phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: april 2015

Feiten en fabels: anti-aging

29 april 2015

Tegenwoordig gaat er zo veel informatie rond over huidverzorgingsproducten dat veel mensen niet meer weten wat nou wel en niet waar is, zeker als het gaat om anti-aging producten. Foutief of slecht advies heeft tot gevolg dat mensen hun huid eerder beschadigen dan verzorgen, met versnelde veroudering als gevolg. Dit is juist wat we niet willen! Hieronder lees je over de meest voorkomende mythes met betrekking tot anti-aging.

1. Moisturizers zorgen ervoor dat rimpels verdwijnen

Moisturizers zijn ervoor gemaakt om de water en olie gehaltes van de buitenste lagen van de huid te behouden. De huid blijft zo gehydrateerd, maar het verwijdert zeker geen rimpels. Een moisturizer moet dan ook alleen worden gebruikt op een droge huid. Als je last hebt van een vettige huid, kan een moisturizer dit zelfs erger maken. In het geval van een extreem droge huid (als je bijvoorbeeld last hebt van schilfertjes) kan het zijn dat een moisturizer niet genoeg is om je huid te voeden. Een bezoek aan een dermatoloog zou dan een oplossing kunnen bieden.

2. Zonnebrand is alleen nodig in de zomer

Dit is zeker niet waar! Het hele jaar door kunnen de UV stralen je huid bereiken, want zeker ook in de winter maanden is de zon aanwezig (anders wordt het niet licht). Er is weliswaar minder van de zon te zien, maar dit betekent niet dat er geen straling is. De UV stralen komen namelijk gewoon door de wolken heen. Het beste is dan ook om het hele jaar door een goede kwaliteits SPF te dragen, het liefst factor 30 of hoger.

3. Op het moment dat je een verbetering van de huid ziet, kan je stoppen met anti-aging producten

Vaak wordt gedacht dat zodra er verbetering is, of het gewenste resultaat is behaald, je kan stoppen met de anti-aging producten en terug kan gaan naar je ‘oude’ crèmes. Maar let op: het verouderingsproces van de huid stopt niet. Om het resultaat te behouden zal je dus moeten blijven smeren met het anti-aging product. Dit geldt zeker voor producten die rimpels en ouderdomsvlekjes verminderen.

4. Huidverzorgings producten moet je kiezen aan de hand van je leeftijd

Niet waar. Vaak worden producten in leeftijds categorieën aangeboden. Maar waarom? De ingredienten in de leeftijds gecategoriseerde producten zijn over het algemeen het zelfde. Waar wel onderscheid in wordt gemaakt is in crèmes voor bepaalde huidtypes of een specifieke huidconditie, bijvoorbeeld een droge huid, vettige huid of eczeem.

5. Een droge huid veroorzaakt rimpels

Rimpels zijn een direct resultaat van overmatige blootstelling aan de zon, genetische bepaling, het verlies van oestrogeen, spierbewegingen en/of vet verlies. Allemaal dingen gerelateerd aan het proces van ouder worden en dus niet aan een droge huid. Dit betekent niet dat een goede moisturizer niet nodig is. Ondanks dat een goede moisturizer rimpels niet kan laten verdwijnen of kan voorkomen dat er rimpels ontstaan, kan het wel helpen met het verminderen van de zichtbaarheid van de rimpels.

De beste manier om het verouderingsproces tegen te gaan is door iedere dag goed voor je huid te zorgen. De eerste stap is om je huid met een milde cleanser te wassen alvorens haar in te smeren met een gepaste crème.
Daarnaast moet je genoeg water drinken om afvalstoffen af te kunnen voeren. Doe je dit niet? Dan laten ze een doffe en grauwe kleur op je huid achter; iets waar je niet tegenop kunt smeren.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Feiten en fabels: anti-aging

Bobbeltjes in je lip na een fillerbehandeling?

