phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: mei 2016

Alles over botox

26 mei 2016

Botox, wat is het eigenlijk? En hoe werkt het precies? Dokter Frodo van Kliniek Dokter Frodo vertelt je alles over botox, een stofje dat al zo’n 30 jaar gebruikt wordt binnen de geneeskunde. Vroeger werd botox voornamelijk gebruikt als medicijn. Tegenwoordig wordt botox steeds vaker toegepast tijdens cosmetische behandelingen. Soms op basis van een medische indicatie.

Botoxbehandeling

Botox kan op verschillende plaatsen in het gezicht worden toegediend, voor uiteenlopende redenen. Botox vermindert bijvoorbeeld rimpels in het gezicht, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes, maar verhelpt ook hangende mondhoeken. Dit zijn voorbeelden van cosmetische ingrepen met botox. Wanneer botox op basis van een medische indicatie wordt gebruikt, kan dat zijn om de kauwspier te laten ontspannen in geval van bruxisme of om overmatige transpiratie tegen te gaan.

Botox gevaarlijk?

Een van de meest gestelde vragen: ‘Is botox gevaarlijk?’ Uit inmiddels enorm veel onderzoeken is gebleken dat botox een veilig middel is. Toch raden wij het af om botox te gebruiken wanneer u zwanger bent. In dat geval willen we namelijk geen enkel risico lopen.

Wanneer beginnen met botox?

Wanneer u kunt beginnen met botox is niet direct leeftijdsafhankelijk. De beslissing om een botoxbehandeling te ondergaan is heel persoonlijk. Denkt u toe te zijn aan een behandeling met botox? Vraag dan gerust bij ons een gesprek aan. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden en uw verwachtingen. Dit doen we aan de hand van een 3d-foto die we voorafgaand aan de afspraak maken. Tijdens het gesprek dat ongeveer een half uur duurt, staat het u vrij om zoveel vragen te stellen als u maar wilt. Komen uw wensen en de mogelijkheden van botox met elkaar overeen? Dan bespreken we met u het behandelplan en gaan we aan de slag, eventueel direct. Uiteraard kunt u ook eerst thuis op uw gemak de informatie bekijken die u tijdens het gesprek krijgt en er rustig over nadenken.

Botox preventief

Een preventieve botoxbehandeling doen we bij Kliniek Dokter Frodo niet. Wij staan niet achter preventiebehandelingen met botox. We behandelen dus alleen met botox wanneer dat vanuit cosmetisch of medisch oogpunt nodig is.

Botox resultaat

Na de botoxbehandeling die slechts enkele minuten duurt, zien mensen soms na een dag al resultaat. Anderen zien vaak na enkele dagen of een week resultaat. Twee weken na de behandeling nodigen wij u uit voor een controle. We kijken dan samen met u of het gewenste botoxresultaat is behaald en of er eventueel nog een behandeling nodig is. Voor deze behandeling worden dan geen kosten berekend. De resultaten van de botoxbehandeling blijven zo’n 4 tot 6 maanden zichtbaar. Om het effect te behouden moet u botox blijven herhalen. Hoe vaker de behandeling wordt herhaald, des te minder rimpels er over blijven. De spier waarin we de botox spuiten verslapt namelijk steeds iets meer en krijgt dus meer moeite om de lijn of rimpel in de huid te trekken. Is een rimpel erg diep, dan kan er eventueel met een filler bijbehandeld worden.

Alles weten over botox?

Wilt u alles weten over botox? Neem voor meer informatie over botox contact op met Kliniek Dokter Frodo. Of bekijk een van de filmpjes waarin verschillende onderwerpen met betrekking tot botox worden besproken.

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd Leave a Comment on Alles over botox

Vlog botox tegen overmatig zweten vergoed door verzekeraar

21 mei 2016

Soms vergoedt de zorgverzekeraar botox bij overmatig zweten. Of de zorgverzekeraar de kosten van een botoxbehandeling dekt, is echter afhankelijk van de verzekeraar die iemand heeft en de ernst van de klachten. Overmatig zweten wordt door velen als storend ervaren en kan worden veroorzaakt door genetische aanleg, ziektes en hormonale of zenuwafwijkingen, maar ook door bijvoorbeeld medicijngebruik.

