phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: mei 2013

Zo maak je de perfecte groene smoothie

30 mei 2013

Door dagelijks je dag te beginnen met een ‘groene smoothie’ voel je je niet alleen fitter, gezonder en energieker, ook je huid wordt mooier. 

Groene bladgroenten zijn een belangrijke bron van eiwit, vitaminen, vezels, antioxidanten en mineralen. Ze bevatten stoffen die in geen enkele andere groentesoort te vinden zijn. Groene bladgroenten helpen bovendien ‘verzuring’ van het lichaam tegen te gaan. Dat betekent dat ze stoffen bevatten die je lichaam zuiveren van gifstoffen die kunnen ophopen door luchtvervuiling en bewerkt voedsel.

– Vul je blender met 1/3 verse, gewassen, liefst biologische spinazie, ⅓ wortels en ⅓ selderij.

– Voeg eventueel een uitgeperste citroen toe om de smoothie zoeter te maken.

Doe je best om zoveel mogelijk verschillende soorten groene bladgroente te pakken te krijgen. Door te rouleren weet je zeker dat je echt profiteert van het beste dat de natuur je te bieden heeft. Denk aan spinazie, sla, boerenkool, munt, basicilum, snijbiet, peterselie, selderij.

Biologische groenten worden niet bespoten, zij groeien op in een gezondere grond vol met belangrijke mineralen en bouwstoffen. Om deze reden bevatten biologische groenten daadwerkelijk meer voedingsstoffen.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Zo maak je de perfecte groene smoothie

Tien redenen om zomerse fruitshakes te drinken

30 mei 2013

Het is dé tijd voor gezonde shakes, gemaakt van zomerfruit als bosbessen, rode druiven, aardbeien, frambozen of bramen. Zomerfruit is nu volop te koop en in deze tijd van het jaar het allerlekkerst.

Tien redenen om zomerse fruitshakes te drinken en een mooiere versie van jezelf te worden:

1. Zomerfruit heeft een natuurlijke anti-aging werking. Het zit namelijk boordevol vitamine C. Vitamine C helpt bij de aanmaak van collageen (collageen houdt je huid elastisch). Ook is vitamine C enorm goed voor je weerstand.

2. Zomerfruit, en dan vooral (bos)bessen en pruimen, bevatten veel antioxidanten. Deze helpen je huid te beschermen tegen zonlicht en beschermen je huid tegen veroudering. Ook verwijderen antioxidanten schadelijke stoffen uit je lichaam.

3. De suikers in fruit zorgen voor energie, maar leveren nauwelijks calorieën op.

4. Zomerfruit, vooral kersen, bevatten veel kalium, dit houdt je bloeddruk onder controle.

5. Zomerfruit ondersteunt een goede darmwerking. Vooral frambozen en bramen bevatten veel vezels. Vezels zorgen ervoor dat je sneller en langer verzadigd bent. Daarnaast zorgen vezels voor een goede darmwerking en optimale stoelgang.

6. Zomerfruit is ideaal voor het maken van heerlijke, verfrissende fruitsmoothies. Zoals bijvoorbeeld de combinatie van frambozen, aardbeien, bosbessen met magere yoghurt of (amandel)melk. Even in de blender, eventueel wat zoeter maker met guavesiroop en je hebt een heerlijke, voedzame en supergezonde fruitshake.

7. Seizoensfruit is goedkoop. Omdat deze soorten fruit nu volop verbouwd worden en verkrijgbaar zijn, zijn ze gunstiger geprijsd dan in de winter.

8. Nederlandse aardbeien zijn verkrijgbaar vanaf mei. Ze zijn rijk aan vitamine C en B en bevatten bovendien kalium, ijzer, vezels en antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen uitschakelen. Deze vrije radicalen zorgen ervoor dat je huid veroudert. De antioxidanten voorkomen dit dus.

9. Ook abrikozen horen tot zomerfruit. In abrikozen zit niet veel vitamine C, maar wel andere belangrijke voedingsstoffen, zoals de mineralen kalium, fosfor en ijzer.

10. Frambozen zijn heerlijk en bevatten veel vitamine C en vezels. Kersen zijn op hun best in juni en juli en zijn een uitstekende bron van essentiële voedingsmiddelen. Ze leveren energie (door de koolhydraten,) versterken de botten en het haar door calcium en zitten boordevol vitamine C, wat de aanmaak van rode bloedcellen ten goede komt.

Geplaatst in AlgemeenLeave a Comment on Tien redenen om zomerse fruitshakes te drinken

Carboxytherapie behandeling: kliniek VS schoonheidsspecialist

24 mei 2013

Er is een groot verschil tussen Carboxy therapie bij de schoonheidssalons en bij ons in de kliniek.

Wat is carboxy therapie?
Carboxytherapie is een behandeling met CO2 gas (koolstofdioxide). Het CO2 gas stimuleert de wederopbouw van nieuw gezond weefsel.

Het bevordert de doorbloeding en geeft fibroblasten (belangrijkste cel van het bindweefsel) de mogelijkheid om nieuw collageen aan te maken.

In onze kliniek werken wij al enkele jaren met de RioBlush machine. Frodo Gaymans is de specialist voor carboxytherapie. Rioblush is ontwikkeld door een gespecialiseerd medisch team en heeft zich door door de langdurige expertise bewezen als de beste machine om uw veiligheid en comfort te waarborgen.