28 april 2015

Het behandelen van de zone rond de mond of lippen met fillers is secuur werk. Je lippen zijn de blikvangers van je gezicht. Het is niet fijn als er complicaties optreden na het opvullen van de lippen met een fillerbehandeling.

Voor een veilige en effectieve behandeling is kennis van de verschillende soorten fillers en het toedienen ervan dan ook absolute noodzaak. Met behulp van de juiste injectiebehandeling en inzicht van de cosmetische arts in de lipstructuren is het resultaat optimaal. Bij een onjuiste behandeling, bijvoorbeeld door het toedienen van de verkeerde fillers of het gebruik van een foute injecteertechniek, kunnen er echter bobbeltjes in je lip ontstaan. Wees gerust, de meeste bobbeltjes in je lip zijn onschuldig! Gezwollen, rode lippen zijn eenvoudig te verhelpen door de lippen na de behandeling te koelen. Meestal zijn oneffenheden tijdelijk en met behulp van foundation te maskeren. Maar wat als de complicaties serieuzere vormen aannemen?

Gevolgen van lipfillers

Kleine oneffenheden of zwellingen aan de lip of mond die soms pijn kunnen doen en al vlak na de behandeling ontstaan, zijn meestal onschuldig van aard. Complicaties die ontstaan naar aanleiding van verkeerde injecteertechnieken, gebrek aan ervaring van de arts of het gebruik van onjuiste fillers, zijn ernstiger van aard. Symptomen die zich kunnen voordoen, zijn heftige pijn, verkleuring van de huid op de plek waar het zeer doet of rode en zelfs blauwe plekken rond de mond. In dat geval is behandeling om blijvende schade te voorkomen aan te raden. Bijvoorbeeld door een nabehandeling van de lippen met de juiste fillers, een laserbehandeling of oplossen met hyaluronzuur. Hiermee kan de huidstructuur weer worden hersteld. Het beste is echter om complicaties te voorkomen.

De juiste fillers voor een behandeling van de lippen

Een fillerbehandeling van de lippen moet zorgvuldig en snel worden uitgevoerd, omdat er erg veel spiertjes in de lippen zitten en de doorbloeding sterk is. Fillers moeten ervoor zorgen dat de structuur van de lippen wordt behouden. Lastig, want je mond is eigenlijk de hele dag in beweging; je praat, eet, lacht… Soms heb je last van droge lippen, terwijl de mond vaak ook erg vochtig kan zijn. Bijvoorbeeld na het drinken. Met al deze zaken moeten lipfillers om kunnen gaan en hun werk doen.
Wij gebruiken fillers als Juvéderm of Restylane. Deze hyaluronzuurfillers bestaan uit huideigen stoffen en zijn zodoende zeer veilig in gebruik. Dezelfde hyaluronzuren worden ook gebruikt om lijntjes boven de bovenlip op te vullen of asymmetrische lippen te corrigeren.

Bobbels in je lip oplossen/ behandelen

Af en toe gebeurt het wel is dat er teveel van de hyaluronzuur filler is gebruikt in de lippen. Dan kunnen wij het te veel aan hyaluronzuur oplossenHyaluronidase/ Hyason prikken wij in de filler zelf en deze lost vrijwel meteen op. Het hyaluronzuur valt als het ware uit elkaar en wat er dan over blijft is suiker en water. Dit wordt dan vervolgens gewoon door het lichaam opgenomen en niemand kan dan nog zien dat je behandeld bent.