Vergoeding botox zorgverzekering

Valt de botoxbehandeling tegen overmatig zweten nu onder uw zorgverzekering, dan kunt u de factuur van de behandeling indienen. U krijgt vervolgens de factuur vergoed. Vaak dient u overigens wel aanvullend verzekerd te zijn om de botoxbehandeling bij overmatige zweetproductie vergoed te krijgen. Mogelijkerwijze moet degene die de botoxbehandeling tegen overmatig zweten ondergaat verplicht of vrijwillig een eigen risico betalen. Een cosmetische behandeling met botox wordt door zorgverzekeraars nooit vergoed.

Botoxkosten vergoed?


Meer weten over botox bij overmatig zweten en of de kosten ervan zijn gedekt door uw verzekeraar? Ga naar de website van Kliniek Dokter Frodo of bekijk een van de andere video’s.

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd , Leave a Comment on Vlog botox tegen overmatig zweten vergoed door verzekeraar

Vlog veel zweten/hyperhidrose

20 mei 2016

Veel mensen hebben er last van: overmatig zweten. Veel zweten wordt in ernstige gevallen ook wel hyperhydrosis of hyperhydrose genoemd, en is eigenlijk niets anders dan meer zweten dan wenselijk is. Zweet heb je nodig, bijvoorbeeld om warmte kwijt te raken. Zweten onder je oksels is echter minder van belang. Vandaar dat veel mensen kiezen voor een behandeling met botox om veel zweten (hyperhidrosis) te stoppen.

Zweten oksel botox

Zweten onder de oksel dient er in feit voor om feromonen te verspeiden. Oftewel, hormonen of geurstoffen om de andere sekse aan te trekken. Terwijl we juist met deodorant en andere smeerseltjes bezig zijn om die zweetproductie af te remmen of zelfs te stoppen. Wordt zweten onder de oksels als storend ervaren, dan kan er gekozen worden voor een behandeling met botox onder de oksels. Door botox in te spuiten stopt de zweetproductie en wordt het zweten voor 99,9% gereduceerd.

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd , Leave a Comment on Vlog veel zweten/hyperhidrose

Vlog kosten botox overmatig zweten

19 mei 2016

Wat zijn de kosten van botox tegen overmatig zweten? De kosten van een botoxbehandeling tegen overmatig zweten, ook wel hyperhydrosis genoemd, hebben te maken met de hoeveelheid botox die gebruikt wordt. Om overmatig zweten tegen te gaan, is namelijk een grote mate van botox benodigd. Een anti-transpiratie botoxbehandeling t kost dan ook 500 euro. Deze hoeveelheid zorgt ervoor dat iemand stopt met zweten.

Prijs botox tegen zweten

Bij overmatig zweten kunnen mensen de volgende gebieden behandelen met botox:

 • Voetzolen
 • Handpalmen
 • Oksels

Ongeveer 99,9% van de mensen heeft baat bij een botoxbehandeling tegen overmatig zweten. Voor hen is de prijs van een botoxbehandeling daarom meer dan waard. Wilt u deze behandeling ondergaan? Vraag dan na of de kosten van botox tegen overmatig zweten door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. Mogelijk is hier namelijk sprake van. Tijdens een consult wordt er gekeken of er een oorzaak is voor het overmatige zweten en worden ook de kosten van een botoxbehandeling tegen overmatig zweet besproken.

Meer weten over de kosten van botox bij overmatig zweten? Ga naar de website van Kliniek Dr. Frodo of bekijk een van de video’s.

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd , Leave a Comment on Vlog kosten botox overmatig zweten

Vlog wangen opvullen met fillers

16 mei 2016

Volumeverlies van de wangen is goed op te vullen met behulp van fillers. Wangen opvullen met fillers is een veilige en effectieve fillerbehandeling. Er zijn verschillende redenen waarom wangen invallen of gaan hangen. Wangen vallen in wanneer je ouder wordt, maar ook als je veel sport of afvalt kun je dat merken aan ingevallen wangen. Je wangen verliezen volume. Vervolgens zakt de huid van je wangen een beetje naar beneden. Het volumeverlies van je wangen is echter goed op te vullen met fillers.

