phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: februari 2013

Wat is stress en wat zijn de symptomen?

26 februari 2013

We hebben allemaal wel eens te maken met ‘stress’ klachten.
Voor veel mensen zijn spanningen zo normaal geworden dat ze het nauwelijks meer beseffen.
We staan vroeg op en hebben vaak geen tijd voor een goed ontbijt.

Op weg naar het werk staan we in de file, op kantoor hebben we deadlines en we onderhouden onze vrienden tussendoor op Facebook.
Eenmaal thuis zijn we net op tijd om de kinderen in bed te stoppen.

De avond vullen we met schuldgevoelens over het tekort aan tijd en aandacht die we nog hebben voor onze partner en/of onze kinderen en of dit leven nog wel echt de moeite waard is.
Wow, dat was een stressvolle paragraaf!

Zijn er eigenlijk soorten van stress die goed voor ons zijn?

Wat is stress precies?

Stress is een lichamelijke reactie op een gebeurtenis of emotie. Stress is normaal en geeft je lichaam extra kracht, uithoudingsvermogen of alertheid.
Bij stress reageert je hypothalamus, deze zet de bijnieren aan om de productie van adrenaline en cortisol verhogen. Dit leidt ertoe dat je pupillen zich verwijden, je glucosespiegels en zweetproductie omhoog gaan en de doorbloeding van de spieren toeneemt.
Dit hele reactiepatroon is onderdeel van het oorspronkelijke “fight and flight” systeem, wat ons in staat stelt om bijvoorbeeld snel weg te komen bij aanvallen van roofdieren of andere gevaren.

Wanneer is stress goed?

De lichamelijke reactie op stress kan je helpen in geval van nood, het verhoogt de alertheid tijdens een examen en houdt je energiek en alert tijdens een belangrijke gebeurtenis (zoals een geboorte).
Na de bevalling duurt het soms wel drie dagen voor het adrenaline niveau van de moeder naar beneden komt. Het is een systeem van het lichaam om alert te blijven en ervoor te zorgen dat de baby niets overkomt gedurende de eerste periode op deze wereld.
Goede stress geeft je snellere reflexen en kan levens redden. Na de stressvolle gebeurtenis moet je lichaam wel terug te keren naar een normale toestand, anders put je jezelf uit.

Wanneer is stress slecht?

Stress is slecht wanneer het langdurig of terugkerend is en het lichaam in een verhoogde emotionele toestand of in een constante hoge alertheid blijft.
Het gevolg van slechte stress, is dat de bijnieren adrenaline en cortisol blijven produceren totdat de reserves uitgeput zijn. Dit leidt ertoe dat je oververmoeid en verzwakt wordt en het immuunsysteem uitgeput raakt. Slaapproblemen, humeurigheid, paniekaanvallen, concentratiestoornissen en uiteindelijk een depressie zijn het gevolg.
Deze fenomenen worden ook wel ‘bijnier vermoeidheid’ genoemd. Veelvuldige blootstelling aan spanningen, ongeacht hun oorzaak, maakt een persoon meer vatbaar voor deze bijnier vermoeidheid.

Omgaan met stress.

Korte termijn stress kan nuttig zijn om je te helpen deadlines te halen of om je door een moeilijke periode in je leven heen te helpen. Sommige mensen ‘gebruiken’ stress bewust als motiverende factor in lastige of spannende situaties. Stress kan op de lange termijn echter wel tot gezondheidsproblemen leiden. Omgaan met stress is zeker mogelijk als je dit kan koppelen aan een realistische benadering van wat je wilt en kunt bereiken.

Een bekende uitspraak is: je moet je concentreren op de zaken die je kunt beïnvloeden en je niet te laten meeslepen in zaken waar je niets aan kunt veranderen.

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg dat je gezond eet, regelmatig sport en goed slaapt. Je lichaam kan dan ontspannen en beter omgaan met periodes van hoge stress.

Wees niet bang om om hulp te vragen als je het nodig hebt, en voorkom het gevoel dat je “perfect” moet zijn in alles. Vergeet niet dat er altijd een zekere mate van stress zal zijn in je leven, of het nu gaat om je carrière, je familie, je relatie, je gezondheid, je studie, je sociale leven of je financiën … het is soms echt balanceren. Zodra je je hiervan bewust bent, is het aan jezelf om verantwoordelijkheid te nemen voor de manier waarop je (niet) reageert op de stress die je meemaakt in je leven.

Als je op een andere manier naar stress kijkt en hier op de juiste manier mee omgaat, dan worden meer doelen haalbaar, word je productiever en zul je de bijkomende stress zelf controleren zonder dat deze stress jou controleert.

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Wat is stress en wat zijn de symptomen?

Wat is stress? En wat zijn de symptomen?

26 februari 2013

We hebben allemaal wel eens te maken met ‘stress’ klachten.
Voor veel mensen zijn spanningen zo normaal geworden dat ze het nauwelijks meer beseffen.
We staan vroeg op en hebben vaak geen tijd voor een goed ontbijt.

Op weg naar het werk staan we in de file, op kantoor hebben we deadlines en we onderhouden onze vrienden tussendoor op Facebook.
Eenmaal thuis zijn we net op tijd om de kinderen in bed te stoppen.

Lees verder “Wat is stress? En wat zijn de symptomen?”

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Wat is stress? En wat zijn de symptomen?