Bobbeltjes in de lip voorkomen

Uiteraard is het ook na een zorgvuldige en veilige fillerbehandeling van de lippen nodig om je lippen goed te verzorgen. Vermijd extreme inspanning en saunabezoek kort na de behandeling. Hete temperaturen zijn niet bevorderlijk voor de lippen die op dat moment nog erg gevoelig zijn. Zorg voor een goede koeling met ijs en blijf zeker 24 tot 48 uur met je handen van de behandelde plek af. Bij Kliniek Dokter Frodo ben je verzekerd van specialistische en gecertificeerde hulp. Complicaties na een fillerbehandeling komen na behandeling in onze kliniek niet of nauwelijks voor. Soms worden mensen wel bang bij het voelen van kleine bobbeltjes in de lippen. Maar neem dan eens je lip tussen je onder- en boventanden en bijt lichtjes. Je voelt dan ook al dat het weefsel niet helemaal glad is. Normaal sta je hier niet bij stil.

Meer informatie over het opvullen van lippen.

Meer informatie over het oplossen van fillers met hyaluronidase

Geplaatst in Complicaties, FillersLeave a Comment on Bobbeltjes in je lip na een fillerbehandeling?

Verschillende soorten fillers

23 april 2015

Ben je die rimpeltjes of lijntjes in je gezicht beu en wil je er wat aan laten doen? Of mist je huid volume waardoor je een wat ingevallen gelaat hebt? Een fillerbehandeling is een vriendelijke en veilige cosmetische behandeling die zorgt voor volumeherstel en het verminderen van rimpeltjes en lijntjes. De perfecte oplossing wanneer je snel resultaat wilt en liever niet kiest voor een ingrijpende chirurgische behandeling waarbij er in je huid gesneden wordt. Laat jezelf altijd goed adviseren voordat je een fillerbehandeling ondergaat. Er bestaan namelijk tal van fillerbehandelingen. Zo zijn er permanente fillers, fillers met hyaluronzuren, collageenstimulators, fillers met PRP en lipofilling. Termen die je misschien niet allemaal bekend in de oren klinken, laat staan dat je bewust een goede keus kunt maken uit deze verschillende soorten fillerbehandelingen. Wat zijn de verschillen tussen deze fillers en welke behandeling past het best bij jou?

Permanente fillers

Dermolive, Bio-alcamid en Aquamid zijn voorbeelden van permanente fillers, kunstmatige fillers die een blijvend resultaat geven en zeer secuur kunnen worden toegepast. Toch zijn ze niet altijd veilig in gebruik. De kans op complicaties na een permanente fillerbehandeling is namelijk groter dan na een behandeling met tijdelijke fillers, zoals hyaluronzuurfillers.

Hyaluronzuurfillers

Fillers met hyaluronzuur zijn gemaakt van een lichaamseigen stof en daardoor oplosbaar. Een groot voordeel! De kans op complicaties is nihil. Voorbeelden van hyaluronzuurfillers zijn Juvéderm, Restylane en Teosyal. Fillers met Juvéderm worden met name gebruikt om kleine oneffenheden subtiel te verminderen en volume te herstellen. Zoals de behandeling van wallen onder de ogen en het opvullen van de lippen. De filler Restylane bestaat uit verschillende hyaluronzuurpartikels (hyaluronzuurdeeltjes). Restylane Vital, een filler met kleine deeltjes, wordt veelal gebruikt om fijne lijntjes te verminderen. Restylane Perlane, dat grotere deeltjes hyaluronzuur bevat, is geschikt voor het behandelen van de diepere groeven. Teosyal wordt vaak gebruikt voor een zogenoemde liquid facelift, een complete gezichtsbehandeling die het huidvolume herstelt. Jukbeenderen, wangen, slapen, de kin… Alle gezichtsdelen worden bij deze fillerbehandeling meegenomen. Kliniek Dokter Frodo voert de meeste fillerbehandelingen uit met de hyaluronzuren Juvederm en Restylane. Ze zijn het meest veilig in gebruik en geven een tijdelijk, maar direct resultaat.