Fillerbehandeling wangen

Tijdens een fillerbehandeling van je wangen in Kliniek Dokter Frodo wordt het volume met fillers aangevuld. Zo wordt het oude volume van de wangen hersteld. Niet alleen het volume op het jukbeen wordt aangevuld, ook net iets boven en onder het jukbeen brengt Dokter Frodo fillers aan. Door deze drie plekken te injecteren, behoudt je gezicht de natuurlijke verhoudingen. De wangen worden als het ware gelift. Deze manier van fillers injecteren levert het mooiste resultaat op: volle wangen die er natuurlijk uitzien.

Wangen opvullen met hyaluronzuur


Wij werken met hyaluronzuurfillers voor het opvullen van wangen. Hyaluronzuur is zeer goed getest en een veilig product. Meer informatie over hyaluronzuurfillers vind je op onze website of bekijk de video’s.

Geplaatst in Blogs over fillersGetagd , Leave a Comment on Vlog wangen opvullen met fillers

7 Feiten over antiverouderingsproducten die je nog niet wist

14 mei 2016

Huidveroudering. Helaas ontkomt niemand eraan. Gelukkig zijn er tegenwoordig de nodige huidverzorgingsproducten op de markt die rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en meer moeten voorkomen. Retinol is een van de bekendste werkzame stoffen die je in anti-aging-producten kunt aantreffen. Het is een afgeleide van Vitamine A, afkomstig uit dierlijke bronnen. Het ingrediënt is essentieel om goed te kunnen zien en zorgt voor een gezond immuunsysteem. Daarnaast draagt het bij aan een gezonde botstructuur en een stralende huid. Maar kende je de volgende feiten ook al?

  1. Retinol en Retin-A zijn niet hetzelfde. Hoewel beide afkomstig zijn uit dezelfde Vitamine A-familie, is Retin-A net even iets sterker dan Retinol. Retinol heeft misschien een iets gematigdere werking, maar wordt door sommigen ook als minder irriterend ervaren.
  2. Retinol vertraagt het huidverouderingsproces. Het zorgt ervoor dat huidcellen zich vernieuwen, dode huidcellen sneller verdwijnen en fijne lijntjes en pigmentvlekjes veroorzaakt door de zon verminderen.
  3. Retinol voorkomt acne. Zoals je wellicht weet zorgt Vitamine A ervoor dat de huid minder vet wordt en poriën minder snel verstopt raken. Aangezien Retinol afkomstig is van Vitamine A, dragen ook producten met dit ingrediënt hieraan bij.
  4. Hoewel Retinol veel voordelen heeft, is het niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen met een gevoelige huid kunnen er slecht tegen. Om irritatie te voorkomen is het verstandig om rustig te starten met het smeren van crèmes met Retinol. Langzaamaan raakt je huid eraan gewend. Start je te snel? Dan kunnen roodheid en pukkeltjes ontstaan.
  5. In onze kliniek raden we iedereen aan om wanneer je de dertig gepasseerd bent, te starten met Retinol-huidverzorgingsproducten. Na je veertigste kun je ook huidverzorgingsproducten met Retinol aan je nachtelijke huidverzorging toevoegen.

 1. Gebruik je overdag een huidverzorgingsproduct met Retinol? Zorg er dan voor dat je altijd een zonnebrandcrème gebruikt. Retinol is namelijk een gevoelig product waar je voorzichtig mee om moet gaan. De zon zorgt ervoor dat Retinol zijn werking verliest.
 2. Retinol maakt je huid niet dunner. Hoewel het stofje wel de toplaag van je huid dunner maakt (dode huidcellen verminderen), worden andere huidlagen die zich hieronder bevinden juist dikker. Hierdoor worden rimpels minder zichtbaar.

Geplaatst in Anti ageing, De huidGetagd Leave a Comment on 7 Feiten over antiverouderingsproducten die je nog niet wist

Beautymissers die bij mannen niet onopgemerkt blijven

14 mei 2016

Het is gebleken dat veel mannen een naturel look bij een vrouw het meest aantrekkelijk vinden. De onderstaande beautymissers kun je als vrouw dan ook maar beter voorkomen.

1. Een vette huid

Uit onderzoek blijkt dat mannen een mooie huid zien als een teken van gezondheid en dat maakt een vrouw aantrekkelijk. Om je huid zacht en glad te houden is het gebruik van reinigingsmiddelen en toners aan te raden. Ook een goede peeling kan uitkomst bieden.

