phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: juli 2016

Wat is restylane?

24 juli 2016

Wat is Restylane? Het antwoord op deze vraag is kort. Restylane is een hyaluronzuurfiller. Het merk Restylane heeft een aantal fillers op de markt gebracht; fillers met verschillende diktes met allemaal een ander doel. Oftewel, elk voor een andere indicatie. Wil je bijvoorbeeld meer de huid behandelen, kies dan voor Vital. En wil je meer volume aanbrengen? Dan is Perlane de beste optie. Bij Kliniek Dokter Frodo kunnen we jou exact vertellen welk soort hyaluronzuur het best bij het door jouw gewenste resultaat past.

Volume met Restylane

Restylane is een hyaluronzuur waarbij gebruik is gemaakt van de NASHA-technologie. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het menselijk lichaam zit. Het heeft een aanzienlijk waterbindend vermogen. Zo trekt hyaluronzuur watermoleculen aan die ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd blijft. Daarnaast zorgt hyaluronzuur voor elasticiteit en stevigheid. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid van ons eigen hyaluronzuur af. Dat kan leiden tot een doffe en/of droge huid, fijne lijntjes en rimpels.

Restylane: een van de eerste fillers


Restylane was een van de eerste fillers op de markt. Het middel wordt geïnjecteerd op de plek waar meer volume dient te worden gecreëerd. De structuur van de filler kun je het beste vergelijken met bouwsteentjes die op elkaar zijn gebouwd. Hiermee kan volume worden gecreëerd. Dat maakt Restylane ideaal voor het verzachten van rimpels in het gezicht. Het effect van Restylane blijft ongeveer een half jaar zichtbaar. Daarna zal de behandeling moeten worden herhaald.

Bijwerkingen Restylane

Net als bij andere fillers, kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Restylane, zoals blauwe plekken en zwellingen. Deze bijwerkingen van Restylane verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Heb je eerder een allergie gehad na het gebruik van Restylane? Dan doe je er verstandig aan dit eerst met de arts die jou behandelt te overleggen.

Geplaatst in Blogs over fillersLeave a Comment on Wat is restylane?

Liquid facelift ervaringen

20 juli 2016

Bij Kliniek Dokter Frodo heeft men positieve ervaringen met de Liquid Facelift. Met de Liquid Facelift worden de verhoudingen in het gezicht hersteld en verbeterd. Niet alleen kunnen met de behandeling rimpels worden verwijderd, ook hangende huid en lijntjes in het gezicht kunnen met de Liquid Facelift worden tegengegaan. Met behulp van de Liquid Facelift worden fillers met hyaluronzuur in de huid geïnjecteerd. Zo wordt collageen en elastine in de huid vervangen die, naarmate de huid verouderd, verminderen. Op deze wijze wordt het huidverouderingsproces tegengegaan. Ervaring met de Liquid Facelift leert dat wanneer deze goed wordt uitgevoerd, de huid er jaren jonger uitziet.

Resultaat Liquid Facelift


Om het gewenste resultaat met de Liquid Facelift te behalen, moeten verschillende Liquid Facelift-behandelingen worden ondergaan. Het aantal behandeling hangt af van de conditie van de huid. Een Liquid Facelift is een cosmetische behandeling. Aan elke cosmetische behandeling kleven risico’s. Denk aan bijwerkingen als zwellingen, een allergische reactie of beursheid. Bij Kliniek Dokter Frodo heeft men geen ervaring dat bij een Liquid Facelift ernstige complicaties optreden. Zwelling is echter een veelvoorkomende bijwerking. Soms is de huid ietwat gevoelig. Een Liquid Facelift is niet aan te raden wanneer iemand zwanger of minderjarig is.

Gespecialiseerde arts Liquid Facelift

Wil je een Liquid Facelift laten uitvoeren? Kies dan voor een arts met ervaring met Liquid Facelifts. Niet voor niets is het belangrijk dat een gespecialiseerde cosmetisch arts wordt ingeschakeld die aangesloten is bij de NVCG, zoals Kliniek Dokter Frodo die veel ervaring heeft met de Liquid Facelift.

