phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: februari 2016

Wat zijn de beste anti-aging producten?

18 februari 2016

Ben jij al jaren op zoek naar een anti-ageingproduct waarmee je rimpels voorgoed verdwijnen? Of vraag je jezelf al tijden af welke crème, serum of exfoliator het beste is voor jouw huid? Dan ben je niet de enige. Tegenwoordig zijn er tal van producten op de markt waarmee je vroegtijdige huidveroudering kunt tegengaan. Van anti-ageingcrèmes voor dag en nacht tot oogcrèmes en serums. Maar welke producten zijn nu het meest geschikt?

Anti-ageing met antioxidanten

Na het doen van jarenlang onderzoek is geconstateerd dat huidproducten met daarin antioxidanten verwerkt, de huid zichtbaar verbeteren. Antioxidanten bestaan uit vitamines en mineralen die de effecten van vrije radicalen bestrijden. Onze huid wordt iedere dag blootgesteld aan vrije radicalen, zoals luchtvervuiling, zonnestralen, stress of synthetische toevoegingen aan voedsel. Maar ook de celdeling in je lichaam of je natuurlijk afweersysteem kunnen vrije radicalen vormen.

Wat doet een goed anti-ageingproduct?

Een goed huidverzorgingsproduct dat krachtige antioxidanten bevat, zoals vitamine A, C en E, beschermt de huid niet alleen tegen beschadigingen, maar stimuleert ook het herstelproces. De beste anti-ageingproducten zullen fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes dan ook verminderen en de celdeling juist bevorderen. Een voorbeeld van een huidverzorgingslijn waaraan antioxidanten zijn toegevoegd, is SkinCeuticals.

SkinCeuticals

Wij adviseren onze cliënten om de anti-ageingproducten van SkinCeuticals te gebruiken zodra de eerste tekenen van huidveroudering beginnen. De huidverzorgingsproducten van dit merk bevatten ingrediënten als vitamine A, antioxidanten, alfa hydroxyzuren, adaptogenen en peptiden. Bovendien bevatten de crèmes een zonnebrandfactor. Hierdoor is de huid optimaal beschermt tegen vrije radicalen.

Geplaatst in Anti ageingGetagd , , Leave a Comment on Wat zijn de beste anti-aging producten?

Oorzaak / anatomie veroudering gezicht

15 februari 2016

Hoe en waarom veroudert ons gezicht eigenlijk? Aan de hand van foto’s van Sophia Loren kunnen we heel mooi zien wat er tijdens de veroudering gebeurt.

De veroudering van het gezicht is een fascinerend proces. Wij kijken meestal niet verder dan de oppervlakte en de onderliggende processen blijven vaak onderbelicht. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft het verouderingsproces zeer gedetailleerd blootgelegd. In deze blog probeer ik het begrijpelijk te maken door het proces laag-voor-laag uit te leggen.

Veroudering gezicht: huid, vet, spieren, botstructuur en tanden.

Gek genoeg begint het verouderingsproces van het gezicht al rond het 25e levensjaar. Dan is het proces gelukkig nog niet echt goed zichtbaar. Bij gezichtsveroudering vinden er structurele veranderingen plaats in de volgende weefsellagen – huid, vet, spieren, botten en tanden.  Doordat alle weefsellagen verschillend van elkaar verouderen, veranderen gelaatsuitdrukkingen ook in de loop der tijd.

Huidveroudering gezicht:

De volgende veranderingen vinden plaats in de huid waardoor deze doffer wordt, meer rimpels gaat vertonen en naar beneden zakt:

  • Doordat het vernieuwingsproces van de epidermis steeds minder efficiënt verloopt, wordt de huid ruwer en ontwikkel je meer pigment(vlekken).
  • Het remodelleren van collageen vertraagt waardoor de huid dunner en minder elastisch wordt.
  • De toevoer van voedingsstoffen zoals hyaluronzuur en anti-oxidanten verslechtert. Hierdoor wordt de huid droger, dunner en kan het zich minder goed beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
  • Herhaalde beweging zorgt er samen met bovenstaande drie punten voor dat er op den duur ‘knikmomenten/ rimpels’ ontstaan.