Collageenstimulatie

Collageenstimulators stimuleren de aanmaak van huideigen collageen. Voorbeelden hiervan zijn Radiesse en Sculptra. Wil je graag de contouren in je gezicht laten herstellen, bijvoorbeeld bij de kaaklijn, kin of neus? In die gevallen is collageenstimulatie met Radiesse een goede oplossing. Deze filler geeft langdurig resultaat en wordt na twee jaar op een natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Mensen met een ingevallen gelaat, veroorzaakt door bijvoorbeeld ouderdom, zijn vaak gebaat bij een behandeling met Sculptra. Dankzij het bestanddeel polymelkzuur, blijft het effect van Sculptra zelfs na afbraak door het lichaam nog bestaan.

PRP-behandeling

Om je huid een boost te geven en het herstel van de huid te stimuleren, kun je kiezen voor een PRP-behandeling (Platelet Rich Plasma). Hierbij wordt je eigen bloedplasma gebruikt als filler. Voordeel van deze behandeling is dat de filler bestaat uit lichaamseigen stof. Toch werkt deze fillerbehandeling minder goed dan een behandeling met hyaluronzuurfillers. Voor het beste resultaat is het dan ook beter om te kiezen voor een Angel Lift.

Lipofilling

Uiteindelijk is er nog de optie voor een filler in de vorm van lipofilling, waarbij je eigen lichaamsvet wordt gebruikt om volumeverlies in het gezicht te herstellen. Deze fillerbehandeling is erg veilig en geeft permanent resultaat. Toch is de behandelingsmethode redelijk grof. Ook is niet altijd te voorspellen hoe het resultaat eruit gaat zien, omdat er minder secuur kan worden gewerkt dan met bijvoorbeeld tijdelijke fillers als Restylane en Juvéderm.

Wil je meer weten over de verschillende fillers en de mogelijke behandelingen? Neem gerust contact op met Kliniek Dokter Frodo.

Geplaatst in FillersGetagd , Leave a Comment on Verschillende soorten fillers

Wallen onder de ogen: fillers VS. operatie

16 april 2015

Wallen en donkere kringen onder de ogen kunnen leiden tot veel onzekerheid. Gelukkig is er makkelijk wat aan wallen en donkere kringen te doen. En daar hoeft zeker niet altijd een operatie bij aan te pas te komen. Met behulp van fillers kunnen wallen bijvoorbeeld worden verwijderd, zonder dat er gesneden hoeft te worden.

Oorzaken van wallen

wallen onder de ogen behandelen met filler[/caption]

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot wallen onder de ogen. De belangrijkste oorzaak voor wallen is erfelijke aanleg voor volumetekort onder de ogen! Het jukbeen onder de ogen kan bijvoorbeeld eenstukje naar achter liggen waardoor er minder ‘support’ voor de huid is. Hierdoor kan de wal of kring onder de ogen ontstaan. Heeft je vader of moeder wallen? Grote kans dat jij ze ook krijgt. Ook speelt een dunne huid hierin een belangrijke rol.

Daarnaast zijn er een aantal factoren die kunnen bijdragen bij het versneld verergeren van wallen. Een bijvoorbeeld hiervan is slechte voeding. Te weinig vitaminen en mineralen, zoals vitamine C of ijzer, kunnen zorgen dat wallen meer opvallen. Je huid wordt bleker en de doorbloeding neemt af. Door voldoende fruit en groente te eten, voorkom je dan ook wallen. Daarnaast hebben alcohol, roken en drugs een negatieve invloed op de huid. Maar de allerbekendste oorzaken van wallen en donkere kringen zijn toch wel vermoeidheid en stress. Vermoeidheid zorgt ervoor dat de huid bleker wordt en bloedvaatjes duidelijker erdoor schijnen.
Heeft u wallen of donkere kringe? De wallen vs donkere kringen test

Wallen onder ogen laten opereren.