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Liquid facelift ervaringen

Botox overmatig zweten

16 juli 2016

Botox helpt om overmatig zweten tegen te gaan. De botoxbehandeling tegen overmatig zweten is nog vrij onbekend. Kliniek Dokter Frodo legt uit hoe een behandeling met botox tegen zweten werkt.

Botoxbehandeling overmatig zweten

Tijdens de botoxbehandeling tegen overmatig zweten krijgt u kleine injecties op de plaatsen waar u het zweten wilt laten stoppen. Bijvoorbeeld in uw oksels, op uw voorhoofd of soms zelfs op uw handen en voeten. Ook die plekken kunnen overmatig zweten. De botoxinjectie legt tijdelijk de signaaloverdracht van zenuw naar spier stil, waardoor de zweetkliertjes stoppen met het produceren van zweet. Het resultaat: minder hevig transpireren.

Botox helpt tegen overmatige transpiratie

Botox helpt ongeveer zes maanden lang tegen overmatige transpiratie op plekken als oksels, voorhoofd en handen en voeten. Een half jaar na de botoxbehandeling komt het overmatige transpireren langzaamaan weer terug. Naar wens kan de behandeling met botox dan worden herhaald om de transpiratie weer af te remmen.

Botox helpt ook tegen overmatige transpiratie van handen en voeten en voorhoofd. Bovendien is er een grote kans dat deze botoxbehandeling door uw verzekeraar wordt vergoed.

Geplaatst in Blogs over BotoxLeave a Comment on Botox overmatig zweten

Wat zijn striae?

14 juli 2016

Striae worden ook wel stretchmarks of zwangerschapsstriemen genoemd. Maar wat is nou eigenlijk de oorzaak van striae? Mariëlle, striae-expert bij Kliniek Dokter Frodo, legt uit: ‘De oorzaak van striae is eigenlijk een heel snelle groei. Bijvoorbeeld in je jeugd, wanneer je snel de lengte inschiet. Ook sporters die snel in massa toenemen kunnen last van striae krijgen.’

Zwangerschap striae

Wellicht de meest bekende oorzaak van striae is de zwangerschap. Gedurende de zwangerschap groeit de buik van de zwangere vrouw in rap tempo. Ook de borsten en heupen kunnen in korte tijd enorm in omvang toenemen. Hierdoor kunnen scheurtjes in de huid ontstaan. Oftewel: striae. Wat voor alle oorzaken van striae geldt, is dat er ineens een flinke groei van de huid wordt doorgemaakt. Eigenlijk kan de huid die groei niet eens bijbenen. Hierdoor ontstaan er kleine scheurtjes in het onderhuids bindweefsel. En die scheurtjes worden striae genoemd.

Symptomen striae

Meestal beginnen striae met jeuk. Dit is een kenmerk dat je huid de snelle groei niet meer aankan. Vervolgens ontstaan striae in de vorm van dunne, roodblauwe, soms witte, streepjes. Dit zijn littekens, onder in het bindweefsel. In de periode erna worden de strepen door verlittekening lichter van kleur. Dit proces kan enkele jaren duren. Striae verdwijnen nooit helemaal vanzelf. De witte strepen zijn altijd zichtbaar. Striae komen voor op:

  • buik
  • borsten
  • dijen
  • heupen
  • billen
  • armen

Striae verwijderen

Bijna iedereen heeft striae. Als je afvalt, of wanneer na de bevalling je buik weer kleiner wordt, dan rekt die huid niet mee terug. Vervolgens worden de striae beter zichtbaar. Striae kunnen nooit helemaal worden verwijderd, ook niet met behulp van laser.

Geplaatst in Blogs over striaeLeave a Comment on Wat zijn striae?

Hyaluronzuur, injectie of créme?

12 juli 2016

Hyaluronzuur is een bestanddeel dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Hyaluronzuur wordt ook wel glycosaminoglycan genoemd. Het is een type molecuul dat met name uit suikers bestaat. Naarmate iemand ouder wordt, raakt volume verloren. Hyaluronzuur is ideaal als toepassing bij het herstellen van dit volume. Dit kan worden gedaan met injecties of canules. Het verloren volume wordt aangevuld, waardoor de rimpeltjes in het gezicht een stukje minder worden. 
Hyaluronzuur is ook verkrijgbaar als crème.

