phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: januari 2013

Juvederm volbella: de revolutionaire nieuwe filler

22 januari 2013

Volbella is een geweldige nieuwe filler van Allergan.

Veel mensen vragen zich af of de nieuwe fillers die op de markt komen echt anders of beter zijn.

Ditzelfde heb ik mij de afgelopen jaren ook afgevraagd, totdat ik met Volbella lips en Voluma in aanraking kwam. Dit is echt een revolutie in de cosmetische industrie.

Is Juvederm Volbella anders?

Volbella is een nieuwe hyaluronzuur-filler van Allegan die nagenoeg geen zwelling veroorzaakt en zeer veilig is. Hiermee kunnen we cliënten zeer natuurlijk behandelen, zonder ‘downtime’.
Volbella is vooral geschikt voor het behandelen van huidgebieden die bij andere fillers gemakkelijk opzwellen.
Bij de behandeling van lippen of andere delicate structuren in het gezicht geeft Volbella nagenoeg geen zwelling. Met andere fillers is de kans groot(er) dat het gebied er na de behandeling er wat opgezwollen uitziet. Volbella is zachter, natuurlijker en het trekt geen vocht aan. Hierdoor is de kans op een mooi resultaat gegarandeerd.

Is Volbella altijd beter?

Nee. Welke filler beter is, hangt af van de indicatie van het gebied dat we willen behandelen. Volbella is een mooie zachte filler. Hierdoor is het minder geschikt om bijvoorbeeld volume te creëren op het jukbeen. Voor het creëren van volume gebruiken wij Voluma omdat dit steviger is.

Met welke andere filler kan je Volbella vergelijken?

Op dit moment zijn er veel verschillende goede fabrikanten op de markt zoals oa. Juvederm, Teosyal, Radiesse, Restylane, Stylage. Ze hebben allemaal specifieke producten voor bepaalde indicaties.
Geen ander product trekt zo weinig vocht aan en is zo natuurlijk en zacht als Juvederm Volbella.

Waarom is Juvederm Volbella zo veel zachter dan andere fillers?

Om hyaluronzuur stevig en duurzaam te maken, wordt het gecrosslinked. Er zijn verchillende soorten crosslinking. De vorm van cross-linking bepaalt de kenmerken zoals de houdbaarheid en de soepelheid van de verschillende hyaluronzuur- fillers.
Bij de productie van de nieuwe fillers van Allergan, zoals Volbellaen Voluma) wordt gebruik gemaakt van de gepatenteerde Vycross techniek. Hierbij worden korte hyaluronzuur-ketens gemengd met lange ketens.

Dit heeft de volgende voordelen:

  • Volbella blijft langer zitten omdat de cross-linking effectiever (maar niet sterker) wordt.
  • Het cosmetische resultaat blijft langer aanwezig.
  • Volbella is mooi soepel
  • Het trekt geen vocht aan

Welke klinieken gebruiken Juvederm Volbella?

Op dit moment wordt Juvederm Volbella alleen gebruikt door de “Allergan-experts”. Vanaf volgende maand geven wij Volbella workshops aan cosmetisch artsen en kunt u ook in andere klinieken behandeld worden.

Geplaatst in LippenLeave a Comment on Juvederm volbella: de revolutionaire nieuwe filler

Lach je mooi oud!

11 januari 2013

Uit recent onderzoek blijkt dat je bij glimlachen minder gezichtsspieren gebruikt dan bijfronsen. Mensen die meer lachen krijgen dus minder (en ook mooiere?) rimpels dan mensen die gestrest zijn en veel fronsen.

Steeds meer mensen willen er jonger uit zien. Deze toename zorgt er voor dat zelfs fitness trainers klasjes ontwikkelen voor gezichts gymnastiek.

Gezichts-oefeningen zoals gezichtsyoga helpen de elasticiteit van de gezichtshuid te behouden wat vroegtijdige vorming van diepe lijnen en rimpels voorkomt. Wanneer de huid continu gespannen is, verliest het zijn elasticiteit en vitaliteit, met name rond de ogen en de mond.

Bij gestreste mensen zie je veel meer huidveroudering in het gezicht dan bij mensen die rustig en ontspannen leven.