Heb je diepe vochtwallen en ben je het zat om telkens op je vermoeide uiterlijk te worden aangesproken? Dan kan een onderooglidcorrectie uitkomst bieden. Diepe vochtwallen worden veroorzaakt door vochtophopingen of plaatselijk overtollig vet onder de ogen. Je kan diepe vochtwallen wel wat verbeteren met fillers maar voor het beste resultaat ontkom je niet aan een (onder) ooglidcorrectie. Deze operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Vetpockets kunnen met een wallenoperatie worden verwijderd of verschoven. Er zijn verschillende technieken om ooglidcorrecties uit te voeren. Denk aan het maken van een incisie (sneetje) waardoor het vetweefsel of overtollig vel kan worden verwijderd. Meestal duurt de operatie zo’n anderhalf uur. De eerste dagen is de huid vaak blauw en opgezwollen. Vaak nemen de klachten na twee dagen af. De incisies kunnen echter nog weken tot maanden zichtbaar zijn. Zoals elke operatie is een ooglidcorrectie niet geheel zonder risico’s. Er kunnen infecties ontstaan, maar ook abnormale verkleuringen of geïrriteerde ogen.

Wallen onder de ogen behandelen met injectables fillers.

Beginnende wallen onder ogendiepe wallen onder ogen of vochtallen onder de ogen kan je het beste behandelen met een hyaluronzuur-filler, een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat de wal verdwijnt. De filler wordt ingespoten en zorgt ervoor dat de contouren van de wangen naar de ogen geleidelijker overlopen (zie foto onder).

Het volumetekort wordt hersteld, waardoor van ingevallen ogen, kringen of wallen geen sprake meer kan zijn. Het grote voordeel van hyaluronzuur is dat je meteen resultaat ziet. Het effect blijft zeker anderhalf tot twee jaar zitten. Het inspuiten gebeurt door middel van enkele prikjes die nagenoeg pijnloos zijn. Is er sprake van meer volumeverlies in het gezicht, dan kunnen onder andere de jukbeenderen en/of de wangen worden opgevuld met fillers voor het gewenste resultaat. Dit wordt ook wel de V-lift genoemd. Kliniek Dokter Frodo maakt gebruik van de filler Juvéderm, een natuurlijk hyaluronzuur dat na verloop vhttps://www.dokterfrodo.nl/wallen-onder-ogenan tijd door het lichaam wordt afgebroken.
Meer weten over de behandeling van wallen? Kijk dan hier: dokterfrodo.nl/wallen-onder-ogen

Geplaatst in Fillers, Onder de ogenLeave a Comment on Wallen onder de ogen: fillers VS. operatie

Complicaties door fillers – zijn fillers veilig of gevaarlijk?

7 april 2015

De keuze van je arts stuurt de kans op complicaties!

Fillers zijn veilig, mits uitgevoerd door een deskundige arts met de juiste middelen.
‘Het belangrijkste bij de beslissing bij wie je je wilt laten behandelen is om eerst de arts/ kliniek te onderzoeken voordat deze jou onderzoekt. Wie is die arts eigenlijk? Met welke middelen werkt hij/zij? Hoeveel ervaring heeft de arts? En, hoe veilig werkt de arts?

De veiligheid van fillers valt of staat rondom de werkwijze van de arts. Kliniek Dokter Frodo maakt geen compromis rondom kwaliteit en veiligheid.

Het zou je verbazen hoeveel mensen níet behandeld moeten worden na het eerste consult. Een goede arts zal altijd kijken of een behandeling veilig is, klopt en zich afvragen of iemand wel echt geholpen is met een behandeling. De grote zogenaamde budgetklinieken die vragen niet, die draaien. Die vinden nog steeds dat de (jong)volwassen cliënt zélf verantwoording draagt. Er zijn maar weinig klinieken die de tijd nemen om de vraag van de cliënt echt te begrijpen.(kost tijd en dus geld).
Helaas zijn veel cliënten zich niet bewust van het feit dat sommige artsen die cosmetische behandelingen doen, niet opgeleid zijn en niet eens aangesloten zijn bij de beroepsvereniging NVCG. Elke arts heeft een eed afgelegd, maar het evenwicht tussen goed doen en winst maken, lijkt niet altijd in balans. Er zijn veel spanningen tussen de belangen van een kliniek en de arts die de patient écht wilt helpen.
De verantwoordelijkheid als cosmetisch arts is groot. Klanten verwachten dat je goed geschoold bent, volgens de richtlijnen werkt en aangesloten bent bij de NVCG.