Verandering vetverhouding gezicht

Een jong, vol gezicht heeft de juiste hoeveelheid vet in het gezicht op de juiste plaats. Zoals je ook op de illustratie kunt zien, veranderen de vetverhoudingen in het gezicht door atrofie, herverdeling en ophoping.
De gebieden die het meeste vet verliezen zijn: het voorhoofd, de slapen, het bovenste deel van de wangen, onder de ogen en het jukbeen.
De gebieden die er juist meer vet bij krijgen zijn: het onderste deel van de wangen, de neus-lippenplooi, de kaaklijn en de hals.
Het vet zakt als het ware naar beneden en doordat ook het vetvolume verandert, ziet het gezicht er minder gezond/ouder uit.  Er ontstaan ook ‘geulen’ tussen de vetkussentjes waardoor de vetkussentjes afzonderlijke structuren worden ipv een gladde, vrijwel continue laag.

Gezicht veroudering verandering botstructuur

Artikel over de Anatomy of the Ageing face.

Anatomie van het verouderende gezicht

Geplaatst in Blogs over fillersGetagd , Leave a Comment on Oorzaak / anatomie veroudering gezicht

Een decolleté zonder rimpels

12 februari 2016

Huidveroudering is een belangrijke oorzaak van een gerimpeld decolleté. De huid op deze plek verliest vaak sneller zijn elasticiteit dan bijvoorbeeld de gezichtshuid. Dit komt onder meer doordat de huid van je hals en decolleté minder talg- en zweetklieren bevat. Toch kan iedere vrouw een rimpelloos decolleté hebben,welke leeftijd zij ook heeft.Niet alleen kun je je borstspieren trainen, de juiste bh dragen of de huid van het decolleté met een crème verzorgen. Ook redelijk eenvoudige cosmetische behandelingen kunnen uitkomst bieden.

1.Fillerbehandeling decolleté

Met behulp van fillers kan er meer volume aan de huid worden toegevoegd. Zo worden rimpels minder zichtbaar. Het volumetekort van je decolleté wordt opgevuld met lichaamseigen hyaluronzuur, zoals Restylane of Juvederm. Dit geeft ongeveer 1,5 tot 2 jaar resultaat.

2.Halslijnen verminderen met botox

Botox zorgt ervoor dat spieren ontspannen. Door botox kan bijvoorbeeld de halsspier ontspannen, zodat fijne lijntjes in de hals verminderen.

3.PRP-behandeling

Door een PRP-behandeling wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Twee bestanddelen die nodig zijn om de huid er glad en stralend uit te laten zien. PRP staat voor Platelet Rich Plasma en is gefilterd plasma van je eigen bloed. Tijdens de behandeling worden deze bloedplaatjes in de huid van je decolleté ingebracht. Dankzij het gebruik van deze lichaamseigen stof worden reacties van de huid op de behandeling vermeden.

4.Laser-behandeling decolleté


Door een laserbehandeling wordt de huid ook gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Er zijn een aantal verschillende soorten laserbehandelingen. Zo is er laser tegen pigmentvlekken, laser tegen rode vaatjes en plekjes, maar ook laser tegen rimpels en huidverstrakking. Wil je snel een strakkere huid en vind je het niet erg als je de decolleté er een paar weken rood en geïrriteerd uitziet, dan kun je het beste kiezen voor een fractionele ablatieve laserbehandeling van het decolleté. Heb je echter geen zin in ‘downtime’, dan kun je beter voor een non-ablatieve laserbehandeling van het decolleté kiezen.

Geplaatst in Blogs over Botox, Blogs over fillers, De huid, Laser behandelingGetagd , , Leave a Comment on Een decolleté zonder rimpels

Tandenknarsen in je slaap? wij hebben een oplossing.

7 februari 2016

Slijtage aan uw tanden, met hoofdpijn wakker worden en sterk ontwikkelde kauwspieren. Allen gevolgen van tandenknarsen in je slaap en zeer vervelend.

In de kliniek krijgen wij steeds vaker te maken met dergelijke klachten. Dokter Frodo specialist bruxisme, legt daarom uitgebreid uit wat het is en hoe je tandenknarsen in je slaap, c.q. bruxisme kunt verhelpen.