Glimlachen is goed om rimpels te voorkomen want het traint de spieren rond de lippen, mond en wang.

Oefening:

  • Plaats een paar keer per dag je duim en wijsvinger op je mondhoeken en de buitenste huid rond de ogen, hef de vingers een beetje omhoog gedurende zes seconden per keer. Herhaal deze oefening na een pauze van 10 seconden.
  • Een andere oefening die kan helpen bij het voorkomen van de vorming van rimpels op het gezicht is lucht in je wangen duwen en het daar voor een paar seconden te houden.
  • Ook het uitsteken van je tong helpt om de kin spieren sterker te maken en zo verslapping van de huid te voorkomen.

Een gezonde voeding in combinatie met voldoende drinkwater helpt bij het behouden van een jong uitziende huid.
Zoveel mogelijk glimlachen helpt om stress te verminderen, je wordt er blij van en tegelijkertijd verbetert het de gezondheid van het hart. Dus lachen is op meerdere manieren gunstig voor de gezondheid.

Deze oefeningen duren slechts een paar minuten en zijn dus voor iedereen toepasbaar!

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftLeave a Comment on Lach je mooi oud!

Veroudering van je lippen kan je (gedeeltelijk) voorkomen!

7 januari 2013

Vaak vergeten mensen om hun lippen goed te verzorgen. De lippen vergen echt evenveel aandacht en behandeling als de andere delen van het gezicht.

Gebrek aan vocht zorgt bij de huid van je lippen voor verkleuring en rimpels. Om dit te voorkomen, moet je genoeg water drinken, wat helpt bij het handhaven van een goede hydratatie van de huid en veroudering van je lippen remt.

Een andere tip om uitdroging van de huid te voorkomen is om te stoppen met het likken van de lippen. Het likken van de lippen heeft immers geen vochtinbrengend of hydraterend effect maar zorgt er voor dat de lippen uitdrogen. Speeksel bevat spijsverteringsenzymen, die snel verdampen. Dit resulteert in barsten en kloven.

Een van de grootste oorzaken van veroudering van je lippen is extreem weer. Net zoals het gezicht, raken de lippen beschadigd wanneer ze worden blootgesteld aan de zon en de wind. De huid op de lippen is dun en dus onbeschermd. Hoe sterker de zon en of de wind hoe meer vocht er verdampt en dit kan leiden tot kloven.

Dagelijks gebruik van een hydraterende lippenbalsem met een hoge SPF gaat de veroudering van je lippen tegen. Afgezien van schade door de zon, voorkomt een goede lippenbalsem ook verkleuring, rimpels, droogte en kloven. Een goede balsem bevat wax die je huid beschermt en tevens een hydraterende werking heeft.

Als je de veroudering van je lippen goed wilt voorkomen moet je het hyaluronzuur en collageen in de lip beschermen.

Indien de lippen volume hebben verloren of beschadigd zijn geraakt,  kan je de lippen vaak goed behandelen met hyaluronzuur.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Veroudering van je lippen kan je (gedeeltelijk) voorkomen!

Nieuwe trend? moeder-dochter behandelingen

2 januari 2013

Moeders en dochters hebben soms zeer complexe relaties. Zij doen steeds vaker dingen samen, zelfs cosmetische ingrepen.

Wij zien steeds meer klanten die samen met hun partner of vrienden een behandeling ondergaan.

Het is natuurlijk gezellig maar zij geven ook steun bij elkaar voor de behandeling.  Als je iets nieuws uitprobeert is het fijn om wat steun in de rug te krijgen of juist een kritische noot bij je verwachtingen. Het kan in ieder geval helpen om je gedachten te ordenen.

Het is goed om gesteund te worden door vrienden en familie. Ze helpen bij een juiste beslissing met betrekking tot de behandeling of ze kalmeren hen op de dag voor de behandeling.

De trend om samen een behandeling te ondergaan, groeit gestaag. Het is fijn om steun te hebben wanneer je wordt geconfronteerd met iets nieuws of spannends. Cosmetische behandelingen zijn zeker geen uitzondering op deze regel.

Geplaatst in Anti ageingLeave a Comment on Nieuwe trend? moeder-dochter behandelingen