 

Veilige fillerbehandeling bij kliniek Dokter Frodo

 

Complicaties bij permanente vs tijdelijke fillers

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen tijdelijke en permanente fillers. Tijdelijke fillers geven, zoals de naam al doet vermoeden, tijdelijk resultaat. Een voorbeeld hiervan is een filler Juvederm, hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Hyaluronzuur wordt na enkele jaren op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Permanente fillers zijn zeer onveilig omdat ze een blijvend resultaat geven, ook blijvende complicaties.. Voorbeelden zijn Dermalive, Bio-alcamid en Aquamid. Maar hoe veilig zijn fillers? En zijn tijdelijke fillers veiliger dan permanente fillers?

Fillers en Corona

Er kan een allergische reactie van roodheid en zwelling optreden op de plek waar hyaluronzuur injectables zijn geplaatst in icm een Moderna vaccin / Pfizer vaccin.

Door de vaccinatie wordt het immuunsysteem geactiveerd en kan er ook een afweerreactie op bij-stoffen in het vaccin plaatsvinden (PEG/ mannitol). Hierdoor zou er ook een afweerreactie op gang kunnen komen tegen deze bij-stoffen stoffen in de filler. Meer over fillers en Corona

Complicaties na een fillerbehandeling

Veel mensen vragen zich af welke complicaties er kunnen optreden na het gebruik van fillers. Terecht, want complicaties kunnen zich altijd voordoen in meer of mindere mate. Dat geldt niet alleen voor fillerbehandelingen maar ook na andere cosmetische ingrepen, zoals een botoxbehandeling of laserbehandeling, kunnen complicaties optreden.
De meest voorkomende complicaties na een fillerbehandeling zijn: slecht resultaat, pijn of gevoeligheid, zichtbaarheid van de filler of het ontstaan van harde knobbels. Deze verschijnselen zijn niet alleen heel vervelend, maar vaak ook huidontsierend. Complicaties treden niet altijd direct na de behandeling op. Soms komt het voor dat complicaties pas na een aantal jaren ontstaan. Daarom is het belangrijk om jezelf voorafgaand aan een fillerbehandeling of andere cosmetische behandeling goed te laten adviseren. Een behandeling door een onkundige arts of met een permanente filler is namelijk echt gevaarlijk.

Mogelijke complicaties na een fillerbehandeling:

  • Na de behandeling kan de huid een beetje rood zijn, ietwat jeuken of gevoelig zijn. Deze milde reacties verdwijnen snel.
  • Slecht resultaat: Indien de behandeling goed wordt uitgevoerd, mag niemand kunnen zien dat je behandeld bent. Maar je moet er wel beter uitzien!
  • Tyndell effect: Het Tyndell effect is een blauwige verkleuring van de huid. Dit kan optreden als er een verkeerde filler wordt gebruikt, te veel van de filler wordt gebruikt of als de filler te oppervlakkig wordt geplaatst.
  • Knobbeltjes: In sommige gevallen kan de filler ingekapseld worden en ontstaan er kleine knobbeltjes. Dit is natuurlijk erg vervelend. In het geval van een tijdelijke filler kan dit makkelijk worden opgelost met het gebruik van hyaluronidase.
  • Infectie: Indien u een infectie heeft aan uw gebit, in uw gezichtsholtes of elders in het lichaam, dan kan de filler ook geïrriteerd raken en geen zwellen. Dit heet ‘secundaire zwelling’ en wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem voor een korte duur (1-2 dagen) de filler gaat aanvallen. Mocht dit gebeuren, dan kunt u een NSAID (ibuprofen/ diclofenac) gebruiken om de zwelling te verminderen.
    Mocht de filler zelf geinfecteerd raken(zeer onwaarschijnlijk), dan is dit is goed te behandelen met antibiotica en zonodig kan een tijdelijke filler opgelost worden met hyaluronidase.
  • Bloedvat beknelling: Indien een filler in een bloedvat (of in grote hoeveelheden bij een bloedvat) wordt gespoten, kan de huid van bloed onthouden worden. De kans op deze nare en zeldzame complicatie (bij ons in de kliniek hebben we het nog nooit gezien) kan geminimaliseerd worden door goede kennis van de anatomie en de juiste injectie technieken. Een eventuele bloedvat beknelling die is ontstaan door een tijdelijke filler moet direct behandeld worden met hyaluronidase. In het geval van een permanente filler zal er een operatie moeten plaatsvinden.