Tandenknarsen oorzaak


‘ Tandenknarsen slaap, ook wel bruxisme genoemd, is het hevig over elkaar heen schuiven van tanden en kiezen wat een schurend of knarsend geluid geeft. Over het algemeen gebeurd dit tijdens het slapen. Overdag komt het ook voor maar wordt dan meer ervaren als klemmen. Een sterke kauwspier houdt er niet van om stil te zitten. Er ontstaat een vicieuze cirkel: hoe groter de spier, hoe meer iemand geneigd is ‘m te gebruiken, hoe sterker de spier. Tandenknarsen geeft slijtage aan uw tanden, kan problemen veroorzaken aan de kiezen en voor grote onrust en irritatie zorgen. Door het tandenknarsen en de verhoogde spanning in de kauwspieren krijgen mensen vaak hoofdpijn, kaakspierpijn en pijn in het kaakgewricht.
Hierdoor geeft tandenknarsen ook vaak hoofdpijn.

Tandenknarsen oplossing

Met bijvoorbeeld een bitje kun je ervoor zorgen dat je tanden niet beschadigen, dit lost het tandenknarsen in je slaap zelf niet op. Met botuline toxine kan dit wel. Naast een positief effect op migraine en andere spier gerelateerde hoofdpijn, kunnen we bij Kliniek Dokter Frodo ook tandenknarsen (bruxisme) zeer goed verhelpen. Het tandenknarsen vermindert (of wordt volledig verholpen) doordat we met gerichte Botox injecties de kauwspier tot rust brengen. Hierdoor wordt de spier minder sterk en neemt deze af in grootte. ‘

Voor het maken van een afspraak voor een botox behandeling bruxisme tegen tandenknarsen in de slaap of klemmen overdag, kunt u contact opnemen via ons contactformulier of bellen naar: 020 – 4211559.

Geplaatst in Blogs over BotoxLeave a Comment on Tandenknarsen in je slaap? wij hebben een oplossing.

De belangrijkste oorzaken van rode vlekjes

4 februari 2016

Heb jij last van rode vlekjes, een snel blozende huid of kleine, zichtbare bloedvaatjes in je gezicht? Soms zijn ze het gevolg van een huidaandoening zoals eczeem of psoriasis. Maar er kunnen ook andere oorzaken aan roodheid en rode vlekjes ten grondslag liggen. We zetten de 5 belangrijkste oorzaken voor je op een rij.

1. Allergische reactie

Rode vlekjes als gevolg van een allergische reactie ontstaan bijvoorbeeld na het eten van een bepaald voedingsmiddel of na een insectenbeet. Deze rode vlekjes gaan vaak, zodra de reactie afneemt, vanzelf weer weg.

2. Verkeerd eten of drinken

Met name pittig en gekruid voedsel of voedsel dat veel histamine bevat, zoals sommige kaassoorten of spinazie, kan roodheid veroorzaken. Maar ook zuivelproducten, chocola en bepaalde citrusvruchten kunnen van invloed zijn op je huid. Evenals alcohol en hete dranken. Het kan dan ook nuttig zijn om je eetpatroon goed in de gaten te houden als je last hebt van rode vlekken in je gezicht.

3. Inspanning

Sporten is goed voor je fysieke gestel, maar door een te hevige inspanning kan je lichaam oververhit raken. Wanneer je hoofd knalrood wordt, zorg dan dat je het iets rustiger aan doet en veel water drinkt.

4. Huidverzorgingsproducten

Een gevoelige huid kan sterk reageren op bepaalde huidverzorgingsproducten. Mijd daarom producten die alcohol of parfum bevatten. Bij Kliniek Dokter Frodo adviseren we om de huidverzorgingsproducten van SkinCeuticals te gebruiken.

5. Het weer

Heb je iets te lang in de zon gelegen? Of de koude wind of regen getrotseerd? Beide weersinvloeden zijn een beproeving voor je huid. Voorkom dus dat je huid te lang wordt blootgesteld aan uv-straling en bescherm je huid bij koude weersomstandigheden met een warme muts of sjaal.