Carboxytherapie: injectie of masker?

Carboxytherapie is zeer effectief als het CO2-gas wordt geïnjecteerd. Deze injecties zijn zeer oppervlakkig en het gas verspreid zich onder de huid waardoor het precies op de plek komt waar het de meeste stimulatie geeft. Een injectie van CO2- gas mag alleen onder toezicht van een arts gebeuren.

In schoonheidssalons mag carboxytherapie niet met een injectie uitgevoerd worden. In plaats van injecties gebruikt de schoonheidsspecialist een CO2 masker. Hierbij wordt het CO2 gas op de huid gebracht en over de huid losgelaten. De behandeling met een CO2 masker is een prettige behandeling om de huid een lichte tinteling te geven maar het geeft geen structurele verbetering aan de huid. Het is dus echt niet te vergelijken met het direct inbrengen van het gas door middel van een injectie in de huid waarbij de resultaten echt verbluffend zijn.

Veiligheid carboxytherapie

Jammer genoeg gaan er nog steeds wilde verhalen de rondte over risico’s van carboxytherapie en dat je blind zou kunnen worden van het toepassen van carboxy rond de ogen. Nog nooit is er iemand blind geworden van carboxytherapie of zijn er complicaties gezien/ beschreven in de literatuur terwijl er wereldwijd al miljoenen behandelingen mee zijn gedaan.

Wij voeren meer dan 500 carboxytherapie behandelingen per jaar uit.  Afsluitend wil ik graag vertellen dat Carboxy therapie een geweldige behandeling is voor de behandeling van donkere kringen onder de ogen, verstrakking van de huid en verbeteren van Striae.

Kortom, het een veilige en zeer efficiënte anti aging behandeling voor de huid.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over striaeGetagd Leave a Comment on Carboxytherapie behandeling: kliniek VS schoonheidsspecialist

Striae creme behandeling met tretinoine

19 mei 2013

Striae: ze ontstaan door progressieve, continue rek op de huid.

Tretinoïne creme (striae creme): verbetert het elastine en collageen in de huid en het remt de afbraak van collageen die ontstaat bij beschadiging door ultraviolet licht.

Er werd een groot onderzoek gedaan bij 22 patiënten met striae, 10 werden er met striae-crème behandeld en 12 met een basiscrème.

Striae creme

De behandeling bestond uit 1 maal per dag aanbrengen van de tretinoine creme, gedurende 6 maanden. Er werd 1 stria aangewezen als ‘controle striae’. Bij iedere controle werden de lengte en de diameter van de striae gemeten.

Voor de behandeling, na 2 weken, na 4 weken en vervolgens iedere maand werden de stiae geanaliseerd door de onderzoekers, waarbij de kleur, de rimpeling, het ingezonken zijn en de consistentie van de striae geëvalueerd werden.

Ook werd er bij alle patiënten voor en na de behandeling een beetje huid van de striae afgenomen. Dit werd gebruikt voor histologisch onderzoek en analyse van collageen en elastine.

80% van de patiënten die met tretinoïne waren behandeld lieten een klinische verbetering zien van de striae (slechts 1 patiënt in de groep die alleen met de basiscrème was behandeld liet ook verbeterig zien).

De lengte en de breedte van de striae lieten in de tretinoïne-groep een sterke verbetering zien in vergelijking met de basisgroep. Vooral de consistentie en het ingezonken aspect van de huid verbeterde enorm.  Ook histologisch onderzoek laat een sterke verbetering zien van het elastine en collageen in de striae.

Aanvullend onderzoek naar de behandeling van striae

Er lopen nog aanvullende onderzoeken naar de behandeling van striae met carboxytherapie en microneedling waarvan de voorlopige resultaten zeer veelbelovend zijn.

Meer informatie over tretinoine creme

Literatuur
Kang S, Kim KJ, Griffiths CEM, Wong T-Y, Talwar HS, FisherGJ, et al.
Topical tretinoin (retinoic acid) improves early stretch marks.
Arch Dermatol 1996;132:519-26.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over striaeGetagd Leave a Comment on Striae creme behandeling met tretinoine

Met littekens in de zon

1 mei 2013

Bescherm jezelf wanneer je je aan de zon blootstelt, zeker nu de zomer net van start is gegaan en de huid nog niet gewend is aan de zon. Bescherm jezelf door te smeren met een goede zonnebrandcrème en beschermende kleding.

Littekens moet je extra goed beschermen en ‘verse littekens’ moet je zelfs helemaal uit de zon houden (ze blijven een jaar lang gevoelig voor zonlicht). Draag kleding over het litteken of gebruik een pleister. Wanneer je je hier niet aan houdt kan het litteken verkleuren en dikker worden. Eenmaal gebeurd, is dit zeer slecht te behandelen.

Littekens kan je behandelen met Vitamine A zuur (tretinoine crème). Dit zorgt ervoor dat de wondgenezing versnelt en littekenvorming vermindert. Deze crème is op recept verkrijgbaar. Zorg ook altijd voor een voedende crème die je litteken soepel houdt.

Wil je echt serieus iets aan je litteken doen? Overweeg dan een littekenbehandeling, met microneedlingprp behandeling of carboxytherapie.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Met littekens in de zon