Toepassingen hyaluronzuur


Hyaluronzuur is het meest natuurlijke middel om volume aan te vullen. Het is veilig, het is oplosbaar, het is lichaamseigen en het is tijdelijk. Hyaluronzuur trekt vocht aan waardoor je huid weer wat gehydrateerd raakt. Wat je niet moet vergeten is dat er veel andere soorten hyaluronzuur zijn. Het bestanddeel wordt ook in crèmes gebruikt, bijvoorbeeld om je huid te hydrateren. Verwacht niet dat hyaluronzuur in een crème in je huid gaat. Het blijft erop liggen, maar het geeft wel een mooi resultaat. Ook zijn er hyaluronzuurtabletten die je in kan nemen waardoor je huid mooier wordt. Dit is echter heel discutabel. Het tablet moet eerst opgenomen worden in je bloed en vervolgens komt het in je huid terecht.

Hyaluronzuur bijwerkingen injectie

Hyaluronzuurfiller is een geweldig middel. Hyaluronzuur injecteren kent ook nagenoeg geen bijwerkingen. Het mooie van hyaluronzuurfillers is dat je het injecteert en je direct volume krijgt. Precies waar je wilt, krijg je een verbetering. Na een behandeling met hyaluronzuur kan de huid wat beurs aanvoelen en lichtjes gezwollen zijn.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over fillersLeave a Comment on Hyaluronzuur, injectie of créme?

Lippen opvullen ervaringen

11 juli 2016

Op internet kun je diverse ervaringen lezen van mensen die een lipopvulbehandeling hebben ondergaan. De ervaring leert dat het opvullen van lippen een van de moeilijkst uit te voeren behandelingen zijn die er zijn. Lippen staan centraal in het gezicht en je spreekt ermee. Dat betekent dat de mond perfect moet worden behandeld als het gaat om het opvullen van lippen.

Voor- en nafoto’s lippen opvullen

Vrouwen die verwachten dat ze met lippen à la Angelina Jolie thuis komen na het ondergaan van een behandeling ter opvulling van de lippen, komen vaak van een koude kermis thuis. Volgens dokter Frodo van Kliniek Dokter Frodo moeten deze jubelende ervaringen met lippen opvullen op internet met een korreltje zout worden genomen. ‘Soms lees ik op internet zulke jubelende verhalen. En zie ik de meest prachtige voor- en nafoto’s. Dan denk ik: kijk uit voor het creëren van valse verwachtingen. Je lippen moeten bij je gezicht passen. Het geheel moet in balans zijn.’

Tips lippen opvullen

Volgens Kliniek Dokter Frodo moet je bij het opvullen van de lippen rekening houden met het volgende:

  • Maak gebruik van een arts die is aangesloten bij het NVCG. Dit staat voor Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. Hiermee zorg je dat je professioneel wordt behandeld, volgens daartoe geldende richtlijnen.
  • Bedenk je goed dat het opvullen van lippen het beste gedaan kan worden met hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Na verloop van tijd verdwijnt hyaluronzuur weer uit je lichaam.
  • Lippen opvullen met hyaluronzuur geeft een tijdelijk resultaat. Na ongeveer één tot twee jaar moet je weer opnieuw worden behandeld.

Wil je meer informatie over hebben? Ga dan naar de website van de NVCG of bekijk een van onze andere video’s.

Geplaatst in LippenLeave a Comment on Lippen opvullen ervaringen

Liquid facelift risico’s

10 juli 2016

Een liquid facelift is een moeilijk uit te voeren behandeling. Het draait bij de liquid facelift allemaal om het terugvinden van de balans in het gezicht. Hierdoor ziet iemand er jonger uit en straalt de huid weer als vanouds. Echter, juist het creëren van die juiste verhoudingen is een van de lastigste zaken die de liquid facelift met zich meebrengt. Dat is tegelijkertijd een van de grootste risico’s van een liquid facelift.