2. Te veel foundation

Foundation dient ervoor om een egale huid te creëren die mooi samensmelt met je eigen huid. Je foundation moet daarentegen niet de aandacht afleiden. Kies de juiste kleur en verdeel de foundation gelijkmatig over je huid.

3. Onverzorgde benen

Eigenlijk iedere man houdt van mooie, verzorgde benen. Door je huid regelmatig te verzorgen met crèmes voorkom je bijvoorbeeld striae. Heb je er desondanks toch last van, dan biedt carboxytherapie of microneedling uitkomst.

4. Een droge huid

Schrale ellebogen of droge hielen zien er niet zo fraai uit. Maak er je dagelijkse routine van om je huid in te smeren met een fijne en voedende crème of probeer eens een fruitzuurpeeling. Doe dit uiteraard niet alleen voor de mannen, doe het vooral voor jezelf.

5. Te veel lipgloss

Geen enkele man kijkt graag naar plakkende lippen. Ben je niet gezegend met volle lippen, probeer dan je lipgloss toch te beperken. Het is beter om je lippen te verzorgen met een goede balsem. Daarnaast zijn er verschillende cosmetische behandelingen die je lippen op een natuurlijke manier voller maken.

Geplaatst in Blogs over striae, De huid, LippenGetagd , , , Leave a Comment on Beautymissers die bij mannen niet onopgemerkt blijven

Vlog – botox resultaat

14 mei 2016

Botox werkt meestal tussen de drie en vier maanden. Soms zie je in de media bekende mensen die een heel raar eindresultaat hebben, maar heeft dit eigenlijk wel te maken met de uitwerking van botox?
Dokter Frodo legt uit dat een gezicht soms te strak is of de wenkbrauwen te hoog staan. Dit heeft echter meestal te maken met het feit dat de klant dit wenst en niet zozeer dat het een resultaat is van de botox. ‘Vaak is er bij een vreemd eindresultaat sprake van meerdere behandelingen, denk aan botox, maar ook peelings en fillers’, aldus Frodo Gaymans.

Botox natuurlijk resultaat

Alles wordt uit de kast getrokken om een zo glad mogelijk eindresultaat te krijgen, maar dit heeft niet te maken met het feit dat er uitsluitend botox gebruikt zou worden. Botox geeft rust aan de spieren en geeft je een natuurlijke blik. Sommige mensen zijn bang dat botox een onnatuurlijk resultaat geeft, maar zolang botox op een goede manier wordt toegepast hoeft iemand daar niet bang voor te zijn. Dit is ook de filosofie van Dr. Frodo. Een goed botox resultaat is een behandeling waarna je niet ziet dat iemand met botox is behandeld.

Botox bij zwangerschap


Wanneer je zwanger bent mag je geen botox gebruiken. Vanaf het moment dat je zwanger bent en het moment dat je nog borstvoeding geeft, mag je geen botox gebruiken. De werkingsduur van de botox is bij iedereen verschillend; meestal ligt dit tussen de drie en vier maanden. Bij Kliniek Dr. Frodo wordt in eerste instantie gekozen voor twee botoxbehandelingen voor een natuurlijk resultaat. Na de eerste behandeling wordt deze na twee weken geëvalueerd. Eventueel wordt er daarna wat extra botox ingespoten. Is het resultaat naar wens, dan vindt de volgende behandeling meestal na zo’n vier maanden plaats.

Voor meer informatie over botoxbehandelingen het resultaat na een botoxbehandeling, kunt u onze website bekijken. Of bekijk een van onze video’s over botox.

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd Leave a Comment on Vlog – botox resultaat

VLOG Botox en migraine

2 mei 2016

Botox is effectief gebleken voor het verminderen van migraine. Hevige hoofdpijn die uit het niets opkomt en gepaard gaat met een kloppend gevoel en soms misselijkheid. Dat zijn de symptomen van migraine. Eén op de vijf Nederlanders lijdt aan regelmatig terugkerende hoofdpijn, in de meeste gevallen migraine. Tijdens een migraineaanval is bedrust vaak de enige oplossing. Een migraineaanval kan vaak niet worden voorkomen, maar met botox wel worden verminderd. Dokter Frodo legt in deze video uit hoe een botoxbehandeling tegen migraine helpt. Lees verder “VLOG Botox en migraine”

Geplaatst in Blogs over BotoxLeave a Comment on VLOG Botox en migraine