phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: juli 2013

De man en zijn favoriete behandelingen?

29 juli 2013

De afgelopen tien jaar is de cosmetische branche voor mannen enorm gegroeid. Behandelingen die ooit alleen door vrouwen werden ondergaan, worden tegenwoordig door mannen heel gewoon gevonden. Hieronder de meest voorkomende behandelingen die mannen vandaag de dag ondergaan.

Botox

Botox werd ooit alleen gebruikt door Hollywoodsterren, maar is tegenwoordig uitgegroeid tot de populairste cosmetische behandeling voor mannen. De laatste tien jaar is de botox behandeling voor mannen steeds populairder geworden. Meer mannen dan ooit laten zich hiermee behandelen. Dat komt waarschijnlijk door het gemak ervan en hoe goed je het geheim kunt houden. De meest voorkomende botoxbehandelingen bij mannen zijn botox tegen overmatig zweten en de behandeling van de fronsrimpel.

Manicure

Een manicure behandeling voor mannen is afwisselend in en uit de mode geweest. Mannen beschouwen zo’n behandeling als een teken van goede persoonlijke verzorging. In sommige gevallen is het een professionele noodzaak voor wie met zijn handen werkt. Ik bezoek bijvoorbeeld zelf ook regelmatig een manicure.

Huidverzorging

Voorheen wasten mannen hun gezicht meestal met dezelfde zeep die zij ook voor de rest van hun lichaam gebruikten. Maar een mannenhuid heeft net zoveel verzorging nodig als de vrouwenhuid. Daarom is de keus in huidverzorging voor mannen net zo ruim aan het worden als het productassortiment voor vrouwen. Huidreiniger, toner en hydraterende crèmes voor mannen zijn tegenwoordig ruim verkrijgbaar, onder andere in de webshop van onze kliniek.

Ontharen

Terwijl je gezicht scheren een standaard mannelijke gewoonte is geweest vanaf het moment dat er iets bestond wat scherp genoeg was om de klus te klaren, werd het overige lichaamshaar meestal met rust gelaten. Sommige culturen zoals de oude Egyptenaren verwijderden mannelijk lichaamsbeharing wel, maar het overgrote deel van de menselijke beschaving heeft een harige borst altijd geassocieerd met mannelijkheid. De laatste tijd zijn er niet alleen steeds meer mannen die hun lichaam ontharen, bijvoorbeeld door middel van waxen of scheren, sommige partners stellen het zelfs als voorwaarde.

Make-up

Dit is er een die nog steeds aan de zijlijn opereert, maar we zien wel steeds meer tekenen dat make-up voor mannen een opmars aan het maken is. Hoewel sommige flamboyantere beroemdheden regelmatig eyeliner, gloss en mascara gebruiken, is niet iedere man die make-up gebruikt​​ zo uitgesproken. De huidige trends in mannen make-up zijn corrigerende make-up om vlekken en littekens te camoufleren en een gelijkmatige teint te creëren.

Iedereen wil er op zijn best uitzien dus is het niet verwonderlijk dat mannen een paar eeuwenoude esthetische gebruiken van vrouwen beginnen over te nemen. De laatste tijd wordt mannelijkheid opnieuw gedefinieerd. We zullen steeds meer mannen zien die gewoontes oppakken die tot nu toe als typisch vrouwelijk beschouwd werden.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over Botox, Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on De man en zijn favoriete behandelingen?

Oorzaak voor striae genetische bepaald?

26 juli 2013

De oorzaak van striae lijkt gedeeltelijk terug te voeren naar de genen.

Bij een recent onderzoek zijn specifieke genen gevonden die er voor zorgen dat sommige mensen meer striae vormen dan andere mensen.

Striae worden veroorzaakt door een snelle toename van gewicht, zoals bij een groeispurt in de pubertijd, bodybuilding of zwangerschap.

Dit recente onderzoek lijdt mogelijk tot betere preventieve behandelingen van striae.
Voorheen waren behandelingen (zoals met een laser) vooral gericht op de verbetering van collageen in plaats van elastine.  Met de huidige inzichten weten we dat de behandelingen die erop gericht zijn om Elastine in de huid te verbeteren (zoals Carboxytherapie, microneedling en glycolzuurpeeling) de beste resultaten geven, maar het zou natuurlijk nog veel beter zijn als we striae kunnen voorkomen!