 

Eerlijk advies bij kliniek Dokter Frodo

 

Hoe veilig zijn permanente fillers?

Onveilig!
Permanente vulmiddelen als Dermolive, Bio-alcamid en Aquamid zijn geen huideigen stoffen. Sommige mensen kunnen er allergisch op reageren. Na een behandeling met deze kunstmatige fillers is het risico op complicaties (zoals hierboven genoemd) dan ook hoger dan na een behandeling met natuurlijke fillers, zoals hyaluronzuren Juvederm en Restylane.
De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) heeft permanente fillers op een zwarte lijst staan. Complicaties kunnen zelfs na jaren optreden en variëren van ontstekingen tot harde knobbels die zich soms onderhuids verplaatsen. Zijn deze fillers dus gevaarlijk? Ja, en om die reden maakt Kliniek Dokter Frodo geen gebruik van permanente fillers.

Hoe veilig zijn tijdelijke fillers?

Mits gebruikt door een deskundige arts zijn tijdelijke fillers veilig. Veel veiliger dan permanente fillers. In onze kliniek gebruiken wij Juvederm en Restylane, natuurlijke, tijdelijke fillers met hyaluronzuur, een huideigen stof die erg veilig in gebruik is. Deze fillers zijn afbreekbaar en worden niet door het huidweefsel ingekapseld. Na een paar jaar wordt de stof langzaam afgebroken door het lichaam. In dat geval moet de behandeling worden herhaald om resultaat te blijven behouden. Complicaties na het gebruik van hyaluronzuurfillers komen nauwelijks voor. Mocht het toch zo zijn dat een van de bovengenoemde complicaties optreedt, kunnen de hyaluronzuurfillers van Juvederm en Restylane worden opgelost met hyaluronidase. Andere goedkopere hyaluronuurfillers lossen niet/ slecht op met hyaluronidase. Kijk dus uit met welke hyaluronzuurfiller je behandeld wordt!

 

Complicaties bestrijden

Complicatie na permanente fillers:
Wanneer er toch gebruik is gemaakt van permanente fillers en er ontstaan complicaties, dan is het niet makkelijk deze te bestrijden. De stoffen Dermolive en Bio-alcamid kunnen meestal niet worden verwijderd. Een antibioticakuur of andere ontstekingsremmers kunnen uitkomst bieden. In andere gevallen is het mogelijk om door middel van een laserbehandeling eventuele huidverhardingen te verminderen. Helpt ook dat niet? Dan is een chirurgische ingreep noodzakelijk. Voor de behandeling van complicaties met permanente middelen kunt u zich wenden tot het Complicatiespreekuur ErasmusMC. Afdeling Dermatologie, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam

Tijdens het consult bij het complicatiespreekuur in het ErasmusMC wordt er een echo gemaakt van het gebied waar de complicatie opgetreden is en indien mogelijk wordt het direct behandeld. Behandeling van complicaties van fillers valt onder medisch noodzakelijke zorg en wordt vergoed door uw verzekering. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van uw huisarts voordat u op dit spreekuur terecht kunt. Door de behandeling van complicaties van permanente fillers kunnen littekens ontstaan. Ook kan door het verwijderen van een zwelling een deuk in de huid optreden. De behandeling hiervan, met behulp van laser of lipofilling wordt meestal niet vergoed door uw verzekering.