Wil je nou van je rode vlekken af, dan kan je overwegen om een IPL couperose behandeling te ondergaan. Hierbij worden de bloedvaten die de rode gloed veroorzaken behandeld en zullen ze minder goed zichtbaar zijn.

Geplaatst in De huidGetagd , Leave a Comment on De belangrijkste oorzaken van rode vlekjes

Make-up na een botox – of fillerbehandeling: goed of slecht idee?

2 februari 2016

Steeds vaker maken vrouwen gebruik van botox- en fillerbehandelingen. Feit is dat hierbij minuscule naaldjes worden gebruikt om de stoffen te injecteren, waarbij kleine rode puntjes kunnen ontstaan. Nu kun je de neiging hebben om deze direct te camoufleren. Toch is het beter om eventjes te wachten met het aanbrengen van make-up na een botox- of fillerbehandeling, en wel hierom:

Infectie door make-up na botox- of fillerbehandeling

Het is sterk aan te raden om zeker de eerste vier uur na de botoxinjectie geen make-up te gebruiken. Heb je een fillerbehandeling ondergaan? Gebruik dan zeker twaalf uur lang geen make-up. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat er infecties ontstaan. Make-up zit namelijk vol met bacteriën. Hoewel de kans op een infectie na botox nihil is, kun je bij een fillerbehandeling iets meer kans lopen op een infectie. Zelfs het gebruik van zonnebrandcrème wordt na een filler- of botoxbehandeling sterk afgeraden. Vermijd de zon en blijf de eerste uren gewoon binnen. Wil je desondanks toch make-up gebruiken na je botox- of fillerbehandeling, zorg er dan voor dat het nieuwe of bacterie-vrije make-up is.

Verplaatsen botox of fillers door make-up


Een ander risico dat je loopt wanneer je make-up gebruikt na een filler- of botoxbehandeling is dat je de geïnjecteerde stoffen verplaatst. Met name de eerste uren na een behandeling is het van belang dat je je gezicht weinig aanraakt, zodat je de stoffen niet verplaatst. Zo voorkom je dat je bijwerkingen krijgt, zoals een hangend ooglid na het gebruik van botox. Doe dan ook zo rustig mogelijk aan.

Geplaatst in Blogs over Botox, Blogs over fillersGetagd , Leave a Comment on Make-up na een botox – of fillerbehandeling: goed of slecht idee?

Wat je moet weten over lipverzorging

1 februari 2016

Met goed verzorgde lippen kun je voor de dag komen. Een mooie mond met volle en gladde lippen is de blikvanger van je gezicht. Maar hoe krijg je én behoud je gezonde, stralende lippen? Kliniek Dr. Frodo geeft je de drie belangrijkste tips.

Tip 1. Bescherm je lippen

Bescherm je lippen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De zon is bijvoorbeeld zo’n boosdoener. Door te veel blootstelling aan uv-stralen verbranden je lippen en kunnen er blaasjes en littekentjes ontstaan. Ook koude wind of droge lucht kunnen je lippen uitdrogen waardoor velletjes ontstaan. Een goede balsem beschermt je lippen. Kies bij voorkeur een verzorgende crème zonder paraffine.

Tip 2. Scrub je lippen regelmatig

Net als je huid kunnen ook je lippen regelmatig worden gescrubd. Dit doe je door bijvoorbeeld met een (schone) tandenborstel of handdoek zachtjes over je lippen te wrijven. Op deze manier verwijder je eventuele schilfers en velletjes. Wees altijd voorzichtig met scrubben. De huid van je lippen is gevoelig en kan snel kapot gaan.

Tip 3. Vul volumeverlies van je lippen op

Ondanks een goede lipverzorging kunnen lippen door de jaren heen volume verliezen. Ook kunnen er rimpels en fijne lijntjes ontstaan boven je bovenlip. In onze kliniek behandelen we lippen met diverse technieken. Zo verhelpen we fijne lijntjes of een asymmetrische mond met behulp van fillers, zoals Juvederm Smile of Juvederm Volbella. En afhangende mondhoeken kunnen bijvoorbeeld met botox worden aangepakt.

Geplaatst in LippenGetagd , , Leave a Comment on Wat je moet weten over lipverzorging