phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: januari 2024

Verschil Hybrid en CO2 laserbehandeling

25 januari 2024

De CO2 laser en ALMA Hybrid-laserbehandeling zijn beide gericht op medische en cosmetische verbetering van diverse huidproblemen. Hoewel ze hetzelfde doel nastreven, zijn er verschillen tussen deze behandelingen. In deze blog leggen we uit wat deze verschillen zijn, specifiek tussen de standaard CO2 behandeling en de ALMA Hybrid laser voor het gezicht.

Doel van de laserbehandelingen:

Zowel de standaard CO2-laser als de ALMA Hybrid laser worden ingezet om huidveroudering tegen te gaan of te verminderen en om huidverjonging te stimuleren. Ze helpen bij het reduceren van rimpels, littekens, fijne lijntjes en andere huidproblemen zoals hyperpigmentatie en een doffe huidstructuur.

Werking van de CO2-laser:

De CO2 laser zendt een sterke lichtstraal uit die de huid raakt en het water in de huidcellen zodanig verhit dat het verdampt. Dit veroorzaakt gecontroleerde (lichte) schade aan de bovenste huidlaag. Als reactie hierop start het lichaam met het repareren van de huidcellen, waarbij het aanmaken van collageen en elastine in het gezicht wordt gestimuleerd. 

Werking van de ALMA Hybrid laser:

Hybrid laser behandeling is anders dan een co2 laser behandeling

De ALMA Hybrid laser combineert een CO2 laserbehandeling met extra energiebronnen, namelijk Erbium Glass en Ultrasound. 

Erbium Glass richt zich op de diepere huidlagen en coaguleert diep in de dermis, waardoor de opperhuid intact blijft. Het stimuleert ook de productie van collageen en elastine in de huid. 

De Hybrid laser gebruikt ook IMPACT Ultrasound technologie. De CO2-laser creëert micro kanaaltjes in de huid, waardoor actieve ingrediënten via ultrasound technologie beter opgenomen kunnen worden. Dit verbetert de penetratie van werkzame stoffen, wat leidt tot sneller herstel en uitstekende resultaten. 

De combinatie van deze drie energiebronnen zorgt ervoor dat de Hybrid behandeling een kortere herstelperiode heeft vergeleken met traditionele laserbehandelingen. Ondanks dezelfde intensiteit veroorzaakt deze laser minder diepe schade, waardoor roodheid en korstjes minder intens zijn en korter aanhouden. 

Verschil in hersteltijd:

De ALMA Hybrid laser biedt betere resultaten door de combinatie van meerdere energieën in één behandeling, met een kortere herstelperiode voor het gezicht. Wil je meer informatie over deze behandeling en of het geschikt is voor jou? 
Meer over de hybrid CO2 laser 
1: CO2 pagina: CO2 laserbehandeling met de Alma Hybrid (dokterfrodo.nl) 
2: RF microneelding: RF microneedling Amsterdam – Kliniek Dokter Frodo 
3: PRP: PRP: Platelet Rich Plasma behandeling – Dokter Frodo 
4: Ultralift: Ultralift – Kliniek Dokter Frodo 

Neem dan contact met ons op!

 

resultaten Hybrid CO2 Laser:

voor na CO2-Laserbehandeling-amsterdam resultaat voor na resultaat CO2-Laserbehandeling-amsterdam CO2 Laser behandeling amsterdam voor na foto CO2 Laser treatment amsterdam resultaten CO2-Laserbehandeling-hybride laser voor na foto CO2-Laserbehandeling-hybrid amsterdam voor na foto voor na foto CO2-hybrid-Laserbehandeling

Wil je meer informatie over deze behandeling en of het geschikt is voor jou? 
Neem dan contact met ons op!

Meer over de hybrid CO2 laser 

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over striae, De huid, Laser behandelingLeave a Comment on Verschil Hybrid en CO2 laserbehandeling