Complicatie na hyaluronzuur fillers:
Mochten er na toediening van tijdelijke hyaluronzuur fillers onverhoopt complicaties optreden, dan zijn deze beter te genezen. Natuurlijke fillers kunnen namelijk, in tegenstelling tot permanente fillers, weer worden verwijderd uit de huid. Een filler met hyaluronzuur kan worden afgebroken met het enzym hyaluronidase, zodat de huid direct herstelt en complicaties op de lange termijn worden voorkomen.

Geen compromis in veiligheid bij kliniek Dokter Frodo

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Complicaties door fillers – zijn fillers veilig of gevaarlijk?

Ik wil mijn frisse uitstraling terug

3 april 2015

Bijna dagelijks krijgen we mensen in onze kliniek die ondanks dat ze zich helemaal niet zo voelen, regelmatig te horen krijgen dat ze bozig kijken of er moe uitzien.
Meestal komt dit door volumeverlies bij het ouder worden of door ‘pech’ c.q. erfelijke eigenschappen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig een heleboel doen om u weer uw frisse en opgeruimde uitstraling terug te geven. Bijvoorbeeld met één van de drie onderstaande behandelingen.

Omdat iedereen verschilt, bepalen we in het eerste, vrijblijvende consult welke behandeling het beste bij u en uw wensen past.

Een pasklaar antwoord is er niet, ieder individu heeft vaak een ander probleem. Door goed naar uw gezicht te kijken, naar uw mimiek, vorm van het gezicht alsook de verouderingsgraad maken we een persoonlijk behandelplan.

Met injectables kunnen wij u een energieke frissere uitstraling geven.

Botox behandeling

Voorhoofdslijnenfronsrimpelskraaienpootjes, je gezicht is een canvas waarop het leven lijnen tekent. Om deze tekening van het gezicht bij te werken en het beeld op te frissen kunnen we met Botox hier en daar een lijntje weg gummen en zo uw uitstraling opfrissen.

Wallen of donkere kringen onder de ogen

Donkere kringen of wallen onder de ogen geven het gezicht onnodig een vermoeide uitstraling. ‘Waarom kijk je zo boos?’ of ‘Heb je slecht geslapen?’ zijn voor veel uitgeslapen en goed gehumeurde mensen een bron van irritatie.  Wallen onder de ogen kunnen goed behandeld worden met natuurlijke hyaluronzuur fillers zoals Juvederm en Restylane, met carboxytherapie of met een combinatiebehandeling zoals de Liquid Facelift of V-lift.

Angel lift

De Angel lift is de reddende engel voor de vermoeide en verouderde gezichtshuid. Deze krijgt dankzij de Angel lift een triple boost. De huid wordt versterkt, verjongd en gehydrateerd.
Dankzij deze combinatie van drie cosmetische ingrepen die elkaar ook nog eens positief versterken, is de Angel lift een echte beauty elixer.

Ervaring Botox behandeling

Ik kreeg steeds te horen of het wel goed me ging, of ik moe was of dat ik een leuk feestje heb gehad afgelopen weekend.

Mijn zoon klaagde ook over het ‘zebrapad’ op mijn voorhoofd en mijn kaakspieren zijn zo sterk dat ik de hele nacht aan het tandenknarsen ben.

Sinds de behandeling met Botox zie ik er een stuk vriendelijker en frisser uit.

Geplaatst in Wens en probleemLeave a Comment on Ik wil mijn frisse uitstraling terug