelingen worden specifiek ontwikkeld voor mannen,  zoals moisturizers, lip producten en oogcremes. Ook Botox en fillers worden steeds populairder bij mannen.

Bij ons in de kliniek zijn ongeveer 20% van de klanten man.

Er zijn steeds meer mannen die hun voorhoofdlijntjes en fronsrimpels laten behandelen. Ook de Botox Dry behandeling (tegen overmatige transpiratie) blijkt de ideale oplossing te zijn voor de moderne man.

Botoxweetjes

  • 1 op de 5 mensen die botox gebruiken, zijn mannen.
  • In Amerika gebruiken 12.000 jongeren tussen de 13 en de 19 jaar botox.
  • Dat je 2 tot 3x per jaar botox kan gebruiken zonder dat iemand het door heeft. Ze zullen denken dat jij er fris uit ziet.
  • Je botox ook voor andere dingen kan gebruiken zoals voor je oksels bij overmatig zweet of wanneer een persoon last heeft van spastische spieren.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over BotoxLeave a Comment on Botox voor mannen: brotox!

Jeukende huid? botox is de oplossing!

3 september 2012

Is Botox een ‘wondermiddel’.
Door de jaren heen is gebleken dat Botox meer ‘verbetert’ dan alleen uiterlijk. Botox werkt tegen rimpels, zweten, incontinentie, spierspasmen, migraine,  hoofdpijn en nu ook  tegen jeuk.

Recentelijk is gebleken dat Botox een effectieve behandeling kan zijn voor huidcondities waarbij je last hebt van jeuk, zoals exceem.

Onderzoekers aan de Edinburgh University ontdekten dramatisch vermindering van symptomen, nadat ze patienten behandeld hadden met Botox op de jeukende plekken.

Bij dit onderzoek werd er bijvoorbeeld een vrouw behandeld die al 12 jaar leed aan jeuk op haar armen en torso. Na behandeling waren haar symptomen nagenoeg verdwenen.

Een ander voorbeeld is een vrouw van 55 jaar, die als 6 jaar last had van een extreem jeukend voorhoofd. De behandeling met Botox-injecties was hier wederom een succes!

Betekent dit dat Botox altijd werkt tegen jeuk?

Nee, maar het lijkt er wel op dat het een goede oplossing kan zijn voor patienten die slecht reageren op huidige behandelingen.

Er loopt op dit moment een groot onderzoek naar de behandeling van eczeem en psoriasis met carboxytherapie. Ondanks dat het onderzoek nog niet geheel is afgerond, zijn de resultaten tot nu toe veelbelovend.

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Jeukende huid? botox is de oplossing!