Ongezond eten top 8

19 februari 2013

Een aantal ongezonde voedingsmiddelen die we allemaal eten kunnen gezondheidsrisico’s met zich meedragen. Door de overdaad aan veel (en verkeerde) informatie over eten en hoe het van invloed is op de gezondheid, is bijna onmogelijk om goede voedingskeuzes te maken. In dit artikel bespreken we enkele voedingsmiddelen die ongezond zijn en indien u deze eet kunnen ze gevolgen hebben voor uw gezondheid..

1 Wit brood (geraffineerd meel)

Wit brood is ontdaan van vrijwel alle vitaminen, mineralen, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen, maar zit wel boordevol snelle koolhydraten(lees: suiker in vermomming).
Door het ontbreken van deze essentiële bouwstenen weet het lichaam niet goed hoe het ze moet verteren en te verwerken. Geraffineerde witte bloem wordt vaak gebleekt met chloor.

2 Conventionele diepvriesmaaltijden

De meeste diepvriesmaaltijden zitten bordevol met conserveringsmiddelen, verwerkt zout, gehydrogeneerde (transvet) oliën en andere ‘lekker makers’. Verder zijn veel diepvriesmaaltijden zo lang voorgekookt dat hun voedingswaarde minimaal is (vooral na het opnieuw opwarmen in de magnetron thuis). Er zijn echter uitzonderingen! Kijk daarom goed naar de inhoud en probeer met name biologische maaltijden. De meeste bevroren maaltijden zijn helaas niet veel meer dan een bakje ellende, dus vermijd het eten van deze ongezonde maaltijden zo veel mogelijk en maak gebruik van vers bereide maaltijden.

3 Witte rijst

Zoals bij wit brood is ook witte rijst ontdaan van het grootste deel van de voedingsstoffen, de zemelen en de kiem. Twee natuurlijke componenten die deel uitmaken van rijst in zijn bruine vorm. Zelfs zogenaamde “gezonde” witte rijst is matig in zijn voedingswaarden. Het lichaam verwerkt deze geraffineerde voedingsmiddelen heel anders dan bijvoorbeeld bruine rijst. Bruine rijst wordt langzamer geabsorbeerd door het lichaam en veroorzaakt niet dezelfde piek in de bloedsuikerspiegel die witte rijst veroorzaakt.

4 Gepekelde vleesproducten met nitraten en of nitrieten

Vleeswaren, worst, hotdogs, spek, en vele andere vleessoorten uit de supermarkt zijn vaak bereid met natriumnitriet en andere chemische conserveringsmiddelen. Deze middelen worden in verschillende onderzoeken gekoppeld aan het veroorzaken van hart-en vaatziekten en zelfs kanker. Als je toch gepekeld vlees eet, kies dan voor niet-uitgeharde, nitriet en nitraat-vrij vlees, bij voorkeur afkomstig van biologische veeteelt.

5 Energie repen of dieet repen

Als we de marketing mogen geloven, zijn eiwit en energie repen een gezonde aanvulling op het dieet. Echter, bevatten deze maaltijdvervangers stoffen zoals soja-eiwit, geraffineerde suikers, gehydrogeneerd vet (transvet), en andere schadelijke additieven die kunnen bijdragen tot chronische ziekten. Uiteraard zijn niet alle eiwit en energie repen slecht. Lees daarom goed het etiket.

6 Margarine

Margarine is verwerkt in veel voedingsmiddelen. Het is een gehydrogeneerd transvet-olie die je koste-wat-kost wilt vermijden als je om gezonde voeding geeft. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn boter en verzadigde vetten in het algemeen niet zo ongezond. Als alternatief voor margarine zou je kunnen denken aan extra vierge olijfolie of kokosolie.

7 Soja melk en op soja gebaseerde vleesvervangers

Een van de grootste gezondheids misvattingen van deze tijd is de soja rage. Dit is een rage die u zou moeten overslaan. Bijna alle niet-biologische soja ingrediënten zijn genetisch gemodificeerd en bevatten additieven zoals bijvoorbeeld toxische chemische additieven als hexaan (oplosmiddel). Soja dat niet is gegist, bevat ook phyto oestrogenen die uw natuurlijke hormoonbalans in de war kunnen gooien.

8 Light producten

Veel zogenaamde “dieet” producten bevatten kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sacharose. Vaak bevatten ze ook toegevoegde chemische smaakstoffen ter vervanging van vet en andere natuurlijke bestanddelen om zodoende kunstmatig de calorie-inhoud te verlagen.

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Ongezond eten top 8

Nieuwe studie over juvederm volbella

2 februari 2013

Juvéderm Volbella lips in the perioral area: a 12-month prospective, multicenter, open-label study

Background:

Hyaluronic acid dermal fillers are frequently used for lip augmentation, and a new filler has been developed with characteristics especially suited for the lips.

Methods:

Four European sites treated 60 subjects with Volbella Allergan injectable gel in the perioral area, and subjects returned to the clinic at 1, 3, 6, 9, and 12 months for follow-up.

The primary effectiveness endpoint established a priori was a Month 3 responder rate on the 4-point Lip Fullness Scale (LFS) of ≥40% and statistically > 0%, where responders improved ≥ 1 point from baseline on the investigator’s assessment of LFS. At follow-up, subjects assessed lip fullness goal achievement, the look and feel of their lips, and their satisfaction with the effects of treatment.

Hier vindt u het gehele artikel over Volbella

Vanaf februari 2013 gaat Allergan van start met Volbella workshops in Nederland en België.

Geplaatst in LippenLeave a Comment on Nieuwe studie over juvederm volbella