De ontwikkelingen gaan snel, maar vooralsnog is het voorkomen van striae nog steeds voorbehouden aan carboxytherapie en microneelding.

Oorspronkelijke artikel over de genetische oorzaak van striae in het Engels

Geplaatst in Blogs over striaeLeave a Comment on Oorzaak voor striae genetische bepaald?

Striae bij mannen

18 juli 2013

Ook mannen kunnen last hebben van striae: na een groeispurt , als ze veel aankomen, juist afvallen, of wanneer ze zwaar trainen. Bodybuilders en mannen die aan krachtsport doen lopen dan ook veel kans op huidstriemen.

Striae bij mannen ontstaat als door de (te) snelle groei van het spierweefsel het vel wordt uitgerekt. Het onderhuidse bindweefsel scheurt. Hierdoor ontstaan strepen; striae. De striae komt bij mannen voornamelijk voor op armen, bovenbenen en de borst.

Ziektes, hormonen en bepaalde medicijnen (Prednison) kunnen striae in de hand werken. Als je anabole steroïden gebruikt, kan dat ook striae veroorzaken. Deze middelen bootsen namelijk de werking van het mannelijk geslachtshormoon na.

Striae is gelukkig onschuldig. Ontsierend – voor velen – wel. Omdat striae een litteken is, moet je extra voorzichtig zijn in de zon. Goed insmeren dus!

Striae voorkomen? Heel simpel, verandert je gewicht, bijvoorbeeld doordat je hard traint, zorg dan dat je huid elastisch blijft door preventief te smeren met een verzorgende en hydraterende crème. Verder: masseer, eet gezond en drink veel water. Kortom, alles wat goed is voor je huid, helpt ook ter voorkoming van striae. Kleine moeite, groot plezier.

In mijn twee voorgaande blogs kun je lezen over het verminderen van striae met behulp van crèmes en behandelingen. Ook voor mannen erg interessant.

Geplaatst in Blogs over striaeLeave a Comment on Striae bij mannen

Créme smeren op striae? zin of onzin?

15 juli 2013

Er worden talloze striae crèmes verkocht die de belofte doen dat zij striae verminderen, de huid voeden en hem gladder maken. Ik durf te stellen dat crèmes die je in de drogist koopt geen verbetering geven op striae omdat zij niet sterk genoeg zijn om echt in de huid door te dringen.

De dosering van de werkstoffen (zoals silicum en hydroxyproline, essentieel bij de vorming van bindweefsel, collageen- en elastinevezels) is niet hoog genoeg om de werkstoffen hun werk te laten doen. Helaas dringen de crèmes of oliën niet door tot in de onderste huidlagen.

Tretinoine crème, ook wel vitamine A-zuur, is de enige crème waarbij je een goede verbetering ziet van de striae. Vooral in combinatie met de in mijn vorige blog genoemde behandelingen (Carboxytherapie en Micro-needling).

Met een foundation is het mogelijk striae te verdoezelen. Ik adviseer mijn cliënten wel eens Rioblush City Girl Firming Leg Shimmer: make-up voor je lichaam. Beloofd resultaat: stralende benen met het effect van een panty. Adertjes, blauwe plekken en littekentjes ‘verdwijnen’ met dit product. Rioblush bevat geen zonnefilter. Breng dus een aparte zonnecrème aan. Leuke bijkomstigheid: Rioblush City Girl bestrijdt cellulitus en verstevigt de huid.

Geplaatst in Blogs over striaeLeave a Comment on Créme smeren op striae? zin of onzin?

Striae behandeling: alle behandelingen tegen striae op een rij

9 juli 2013

Striae verwijderen is moeilijk, het zijn immers littekens. Er bestaan een aantal behandelingen die over het algemeen een goed resultaat laten zien. Helaas ook een aantal die minder effectief zijn.