Grootste risico Liquid Facelift

Nog altijd komt het veelvuldig voor dat een cosmetisch arts onvoldoende gespecialiseerd of ervaren is als het gaat om de liquid facelift. Het volume wordt daardoor op de verkeerde plaatsen in het gezicht aangevuld. Het grootste risico van de liquid facelift is dan ook dat verhoudingen worden verstoord. Het eindresultaat van de liquid facelift wordt daardoor minder mooi.

Risico’s liquid facelift voorkomen


Bij Kliniek Dokter Frodo wordt van tevoren bekeken hoe de behandeling uitgevoerd moet worden. Allereerst wordt het gezicht geanalyseerd: wat heeft het nodig om mooier te worden? Meestal is het antwoord: volume aanvullen op plaatsen waar je dit ooit hebt gehad. Zo zorg je voor de meest natuurlijke verbetering. Daarnaast wordt de pillow face, oftewel een opgeblazen gezicht waarbij op de verkeerde plekken volume is toegevoegd, op deze wijze voorkomen.

Bijwerkingen liquid facelift

Bij risico’s denkt men ook vaak aan bijwerkingen. De bijwerkingen van een liquid facelift zijn, mits de behandeling goed wordt uitgevoerd, nihil. Bij een liquid facelift wordt namelijk gebruik gemaakt van hyaluronzuur, een veilig middel. Ook is een liquid facelift niet heel pijnlijk. De belangrijkste bijwerking van een liquid facelift is een lichte zwelling. Soms duurt het wel 3-4 dagen voordat die zwelling goed gezakt is. Bij Kliniek Dokter Frodo dien je na twee maanden, en vervolgens na zes maanden, nog eens terug te komen. Kortom, het grootste risico dat je loopt bij het ondergaan van de liquid facelift is dat de behandeling niet goed wordt uitgevoerd. Een liquid facelift is over het algemeen niet goedkoop. Het minste dat je dan ook mag verwachten is dat je er mooier van wordt. Ben je op zoek naar meer informatie over de risico’s, bijwerkingen of gevaren van de liquid facelift? Bekijk een van onze andere video’s.

Geplaatst in Blogs over liquid facelift, ComplicatiesLeave a Comment on Liquid facelift risico’s

Een facelift zonder operatie

4 juli 2016

Veroudering is nagenoeg bij iedereen gelijk. Huidveroudering gaat daarentegen niet bij iedereen even snel. Een van de eerste tekenen is dat het gezicht volume verliest. Dit volumeverlies zie je vooral op de jukbeenderen, op de slapen en onder de ogen. Het gevolg van het volumeverlies is dat de huid die eerst mooi strak was, nu gaat zakken. Door het zakken van de huid ontstaan er lijntjes en plooien in het gezicht en dit geeft een wat vermoeide indruk. Tegenwoordig zijn er echter de nodige behandelingen die volumeverlies tegengaan, denk aan de liquid facelift, een facelift zonder operatie.

Facelift zonder snijden

De liquid facelift  is gebaseerd op het aanvullen van het verloren volume met hyaluronzuurfillers. Wanneer je dit volume aanvult krijgt je weer de frisse blik van vroeger terug. Als je dit vergelijkt met de gewone facelift, zie je dat het einddoel hetzelfde is, maar de gedachtegang erachter compleet anders. Bij de gewone facelift wordt namelijk niet het volumeverlies aangepakt, maar juist de huid die een overschot heeft gevormd. De normale facelift moet onder narcose worden uitgevoerd én de huid wordt operatief verwijderd. Dit heeft tot gevolg dat je lang moet herstellen van de operatie. Bij een liquid facelift wordt alleen de huid een beetje verdoofd en is het resultaat al na 1 à 2 dagen direct zichtbaar. Bij een liquid facelift hoeft er dus niet te worden gesneden. Lees meer over de verschillen tussen een liquid facelift en facelift.

Resultaat (Liquid) Facelift


Er zijn dus diverse verschillen in procedure en resultaat tussen beide de facelift en de liquid facelift. Volgens Kliniek Dokter Frodo wint de liquid facelift het altijd van de gewone facelift. Wil je nu weten wat het beste voor jou is, kijk dan vooral op verschillende websites, bekijk veel foto’s en ervaringsverhalen of kom een keer langs voor een vrijblijvend consult.

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Een facelift zonder operatie