De minder effectieve behandelingen tegen striae:

Microdermabrasie

Bij microdermabrasie wordt de opperhuid huid via microkristallen beetje bij beetje afgeslepen. Het bovenste gedeelte van de huidlaag vernieuwt zich zo. Striemen vinden echter hun oorsprong in de onderliggende huidlagen, maar deze blijven onaangeroerd. Het is ook niet zo dat je met microdermabrasie telkens een laag van de huid verwijdert, totdat je bij de onderste huidlaag belandt en geen striemen meer hebt. Striae zal met microdermabrasie niet verdwijnen. Wel vervagen de lijnen lichtjes en zal de structuur van de huid zachter en gezonder worden.

Chemische peeling
Bij een chemische peeling wordt er een vloeistof op de huid aangebracht die de bovenste huidcellen verwijdert. Het effect van een chemische peeling wordt pas na meerdere sessies geleidelijk zichtbaar. De behandeling helpt alleen goed als je het combineert met andere behandelingen zoals carboxytherapie, microneedling en/of laser.

Endermologie of bindweefselmassage
Endermologie of bindweefselmassage maken de huid steviger en kan, na circa 20 behandelingen, cellulitis verminderen. Door de bindweefselmassage verbetert de bloedcirculatie. Deze methode is eerder een anti-cellulitebehandeling dan dat het striae aanpakt.

Mesotherapie
Bij mesotherapie worden hyaluronzuur, vitamines, mineralen, co-enzymen, aminozuren en antioxidanten in de huid geïnjecteerd. Resultaat: een gezondere huid en de celvernieuwing wordt op gang gebracht, zodat de huid optimaal functioneert en gevoed is. Heel soms wordt ook de striae minder maar het resultaat is minimaal.

De behandelingen die goede resultaten laten zien:

Striae laser behandeling

Striae laseren is een effectieve techniek om striae te behandelen. Het maakt als het ware microscopische gaatjes in de huid van waaruit de huid opnieuw wordt opgebouwd.
zie de blog over Striae laseren voor meer informatie

Carboxytherpie striae behandeling

Samen met laseren is dit het meest effectieve middel tegen striae. Met deze behandeling kunnen striae gedeeltelijk en soms helemaal verwijderd worden. Bij carboxytherapie wordt met een klein naaldje gasvormig CO2 in de huid gebracht. Dit verbetert de doorbloeding van de huid met striae, maar wat nog belangrijker is: het zorgt ervoor dat het littekenweefsel (dat bestaat uit ’hard bindweefsel’) wordt vervangen door zacht, normaal bindweefsel. Deze behandeling is effectiever dan een laserbehandeling doordat het ‘harde’ bindweefsel dus wordt vervangen door het ‘zachte’ bindweefsel. De structuur van je huid verbetert zichtbaar. Het resultaat is al vanaf de eerste behandeling zichtbaar.

Micro-needling tegen striae

Bij micro-needling wordt de striae huid verbeterd door middel van een roller met 200 zeer fijne naaldjes. De fijne naaldjes in de roller stimuleren zo de huid om collageen en elastine aan te maken. Micro-needling werkt het beste in combinatie met tretinoine crème omdat deze door de gecreëerde micro-kanaaltjes in de huid beter wordt opgenomen.

Tretinoine crème tegen striae

Vitamine A-zuur, ofwel Tretinoine crème, is de enige crème waarbij een goede verbetering te zien is van de striae. Door deze crème vernieuwt de bovenste huidlaag zichzelf, waardoor de celvernieuwing beter op gang komt en het littekenweefsel beter geneest. Zie blog over striae creme voor meer informatie.

In onze kliniek hebben we veel goede ervaringen met de combinatiebehandeling van carboxytherapie, laser, micro-needling en tretinoine creme. De losse behandelingen geven al goede verbetering van de striae huid, maar door ze te combineren, is het resultaat verbluffend. De kleur vervaagt, de striemen worden smaller en kleiner en de huid wordt zachter. Over het algemeen geldt: hoe sneller je striae behandelt, hoe makkelijker de striae vermindert. Recente lijnen, dit zijn lijnen van minder dan een jaar oud, of kleine lijntjes op een klein oppervlak zijn makkelijker te behandelen dan striae die er al jaren zit. Hoe ‘ouder’ en groter de striae, hoe meer behandelingen nodig zullen zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Geplaatst in Blogs over striae, Laser behandelingLeave a Comment on Striae behandeling: alle behandelingen tegen striae op een rij